ARTIKELEN & NIEUWS

WW-premie

De WAB: zo bereken je straks de WW-premie

Geplaatst op 08 juli 2019

Eindelijk is de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) door de Eerste en de Tweede kamer heen. Per 1 januari 2020 gaan flink wat veranderingen in, die invloed hebben op jouw salarisadministratie. Met name de berekening van de WW-premie verdient extra aandacht. Sylvia Alberts, Manager Outsourcing bij Optimo, duikt in een voorbeeldcasus.

Vooruit met Payroll
Door Sylvia Alberts op 08 juli 2019
zorgbranche

Hoe Optimo zich nestelt in de zorgbranche

Geplaatst op 19 juni 2019

Een relevant netwerk, een flinke portie vrijheid en een zeldzame passie. Met die ingrediënten maakt Renier Douma zijn ambitie waar: Optimo specialiseert zich in de zorgbranche. Nu de bedrijfsvoering van Optimo grotendeels besteed wordt aan zorgklanten, vertelt Renier hoe deze ontwikkeling tot stand is gekomen.

Verder met ERP
Door Liselotte Razoux Schultz op 19 juni 2019
AFAS InSite inrichten

AFAS InSite inrichten: de implementatie

Geplaatst op 10 april 2019

Als AFAS Consultant bij Optimo heeft Chantal Visscher al veel InSite-omgevingen mogen inrichten en optimaliseren voor uiteenlopende klanten. Vanuit haar ervaring weet ze precies wat jou te wachten staat wanneer je InSite gaat inrichten. Ze geeft je graag wat ‘inside’ information! In deze blog: de implementatie.

Verder met ERP
Door Chantal Visscher op 10 april 2019
Doorgroeien

Stap voor stap de ladder op: doorgroeien bij Optimo

Geplaatst op 02 april 2019

Een specialist word je niet zomaar. Het vergt tijd, aandacht en doorzettingsvermogen. Maar zo’n kans moet jou wel worden gegeven. Of pak je die zelf? We zetten drie collega’s bij elkaar die een groei binnen Optimo hebben doorgemaakt. Hoe denken zij over begrippen als ‘kansen’ en ‘doorgroeien’?

Optimaal verbinden
Door Liselotte Razoux Schultz op 02 april 2019
Pensioenregelingen AFAS Profit

Pensioenregelingen inrichten in AFAS Profit

Geplaatst op 19 maart 2019

In een aantal blogs behandelt Payroll Consultant Tim verschillende regelingen die met een optimale inrichting in AFAS Profit volledig automatisch draaien. Dat scheelt jou flink wat werk op de salarisadministratie! In deze blog: pensioenregelingen.

Vooruit met Payroll
Door Tim van der Esch op 19 maart 2019
AFAS Profit in de zorgbranche

De kansen van AFAS Profit in de zorgbranche

Geplaatst op 14 maart 2019

Als Accountmanager Zorg & Welzijn bij Optimo neemt Renier Douma zorgorganisaties op sleeptouw in de wereld van de software AFAS Profit. Vanuit zijn kennis en ervaring, deelt hij zijn visie op automatisering in de zorg.

Verder met ERP
Door Liselotte Razoux Schultz op 14 maart 2019
Optimo Staffing

Optimo bundelt krachten met detacheringspartij YourAbility

Geplaatst op 08 februari 2019

Samen sta je sterker. Dat is het motto van Optimo, specialist in het optimaliseren van bedrijfsprocessen, en YourAbility, detacheringspartij voor jong salestalent. Al een tijd deelden zij een verdieping aan de Wijersstraat 1. Sinds 1 februari 2019 pakken zij gezamenlijk de dienst Detachering op, onder de vlag ‘Optimo Staffing’.

Persberichten
Door Denise Bijl op 08 februari 2019
AFAS InSite inrichten

AFAS InSite inrichten: look & feel

Geplaatst op 31 januari 2019

Als AFAS Consultant bij Optimo heeft Chantal Visscher al veel InSite-omgevingen mogen inrichten en optimaliseren voor uiteenlopende klanten. Vanuit haar ervaring weet ze precies waar je tegenaan loopt wanneer je InSite voor het eerst gaat inrichten. Ze geeft je graag wat ‘inside’ information waarmee je direct aan de slag kan!

Verder met ERP
Door Chantal Visscher op 31 januari 2019
vijfjarig bestaan

Optimo viert vijfjarig bestaan!

Geplaatst op 14 januari 2019

Het jaar 2019 is bijzonder voor Optimo en medewerkers. De organisatie viert haar vijfjarig bestaan. ‘Destijds zaten we met zeven collega’s aan één tafel. Tegenwoordig passen we amper in onze kantine tijdens bijeenkomsten’, vertelt Daniel Ballijns, oprichter en directeur van Optimo.

Persberichten
Door Denise Bijl op 14 januari 2019
Veranderingen voor werkgevers in 2019

Veranderingen voor werkgevers in 2019

Geplaatst op 07 januari 2019

In het nieuwe jaar gaat het een en ander veranderen voor werkgevers, en dus ook voor salarisadministrateurs en personeelsadministrateurs. De salarisspecialisten van Optimo zijn na een uitgebreide kennissessie helemaal op de hoogte van de veranderingen in wet- en regelgeving. Sylvia Alberts, Manager Outsourcing bij Optimo, brengt een aantal belangrijke wijzigingen overzichtelijk in kaart.

Vooruit met Payroll
Door Sylvia Alberts op 07 januari 2019
Zorg voor salarisadministratie

Zorg voor salarisadministratie

Geplaatst op 04 januari 2019

De zorg is een andere tak van sport als het gaat om salarisadministratie. Tim van der Esch, Managing Consultant bij Optimo, weet dat maar al te goed. Door de jaren heen heeft hij voor veel zorgorganisaties controlescans uitgevoerd op een juiste inrichting van AFAS Profit. Hij weet dus moeiteloos de vinger op de zere plek te leggen. Hij zet vijf typerende pijnpunten van salarisadministratie in de zorg op een rijtje. Herkenbare issues? Het team van Tim richt jouw AFAS Profit graag efficiënt voor je in.

Vooruit met Payroll
Door Tim van der Esch op 04 januari 2019
Wake up call voor de finance medewerker

Wake up call voor de finance medewerker

Geplaatst op 07 november 2018

Doet de AFAS software jouw financiële administratieve klussen? Of loop je zelf continu naar de scanner of de postbus, en voer je handmatig allerlei gegevens in je systeem? Dit is goed voor de dagelijkse beweging. Maar verder is het verloren tijd waarin je ander werk kunt doen.

Verder met ERP
Door Erik van Spijker op 07 november 2018
Hij is weer binnen: de FD Gazellen Award!

Hij is binnen: de FD Gazellen Award 2018!

Geplaatst op 16 oktober 2018

Net als vorig jaar mag Optimo de FD Gazellen Award in ontvangst nemen. Optimo heeft de afgelopen drie jaar een omzetgroei gemaakt van meer dan 20 procent, wat maakt dat we behoren tot de snelst groeiende organisaties van Nederland.

Persberichten
Door Liselotte Razoux Schultz op 16 oktober 2018
Wat er na Prinsjesdag verandert in PSA

Prinsjesdag: de veranderingen in PSA

Geplaatst op 02 oktober 2018

Prinsjesdag is voor team Outsourcing van Optimo een goede aanleiding om eens de koppen bij elkaar te steken: welke impact heeft de troonrede op de personeels- en salarisadministratie? We zetten de belangrijkste veranderingen voor jou op een rij.

Vooruit met Payroll
Door Sylvia Alberts op 02 oktober 2018
De vliegende start voor outsource klanten

De vliegende start voor outsource klanten

Geplaatst op 25 september 2018

Met de digitalisering en automatisering van deze tijd gaat de huidige rol van salarisadministrateur op de schop. Volgens Sylvia Alberts, Manager Outsourcing bij Optimo, zal de functie veel interactiever worden: ‘Wij vinden dat we mee moeten met onze toekomst en dat betekent: als salarisadministrateur meer een adviserende rol pakken. Het is tijd om de uitvoerende rol in te ruilen voor een proactieve rol waarin we staan voor ons vak en klanten helpen in te zien hoe het vaak nog beter kan.’

Vooruit met Payroll
Door Anouk Janssen op 25 september 2018

Waar blijft de salarisadministrateur als je payroll automatiseert?

Geplaatst op 21 augustus 2018

Er is geen enkel bedrijf dat niet te maken heeft met de gevolgen van automatisering. In (bijna) iedere functie – of je nu dagelijks achter je bureau zit of met je handen werkt – kom je in aanraking met slimme software. De kapper houdt er de afspraken in bij, de vrachtwagenchauffeur weet waar hij de lading moet leveren, de docent helpt studenten door een online toets. Dit is niet anders voor de salarisadministrateurs.

Vooruit met Payroll
Door Sylvia Alberts op 21 augustus 2018
AFAS Payroll

Payrollscan: haal alles uit AFAS Payroll

Geplaatst op 14 augustus 2018

Haal jij echt álles uit jouw AFAS Payroll software? Durf jij de handen ervoor in het vuur te steken dat alles foutloos staat ingericht waardoor je optimaal gebruik maakt van het slimme systeem? Een payrollscan geeft jou duidelijkheid en zekerheid.

Vooruit met Payroll
Door Tim van der Esch op 14 augustus 2018
Nico Louwen

Optimisten zijn specialisten: Nico Louwen

Geplaatst op 24 juli 2018

Nico Louwen is Managing Consultant bij Optimo en krijgt als hoofd van een eigen team vaak pittige vraagstukken voorgeschoteld. Gelukkig is Louwen rustig, analytisch en raakt nooit gestrest. Bovendien neemt hij nooit een blad voor de mond en heeft hij hart voor z’n vak. Deze rots in de branding die alles tackelt met droge logica vonden wij de aangewezen persoon voor O-Magazine om eens flink aan de tand te voelen over zijn ideale werksituatie.

O-Magazine
Door Joen Meis en Anouk Janssen op 24 juli 2018
Finance afdeling

Finance afdeling ‘in control’ met realtime bedrijfsinformatie

Geplaatst op 10 juli 2018

Als controller of financiële afdeling zet je iedere maand alle zeilen bij om uit iedere hoek van de organisatie informatie te halen om de bedrijfsresultaten te kunnen samenstellen én op leesbare en toegankelijke wijze te presenteren. Daar gaat meer werk inzitten dan je lief is, en aan andere werkzaamheden kom je dan amper toe. Als je dit herkent is het tijd… Tijd om aan de gang te gaan met jouw informatiesystemen.

Verder met ERP
Door Cees van der Bent op 10 juli 2018
Salarisadministratie Uitbesteden

Salarisadministratie uitbesteden: de 5 meest gestelde vragen

Geplaatst op 02 juli 2018

‘Besteden we de salarisadministratie uit, of blijven we dit zelf verzorgen?’ Jouw organisatie zal niet de eerste zijn waar dit dilemma speelt. De salarisadministratie behoort niet tot de core business, maar een goede verloning is wél van groot belang. De kennis die jouw salarisadministrateur heeft is zeldzaam binnen de organisatie en het risico dat de salarisadministrateur onverhoopt uitvalt of vertrekt bezorgt onrust.

Vooruit met Payroll
Door Sylvia Alberts op 02 juli 2018
Salarisverwerking

Vier ogen, één gezicht

Geplaatst op 21 juni 2018

Optimo streeft iedere maand naar een foutloze salarisverwerking voor al haar klanten in de outsourcing. De afdeling werkt met buddy’s om dit doel te bereiken. Maar wat als je échte buddy’s bent? Vanaf het moment dat je wordt geboren? Maak kennis met Jeroen en Benny, de tweelingbroers van Optimo.

O-Magazine
Door Denise Bijl op 21 juni 2018
Zorg & Welzijn

Gepokt en gemazeld in de gezondheidszorg: Optimo ontzorgt

Geplaatst op 23 mei 2018

Iedere branche heeft eigen kenmerken als het gaat om interne processen. Optimo heeft ervaring binnen verschillende branches, zo ook binnen Zorg & Welzijn. Wat is er zo typerend aan deze branche? We vragen het Leo de Kluiver en Renier Douma.

O-Magazine
Door Drs. Ellen Kleverlaan op 23 mei 2018
Detachering

De vele voordelen van detachering

Geplaatst op 11 januari 2018

Verzuim, verlof of een deadline. Het werk op de personeels- en salarisadministratie stapelt zich op voor jouw beschikbare collega’s. Hoewel zij zich voor de volle honderd procent inzetten, kunnen ze niet toveren. Een medewerker extra aannemen is niet de oplossing: want zo snel als een deadline komt, zo snel is die ook weer voorbij. Een specialist inhuren op detacheringsbasis biedt uitkomst.

Verder met ERP
Door Bob Berkhof op 11 januari 2018

Transitiefase optimaliseert outsourcingsproces

Geplaatst op 10 januari 2018

Je denkt het voor elkaar te hebben. Jouw medewerkers zijn tevreden, doen hun werk met veel plezier en leren iedere dag weer wat nieuws. Tot iemand van hen ziek wordt of toch een andere uitdaging vindt. In principe is niemand onmisbaar en kunnen andere medewerkers het gat opvullen. Tenzij die ene medewerker over zeldzame kennis beschikt. Dan moet je gaan nadenken over alternatieven.

Vooruit met Payroll
Door Sylvia Alberts & Marijke te Wierik op 10 januari 2018
fd gazelle

Optimo is uitgeroepen tot FD Gazelle!

Geplaatst op 19 oktober 2017

Optimo behoort daarmee tot de 754 snelst groeiende bedrijven van Nederland: de FD Gazellen 2017! De FD Gazellen Awards worden ieder jaar door Het Financieele Dagblad (onderdeel van FD Mediagroep) uitgereikt aan bedrijven die onder andere een omzetgroei hebben van minimaal 20% over een periode van drie jaar.

Persberichten
Door Denise Bijl op 19 oktober 2017
Conversie specialisten AFAS Profit expert

Conversie naar AFAS Profit: waar moet je rekening mee houden?

Geplaatst op 12 oktober 2017

Als de keuze voor AFAS Profit is gemaakt, en de basisinrichting gereed is, wordt het tijd voor de conversie van data. Dat betekent: de data van het huidige systeem naar het nieuwe systeem verplaatsen. Dit klinkt eenvoudig, maar onderschat het niet. Een externe partij kan het technische gedeelte oppakken, maar inhoudelijk moet je de data tot in detail uitpluizen en controleren op geschiktheid voor AFAS Profit. Dat vraagt voorbereiding!

Verder met ERP
Door Optimo op 12 oktober 2017
Payroll Consultant

Werken als Senior Payroll Consultant: hoe is dat?

Geplaatst op 07 oktober 2017

Steffan is één van onze Senior Payroll Consultants. Op een verjaardag laat hij dat vaak achterwege. Hoe leg je aan de tante van een vriend uit wat een looncomponent precies inhoudt? Maar in deze blog kan hij helemaal los gaan en vertelt hij graag over zijn functie, werkzaamheden en het werken bij Optimo.

Vooruit met Payroll
Door Steffan Spanjaard op 07 oktober 2017
Maak een verandering - verandermanagement

Nieuwe software? Voorkom weerstand met verander- management

Geplaatst op 28 augustus 2017

De overstap naar een nieuw softwaresysteem leidt tot veel veranderingen in een organisatie. Buiten de technische veranderingen vraagt andere software ook om andere werkwijzen. En dat kan even slikken zijn voor de medewerkers. Vooral als er al jaren op dezelfde manier is gewerkt.

Verder met ERP
28 augustus 2017

Vier angsten bij het uitbesteden van de salarisadministratie

Geplaatst op 22 juni 2017

Bij veel organisaties is de salarisadministratie een weliswaar belangrijke, maar ook ondergeschoven activiteit. Vaak gaat het om een eenmanspost, waarbij de salarisadministrateur veel onverwachtse werkzaamheden uitvoert. Dat is prettig zolang de continuïteit is gewaarborgd, maar een enorm risico wanneer die garantie er niet langer is. Want wat gebeurt er als de administrateur vertrekt of uitvalt?

Vooruit met Payroll
Door Sylvia Alberts op 22 juni 2017

Altijd een stap voor: de jaarlijkse controlescan

Geplaatst op 23 mei 2017

Salarisadministrateurs weten er alles vanaf: de jaarlijkse premiewijzigingen, zoals wettelijke premies van de belastingdienst, loonheffingen en vaste pensioenpremies. Om een goedlopende salarisadministratie te behouden en fouten te voorkomen, is het noodzakelijk dat er regelmatig gecontroleerd wordt of deze premies goed staan ingericht in het softwaresysteem. Want hier geldt: voorkomen is beter dan genezen!

Vooruit met Payroll
Door Tim van der Esch op 23 mei 2017
Leerlingen steken vingers op - Optimo + Stichting JINC - Optimaal Verbinden

Lijntjes leggen met de maatschappij

Geplaatst op 17 mei 2017

Veel jongeren in Nederland hebben geen of weinig rolmodellen in hun leven. Ze hebben veel in hun mars, maar door omstandigheden komt dit niet tot z’n recht. Daar willen wij, en vele organisaties met ons, wat aan doen. Wij vinden het belangrijk om verder te kijken dan onze eigen organisatie en lijntjes te leggen met de maatschappij. Eén van deze lijntjes is met Stichting JINC.

Optimaal verbinden
Door Optimo op 17 mei 2017
MKB'er voor zijn winkel. ERP-implementatie

ERP-implementatie binnen het MKB: neem de tijd en denk groot!

Geplaatst op 19 april 2017

De kansen voor het MKB om te groeien liggen voor het oprapen. Toch lijken veel organisaties deze kansen niet te pakken. De boosdoeners? Drukte, tunnelvisie en onterechte bescheidenheid. Door kritisch te kijken naar bedrijfsprocessen en groots te durven denken is het MKB klaar voor een volgende stap op het gebied van ERP-software.

Verder met ERP
Door Gerrit van Velsen op 19 april 2017

Een persoonlijke recruitmentstrategie, 4 tips

Geplaatst op 04 april 2017

Een platform met ruim vier miljoen Nederlandse gebruikers en een berichtje is zo verstuurd. Recruitment mag er dankzij de groei van LinkedIn dan eenvoudiger op zijn geworden, erg persoonlijk is het allemaal niet. Laten we voortaan kwaliteit boven kwantiteit stellen als het gaat om recruitment. Dat begint bij het persoonlijker maken, want daarmee onderscheid je je van concurrenten. En dat is pure noodzaak als je werkzaam bent in een branche waarin de strijd om talent hevig woedt. Hoe pak je dat aan? Vier tips.

Optimaal verbinden
Door Suzanne Hauer op 04 april 2017
Salarisadministratiescan

De voordelen van e-HRM

Geplaatst op 21 maart 2017

Ondanks dat de term e-HRM al flink is ingeburgerd bij HR-afdelingen, blijkt uit onderzoek van AFAS dat een groot gedeelte van de Nederlandse bedrijven niet optimaal gebruik maakt van hun mogelijkheden op softwaregebied. Zonde, want een goed geïntegreerd e-HRM softwaresysteem kent vele voordelen en verdient zichzelf snel terug. Optimo maakt maatwerk van AFAS software, waardoor het naadloos aansluit op jouw organisatie.

Verder met ERP
Door Optimo op 21 maart 2017
Snellere salarisadministratie

Vijf tips om je salarisadministratie sneller te maken

Geplaatst op 08 maart 2017

Kan jouw salarisadministratie efficiënter? Waarschijnlijk wel. En zijn bijvoorbeeld de beslissingstrajecten wel op de juiste manier ingericht? Leg je salarisadministratie onder de loep aan de hand van deze vijf tips.

Vooruit met Payroll
Door Sylvia Alberts op 08 maart 2017
Burgemeester Lucas Bolsius opent nieuw kantoor Optimo

Burgemeester opent nieuw kantoor Optimo

Geplaatst op 23 februari 2017

Burgemeester Lucas Bolsius heeft donderdag het nieuwe kantoor van zakelijk dienstverlener en business process outsourcer Optimo in een pand aan de Wijersstraat in Amersfoort officieel geopend.

Persberichten
Door Optimo op 23 februari 2017
Talent Sourcer - Optimo

Van Recruiter naar Talent Sourcer

Geplaatst op 13 februari 2017

Wij vinden wij dat de functienaam ‘Recruiter’ heeft te kampen met een imagoprobleem en daar willen wij bij Optimo vanaf!

Optimaal verbinden
Door Suzanne Hauer op 13 februari 2017
Qbuzz gooit interne processen op de schop met hulp van Optimo

Optimo introduceert ‘Optimo ERP voor MKB’

Geplaatst op 19 januari 2017

Waar het bedrijf voorheen focuste op organisaties met meer dan 250 medewerkers, wil Optimo zich met het AFAS ERP-systeem nu ook richten op het midden- en kleinbedrijf.

Verder met ERP
Door Optimo op 19 januari 2017

Hoe word je top of mind bij een recruiter?

Geplaatst op 20 oktober 2016

Met plezier naar je werk gaan is ontzettend belangrijk. Alleen hoe kom je aan een baan waar je echt werkplezier uithaalt? Uiteraard moet je af en toe een beetje geluk hebben, maar je moet er ook werk van maken om de baan te vinden die je wil hebben. Benieuwd hoe jij de recruiters kan overtuigen? Lees dan de 6 tips.

Optimaal verbinden
Door Suzanne Hauer op 20 oktober 2016

IKB: van stugge arbeidsvoorwaarden naar flexibele doelen

Geplaatst op 04 oktober 2016

Medewerkers krijgen nu voor het eerst de vrijheid om hun eigen financiële keuzes te maken binnen hun salaris. Een goede begeleiding vanuit het bedrijf kan hierbij helpen, deze zorgt ervoor dat er wordt nagedacht over wat de meest optimale situatie is voor een medewerker. Wat is de juiste balans tussen zijn/haar werk- en persoonlijke situatie? De vele keuzemogelijkheden hebben veel invloed op hun ontwikkeling en een salarisadministrateur kan ze daarbij adviseren.

Vooruit met Payroll
Door Sylvia Alberts op 04 oktober 2016
Toekomstige salarisadministrateur

De toekomstige salarisadministrateur

Geplaatst op 28 september 2016

De rol van de salarisadministrateur gaat op de schop. De functie zal in de toekomst veel interactiever worden, omdat klantrelaties meegenomen worden in het payrollproces. Dit doen zij door te laten zien welke mogelijkheden het salarisadministratieproces biedt en op welke wijze dit proces op een efficiënte manier is in te richten.

Vooruit met Payroll
Door Sylvia Alberts op 28 september 2016

Sint Maartenskliniek gaat in zee met Optimo

Geplaatst op 06 september 2016

De Sint Maartenskliniek, een opleidingsziekenhuis dat als enige in Nederland volledig gespecialiseerd is in houding en beweging, gaat samenwerken met Optimo voor het outsourcen van haar salarisadministratie. Optimo’s professionaliteit en ervaring zijn voor de Sint Maartenkliniek de doorslaggevende factor om de samenwerking aan te gaan met de dienstverlener van bedrijfsprocessen.

Persberichten
Door Optimo op 06 september 2016
Het effect van vooruitgang

Het effect van vooruitgang!

Geplaatst op 19 juli 2016

Iedereen wordt er beter van als je vooruitgang boekt. Wanneer jij namelijk vooruitgang boekt, dan heeft iemand anders daar vaak ook baat bij. Wanneer jij jouw verkoopskills steeds verder ontwikkelt, dan ben jij blij als je de klant binnenhaalt. Alleen zou jouw werkgever niet net zo blij zijn? Hij heeft er tenslotte er ook weer een nieuwe klant bij. Hoe je het wendt of keert vooruitgang boeken is voor iedereen zinvol. Ondanks een opleiding goed voor je is en je veel leert in deze periode, blijf je uiteindelijk je hele leven leren.

Optimaal verbinden
Door Daniel Ballijns op 19 juli 2016
Vacature Projectleider

De toekomst: van salarisadministrateur naar adviseur

Geplaatst op 19 juli 2016

Er zijn nog steeds veel organisaties die maandelijks de salarisadministratie handmatig invoeren, maar dit is niet langer meer nodig. De functionaliteiten van de software: MSS (Manager Self Service) en ESS (Employee Self Service) zorgen ervoor dat bijna alle looncomponenten bij de bron worden vastgelegd, waardoor het makkelijk geautomatiseerd kan worden. De salarisadministrateur heeft hierdoor in de toekomst meer een adviserende en controlerende rol.

Vooruit met Payroll
Door Sylvia Alberts op 19 juli 2016

Gemotiveerd van Y tot Z

Geplaatst op 22 juni 2016

Vroeger werkten medewerkers jarenlang bij één organisatie. Jubilea van tien, twintig en veertig jaar waren eerder standaard dan bijzonder. Tegenwoordig is het uniek als iemand voor een lange periode voor een organisatie wil werken. Redenen voor een overstap zijn dat mensen zich willen ontplooien en dat ze bij een organisatie willen werken waar zij zich mee verbonden voelen. Alleen hoe haal je de Y en Z generatie binnen en houd je ze aan boord? Optimo denkt met je mee.


Door Daniel Ballijns op 22 juni 2016
Vacature Projectleider

Outsourcen 2.0: wie A zegt moet B t/m Z zeggen

Geplaatst op 31 mei 2016

Na jarenlang outsourcen halen steeds meer bedrijven hun salaris- en personeelsadministratie weer terug in huis. Organisaties willen data sneller beschikbaar hebben en ook sneller kunnen inspelen op veranderingen. En dat is gek, want dat zijn júíst de voordelen van outsourcen.

Vooruit met Payroll
Door Sylvia Alberts op 31 mei 2016
Waarom het DBA wél een goed idee is

Waarom de wet DBA wél een goed idee is

Geplaatst op 18 april 2016

Nu de Eerste Kamer heeft ingestemd met het vervallen van de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) en de invoering van de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA), staat zzp’end Nederland op zijn kop. Terecht, want er verandert nogal wat per 1 mei 2016 – en dat pakt niet voor iedereen even gunstig uit.

Vooruit met Payroll
Door Daniel Ballijns op 18 april 2016

Optimo behaalt ISAE 3402-certificering

Geplaatst op 03 maart 2016

Equity Accountants & Adviseurs kent de ISAE 3402-certificering toe aan Optimo. Dit keurmerk bewijst dat het bedrijf zijn outsourcediensten op een zorgvuldige manier uitvoert.

Vooruit met Payroll
Door Optimo op 03 maart 2016
Kudde schapen, stop met zoeken naar het schaap met vijf poten

Stop het zoeken naar schaap met vijf poten

Geplaatst op 03 maart 2016

Bedrijven die snel willen groeien, moeten vissen in een grote recruitmentvijver. Als je echter blijft vissen naar direct inzetbare mensen die je alleen kiest op basis van hun ervaring, diploma’s en certificaten, dan zul je continu opnieuw je hengel moeten uitgooien.


Door Daniel Ballijns op 03 maart 2016