Kennis om te delen

Up-to-date kennis is bij onze dienstverlening cruciaal. Deze kennis delen we graag met jou. Hier vind je artikelen geschreven door onze ervaren specialisten over onze vakgebieden ERP en Payroll waarin we ingaan op software-updates, trends en het toekomstbeeld. Onder persberichten vind je het laatste Optimo-nieuws.

 

ARTIKELEN & NIEUWS

Ondersteuning, ontzorging én vernieuwing op de afdeling met detachering

Geplaatst op 11 januari 2018

Verzuim, verlof of een deadline. Het werk op de personeels- en salarisadministratie stapelt zich op voor jouw beschikbare collega’s. Hoewel zij zich voor de volle honderd procent inzetten, kunnen ze niet toveren. Een medewerker extra aannemen is niet de oplossing: want zo snel als een deadline komt, zo snel is die ook weer voorbij. Een specialist inhuren op detacheringsbasis biedt uitkomst.

Verder met ERP
Door Bob Berkhof op 11 januari 2018

Transitiefase optimaliseert outsourcingsproces

Geplaatst op 10 januari 2018

Je denkt het voor elkaar te hebben. Jouw medewerkers zijn tevreden, doen hun werk met veel plezier en leren iedere dag weer wat nieuws. Tot iemand van hen ziek wordt of toch een andere uitdaging vindt. In principe is niemand onmisbaar en kunnen andere medewerkers het gat opvullen. Tenzij die ene medewerker over zeldzame kennis beschikt. Dan moet je gaan nadenken over alternatieven.

Vooruit met Payroll
Door Sylvia Alberts & Marijke te Wierik op 10 januari 2018
AFAS Consultant

De payrollscan: de basis voor een optimaal advies

Geplaatst op 01 november 2017

De salarisadministratie op een deskundige manier bijhouden is voor iedere organisatie belangrijk en voor veel organisaties een flinke klus. De regels rondom het salaris, premies en andere afdrachten veranderen continu. Wees verzekerd van goed ingerichte software en laat een payrollscan van Optimo uitvoeren.

Vooruit met Payroll
Door Tim van der Esch op 01 november 2017
Gazellen FD 2017

Optimo is uitgeroepen tot FD Gazelle!

Geplaatst op 19 oktober 2017

Optimo behoort daarmee tot de 754 snelst groeiende bedrijven van Nederland: de FD Gazellen 2017! De FD Gazellen Awards worden ieder jaar door Het Financieele Dagblad (onderdeel van FD Mediagroep) uitgereikt aan bedrijven die onder andere een omzetgroei hebben van minimaal 20% over een periode van drie jaar.

Persbericht
Door Denise Bijl op 19 oktober 2017
Conversie specialisten AFAS Profit expert

Dataconversie naar Profit: waar moet je rekening mee houden?

Geplaatst op 12 oktober 2017

Als de keuze voor AFAS Profit is gemaakt, en de basisinrichting gereed is, wordt het tijd voor dataconversie. Dat betekent: de data van het huidige systeem naar het nieuwe systeem verplaatsen. Dit klinkt eenvoudig, maar onderschat het niet. Een externe partij kan het technische gedeelte oppakken, maar inhoudelijk moet je de data tot in detail uitpluizen en controleren op geschiktheid voor AFAS Profit. Dat vraagt voorbereiding!

Verder met ERP
Door Sifra van der Linde op 12 oktober 2017
Payroll Consultant

Werken als Senior Payroll Consultant: hoe is dat?

Geplaatst op 07 oktober 2017

Steffan is één van onze Senior Payroll Consultants. Op een verjaardag laat hij dat vaak achterwege. Hoe leg je aan de tante van een vriend uit wat een looncomponent precies inhoudt? Maar in deze blog kan hij helemaal los gaan en vertelt hij graag over zijn functie, werkzaamheden en het werken bij Optimo.

Vooruit met Payroll
Door Steffan Spanjaard op 07 oktober 2017
Maak een verandering - verandermanagement

Nieuwe software? Voorkom weerstand met verander- management

Geplaatst op 28 augustus 2017

De overstap naar een nieuw softwaresysteem leidt tot veel veranderingen in een organisatie. Buiten de technische veranderingen vraagt andere software ook om andere werkwijzen. En dat kan even slikken zijn voor de medewerkers. Vooral als er al jaren op dezelfde manier is gewerkt.

Verandermanagement
Door Lindsay Postel op 28 augustus 2017

Vier angsten bij het uitbesteden van de salarisadministratie

Geplaatst op 22 juni 2017

Bij veel organisaties is de salarisadministratie een weliswaar belangrijke, maar ook ondergeschoven activiteit. Vaak gaat het om een eenmanspost, waarbij de salarisadministrateur veel onverwachtse werkzaamheden uitvoert. Dat is prettig zolang de continuïteit is gewaarborgd, maar een enorm risico wanneer die garantie er niet langer is. Want wat gebeurt er als de administrateur vertrekt of uitvalt?

Vooruit met Payroll
Door Sylvia Alberts op 22 juni 2017

Altijd een stap voor: de jaarlijkse controlescan

Geplaatst op 23 mei 2017

Salarisadministrateurs weten er alles vanaf: de jaarlijkse premiewijzigingen, zoals wettelijke premies van de belastingdienst, loonheffingen en vaste pensioenpremies. Om een goedlopende salarisadministratie te behouden en fouten te voorkomen, is het noodzakelijk dat er regelmatig gecontroleerd wordt of deze premies goed staan ingericht in het softwaresysteem. Want hier geldt: voorkomen is beter dan genezen!

Vooruit met Payroll
Door Tim van der Esch op 23 mei 2017
Leerlingen steken vingers op - Optimo + Stichting JINC - Optimaal Verbinden

Lijntjes leggen met de maatschappij

Geplaatst op 17 mei 2017

Veel jongeren in Nederland hebben geen of weinig rolmodellen in hun leven. Ze hebben veel in hun mars, maar door omstandigheden komt dit niet tot z’n recht. Daar willen wij, en vele organisaties met ons, wat aan doen. Wij vinden het belangrijk om verder te kijken dan onze eigen organisatie en lijntjes te leggen met de maatschappij. Eén van deze lijntjes is met Stichting JINC.

Optimaal verbinden
Door Tessa Haak op 17 mei 2017
MKB'er voor zijn winkel. ERP-implementatie

ERP-implementatie binnen het MKB: neem de tijd en denk groot!

Geplaatst op 19 april 2017

De kansen voor het MKB om te groeien liggen voor het oprapen. Toch lijken veel organisaties deze kansen niet te pakken. De boosdoeners? Drukte, tunnelvisie en onterechte bescheidenheid. Door kritisch te kijken naar bedrijfsprocessen en groots te durven denken is het MKB klaar voor een volgende stap op het gebied van ERP-software.

Verder met ERP
Door Gerrit van Velsen op 19 april 2017

Een persoonlijke recruitmentstrategie, 4 tips

Geplaatst op 04 april 2017

Een platform met ruim vier miljoen Nederlandse gebruikers en een berichtje is zo verstuurd. Recruitment mag er dankzij de groei van LinkedIn dan eenvoudiger op zijn geworden, erg persoonlijk is het allemaal niet. Laten we voortaan kwaliteit boven kwantiteit stellen als het gaat om recruitment. Dat begint bij het persoonlijker maken, want daarmee onderscheid je je van concurrenten. En dat is pure noodzaak als je werkzaam bent in een branche waarin de strijd om talent hevig woedt. Hoe pak je dat aan? Vier tips.

Optimaal verbinden
Door Suzanne Bunte op 04 april 2017
Salarisadministratiescan

De voordelen van e-HRM

Geplaatst op 21 maart 2017

Ondanks dat de term e-HRM al flink is ingeburgerd bij HR-afdelingen, blijkt uit onderzoek van AFAS dat een groot gedeelte van de Nederlandse bedrijven niet optimaal gebruik maakt van hun mogelijkheden op softwaregebied. Zonde, want een goed geïntegreerd e-HRM softwaresysteem kent vele voordelen en verdient zichzelf snel terug. Optimo maakt maatwerk van AFAS software, waardoor het naadloos aansluit op jouw organisatie.

Blogbericht
Door Karen van Dijk op 21 maart 2017
Snellere salarisadministratie

Vijf tips om je salarisadministratie sneller te maken

Geplaatst op 01 maart 2017

Kan jouw salarisadministratie efficiënter? Waarschijnlijk wel. En zijn bijvoorbeeld de beslissingstrajecten wel op de juiste manier ingericht? Leg je salarisadministratie onder de loep aan de hand van deze vijf tips.

Vooruit met Payroll
Door Sylvia Alberts op 01 maart 2017
Burgemeester Lucas Bolsius opent nieuw kantoor Optimo

Burgemeester opent nieuw kantoor Optimo

Geplaatst op 23 februari 2017

Burgemeester Lucas Bolsius heeft donderdag het nieuwe kantoor van zakelijk dienstverlener en business process outsourcer Optimo in een pand aan de Wijersstraat in Amersfoort officieel geopend.

Persbericht
Door Tessa Haak op 23 februari 2017
Van Recruiter naar Talent Sourcer - Optimo

Van Recruiter naar Talent Sourcer

Geplaatst op 13 februari 2017

Wij vinden wij dat de functienaam ‘Recruiter’ heeft te kampen met een imagoprobleem en daar willen wij bij Optimo vanaf!

Optimaal verbinden
Door Suzanne Bunte op 13 februari 2017
Qbuzz gooit interne processen op de schop met hulp van Optimo

Optimo introduceert ‘Optimo ERP voor MKB’

Geplaatst op 19 januari 2017

Waar het bedrijf voorheen focuste op organisaties met meer dan 250 medewerkers, wil Optimo zich met het AFAS ERP-systeem nu ook richten op het midden- en kleinbedrijf.

Persbericht
Door Karen van Dijk op 19 januari 2017

Hoe word je top of mind bij een recruiter?

Geplaatst op 20 oktober 2016

Met plezier naar je werk gaan is ontzettend belangrijk. Alleen hoe kom je aan een baan waar je echt werkplezier uithaalt? Uiteraard moet je af en toe een beetje geluk hebben, maar je moet er ook werk van maken om de baan te vinden die je wil hebben. Benieuwd hoe jij de recruiters kan overtuigen? Lees dan de 6 tips.

Optimaal verbinden
Door Suzanne Bunte op 20 oktober 2016

IKB: van stugge arbeidsvoorwaarden naar flexibele doelen

Geplaatst op 04 oktober 2016

Medewerkers krijgen nu voor het eerst de vrijheid om hun eigen financiële keuzes te maken binnen hun salaris. Een goede begeleiding vanuit het bedrijf kan hierbij helpen, deze zorgt ervoor dat er wordt nagedacht over wat de meest optimale situatie is voor een medewerker. Wat is de juiste balans tussen zijn/haar werk- en persoonlijke situatie? De vele keuzemogelijkheden hebben veel invloed op hun ontwikkeling en een salarisadministrateur kan ze daarbij adviseren.

Vooruit met Payroll
Door Sylvia Alberts op 04 oktober 2016

Toekomstige salarisadministrateur: flexibel, adviserend en proactief?

Geplaatst op 28 september 2016

De rol van de salarisadministrateur gaat op de schop. De functie zal in de toekomst veel interactiever worden, omdat klantrelaties meegenomen worden in het payrollproces. Dit doen zij door te laten zien welke mogelijkheden het salarisadministratieproces biedt en op welke wijze dit proces op een efficiënte manier is in te richten.

Vooruit met Payroll
Door Sylvia Alberts op 28 september 2016

Sint Maartenskliniek gaat in zee met Optimo

Geplaatst op 06 september 2016

De Sint Maartenskliniek, een opleidingsziekenhuis dat als enige in Nederland volledig gespecialiseerd is in houding en beweging, gaat samenwerken met Optimo voor het outsourcen van haar salarisadministratie. Optimo’s professionaliteit en ervaring zijn voor de Sint Maartenkliniek de doorslaggevende factor om de samenwerking aan te gaan met de dienstverlener van bedrijfsprocessen.

Persbericht
Door Karen van Dijk op 06 september 2016
Het effect van vooruitgang

Het effect van vooruitgang!

Geplaatst op 19 juli 2016

Iedereen wordt er beter van als je vooruitgang boekt. Wanneer jij namelijk vooruitgang boekt, dan heeft iemand anders daar vaak ook baat bij. Wanneer jij jouw verkoopskills steeds verder ontwikkelt, dan ben jij blij als je de klant binnenhaalt. Alleen zou jouw werkgever niet net zo blij zijn? Hij heeft er tenslotte er ook weer een nieuwe klant bij. Hoe je het wendt of keert vooruitgang boeken is voor iedereen zinvol. Ondanks een opleiding goed voor je is en je veel leert in deze periode, blijf je uiteindelijk je hele leven leren.

Verandermanagement
Door Daniel Ballijns op 19 juli 2016
Vacature Projectleider

De toekomst: van salarisadministrateur naar adviseur

Geplaatst op 19 juli 2016

Er zijn nog steeds veel organisaties die maandelijks de salarisadministratie handmatig invoeren, maar dit is niet langer meer nodig. De functionaliteiten van de software: MSS (Manager Self Service) en ESS (Employee Self Service) zorgen ervoor dat bijna alle looncomponenten bij de bron worden vastgelegd, waardoor het makkelijk geautomatiseerd kan worden. De salarisadministrateur heeft hierdoor in de toekomst meer een adviserende en controlerende rol.

Vooruit met Payroll
Door Sylvia Alberts op 19 juli 2016

Gemotiveerd van Y tot Z

Geplaatst op 22 juni 2016

Vroeger werkten medewerkers jarenlang bij één organisatie. Jubilea van tien, twintig en veertig jaar waren eerder standaard dan bijzonder. Tegenwoordig is het uniek als iemand voor een lange periode voor een organisatie wil werken. Redenen voor een overstap zijn dat mensen zich willen ontplooien en dat ze bij een organisatie willen werken waar zij zich mee verbonden voelen. Alleen hoe haal je de Y en Z generatie binnen en houd je ze aan boord? Optimo denkt met je mee.

Verandermanagement
Door Daniel Ballijns op 22 juni 2016
Vacature Projectleider

Outsourcen 2.0: wie A zegt moet B t/m Z zeggen

Geplaatst op 31 mei 2016

Na jarenlang outsourcen halen steeds meer bedrijven hun salaris- en personeelsadministratie weer terug in huis. Organisaties willen data sneller beschikbaar hebben en ook sneller kunnen inspelen op veranderingen. En dat is gek, want dat zijn júíst de voordelen van outsourcen.

Vooruit met Payroll
Door Sylvia Alberts op 31 mei 2016
open sollicitatie werken bij Optimo

Let op de valkuilen bij een implementatie

Geplaatst op 31 mei 2016

Steeds vaker kiezen organisaties ervoor om al hun administratieve processen te automatiseren binnen één enkel systeem, door de inzet van erp-software. Vol enthousiasme stellen ze een wensenlijst van functionaliteiten op en maken ze een selectie uit de vele aanbieders.

Verder met ERP
Door Robert van Engelenburg op 31 mei 2016
Voorbereiding ERP-implementatie cruciaal

Voorbereiding ERP-implementatie cruciaal

Geplaatst op 31 mei 2016

Enterprise resource planning (erp) is al lang niet meer voorbehouden aan grote, internationale organisaties. Ook in het midden- en kleinbedrijf is er behoefte aan een robuuste informatievoorziening en een stevige basis voor het automatiseren van alle bedrijfsprocessen en bedrijfsactiviteiten.

Verder met ERP
Door Robert van Engelenburg op 31 mei 2016
Waarom het DBA wél een goed idee is

Waarom de wet DBA wél een goed idee is

Geplaatst op 18 april 2016

Nu de Eerste Kamer heeft ingestemd met het vervallen van de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) en de invoering van de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA), staat zzp’end Nederland op zijn kop. Terecht, want er verandert nogal wat per 1 mei 2016 – en dat pakt niet voor iedereen even gunstig uit.

Vooruit met Payroll
Door Daniel Ballijns op 18 april 2016

Optimo behaalt ISAE 3402-certificering

Geplaatst op 03 maart 2016

Equity Accountants & Adviseurs kent de ISAE 3402-certificering toe aan Optimo. Dit keurmerk bewijst dat het bedrijf zijn outsourcediensten op een zorgvuldige manier uitvoert.

Persbericht
Door Karen van Dijk op 03 maart 2016
Kudde schapen, stop met zoeken naar het schaap met vijf poten

Stop het zoeken naar schaap met vijf poten

Geplaatst op 03 maart 2016

Bedrijven die snel willen groeien, moeten vissen in een grote recruitmentvijver. Als je echter blijft vissen naar direct inzetbare mensen die je alleen kiest op basis van hun ervaring, diploma’s en certificaten, dan zul je continu opnieuw je hengel moeten uitgooien.

Optimaal verbinden
Door Daniel Ballijns op 03 maart 2016