✓ AFAS expert ✓ Vakkennis ✓ Gespecialiseerde teams
19 januari 2017

Amersfoort, 19 januari 2017 – Optimo introduceert een nieuwe dienst onder de naam ‘Optimo ERP voor MKB’. Waar het bedrijf voorheen focuste op organisaties met meer dan 250 medewerkers, wil Optimo zich met het AFAS ERP-systeem nu ook richten op het midden- en kleinbedrijf. Belangrijkste drijfveer hierachter is de verschillende aanpak die beide typen bedrijven vereisen. Mkb’ers werken vaak op basis van best-of-suite software, terwijl dat bij grote organisaties meestal best-of-breed software is. In combinatie met de specifieke branchekennis van Optimo is optimale bediening van het mkb gegarandeerd.

 

In de praktijk ziet Optimo dat het mkb het AFAS ERP-systeem niet alleen inzet voor de primaire bedrijfsprocessen, maar ook voor de secundaire. Mkb’ers benutten meestal alle mogelijkheden ervan, zoals CRM, financieel, HRM, ordermanagement, payroll, projecten en uren. Dit wordt ook wel een best-of-suite-keuze genoemd. Grotere organisaties daarentegen kiezen vaak verschillende softwareoplossingen voor hun bedrijfsvoering, dat wil zeggen: best-of-breed.

 

Voor de nieuwe dienstverlening heeft Optimo een managing consultant aangetrokken: Gerrit van Velsen. Vanuit zijn eenmanszaak GVV Consultancy werkte Van Velsen de afgelopen drie jaar al veel samen met Optimo. Naast consultancy gaat hij zich bezighouden met projectmanagement en het werven en opleiden van nieuw personeel.

 

 

ERP-pakket voor MKB

Daniel Ballijns, directeur van Optimo: “Als je je klanten echt alles uit hun ERP-pakket wilt laten halen, is het van belang je dienstverlening volledig af te stemmen op het type klant. Wij willen niet alleen grote organisaties optimaal van dienst zijn, maar ook het mkb. Door de invoering van deze nieuwe dienstverlening onder de Optimo-vlag kunnen we ons richten op de implementatie van het volledige ERP-pakket in plaats van alleen deelprojecten. Dat gaat ons met het in dienst nemen van Gerrit zeker lukken. Hij past perfect binnen onze no-nonsenscultuur.”

 

 

Over Optimo

Optimo is een jonge, frisse en dynamische organisatie die een fullservice-dienstverlening biedt op het gebied van AFAS-software. Het bedrijf – gevestigd in Amersfoort– is gespecialiseerd in het automatiseren van administratieve ERP-processen en het outsourcen van deelprocessen, zoals salaris- en personeelsadministratie. Daarnaast bestaat het portfolio van Optimo onder meer uit detachering op het gebied van softwarebeheer en -onderhoud, en werving en selectie voor klanten. Bekende klanten die Optimo ontzorgt, zijn onder andere Blokker, BSH, KFC, PON, Rabo Vastgoedgroep en Sint Maartenskliniek. In januari 2014 startte Optimo met zes medewerkers. Inmiddels is dat aantal toegenomen tot ruim zestig gedreven specialisten.

Optimo