AFAS expert Vakkennis Gespecialiseerde teams
19 januari 2017

Optimo introduceert een nieuwe dienst onder de naam ‘Optimo ERP voor MKB’. Waar onze focus voorheen lag op organisaties met meer dan 250 medewerkers, bedienen we nu ook het midden- en kleinbedrijf met het AFAS ERP-systeem. Waarom? Omdat het mkb om een andere aanpak vraagt.

 

 

ERP-software volop benutten

In de praktijk ziet Optimo dat het mkb het AFAS ERP-systeem niet alleen inzet voor de primaire bedrijfsprocessen, maar ook voor de secundaire. Mkb’ers benutten álle mogelijkheden van de software zoals CRM, financieel, HRM, ordermanagement, payroll, projecten en uren. Dit wordt ook wel een best-of-suite-keuze genoemd. Grotere organisaties kiezen daarentegen vaak verschillende softwareoplossingen voor hun bedrijfsvoering, dat noemen we best-of-breed.

 

 

ERP-pakket voor MKB

Voor de nieuwe dienstverlening heeft Optimo een consultancy specialist aangetrokken: Gerrit van Velsen. Vanuit zijn eenmanszaak GVV Consultancy werkte Van Velsen de afgelopen drie jaar al veel samen met Optimo. Daniel Ballijns, directeur van Optimo, vertelt: “Als je je klanten echt alles uit hun ERP-pakket wilt laten halen, is het van belang je dienstverlening volledig af te stemmen op het type klant. Wij willen niet alleen grote organisaties optimaal van dienst zijn, maar ook het mkb. Door de invoering van deze nieuwe dienstverlening kunnen we ons richten op de volledige implementatie van AFAS ERP, in plaats van alleen deelprojecten. Dat gaat ons met het in dienst nemen van Gerrit zeker lukken. Hij past perfect binnen onze no-nonsenscultuur.”

 

 

Lezen hoe Optimo jouw organisatie kan helpen álles uit de ERP-software van AFAS te halen? Vraag onze brochure aan.

 

Optimo