AFAS expert Vakkennis Gespecialiseerde teams
10 oktober 2019

Een implementatie van AFAS Profit vraagt veel van jouw tijd, wat bovenop de reguliere werkzaamheden komt te liggen. Het is dan fijn als een vakspecialist in HR, Payroll of Finance mét AFAS kennis even bijspringt en jou wegwijs maakt in de nieuwe software. Zo komt de deadline niet in gevaar, en kun je na de livegang zelfstandig aan de slag in het nieuwe systeem.

 

Tijdens een AFAS implementatie is de kans groot dat je tegen één van deze uitdagingen aanloopt: je komt handen te kort, of je komt kennis tekort. Je krijgt namelijk huiswerk voorgeschreven door een AFAS Consultant waar je even goed voor moet gaan zitten. Ondertussen lopen jouw reguliere werkzaamheden gewoon door en de overleggen met de projectgroep vergen ook tijd en aandacht. Daarnaast houd je twee systemen draaiende: de oude en de nieuwe. Tussen de drukte door probeer je wegwijs te worden in de nieuwe software – wat er misschien wel bij inschiet. Zonde, want zo ga jij een stuk minder voorbereid de livegang tegemoet.

 

 

Huiswerk tijdens AFAS Consultancy

Onze AFAS Consultants kennen jouw wensen voor de inrichting van AFAS Profit, maar jij moet zélf de puntjes op de i zetten. Daarom volgt er vaak extra werk na een consultancydag. Dit wordt vaak onderschat, met als risico dat het consultancyproject vertraging oploopt. Onze vakspecialisten kunnen je ondersteunen, zodat jij je kunt richten op de projectgroep en livegang.

 

 

Schaduwdraaien met de verloning

In de aanloop naar de livegang ga je schaduwdraaien. Je verzorgt bijvoorbeeld de verloning nog vanuit de huidige software, maar gaat ook testen of alles klopt in AFAS Profit. Dit hangt samen met een eventuele dataconversie van het oude naar het nieuwe systeem: zijn alle gegevens goed overgezet? Dit is dubbel werk en kost ook dubbel zoveel tijd. Wel zo fijn om dan ook een extra paar handen op de afdeling erbij te hebben!

 

 

Kennisoverdracht van AFAS software

Wanneer je overgaat op de AFAS software, heb je misschien nog niet alle kennis in huis. AFAS cursussen blijven vaak algemeen en gaan niet specifiek in op jouw omgeving. Het is dan fijn om ondersteuning te krijgen van een specialist die kennis heeft van jouw organisatie, de werkzaamheden op jouw afdeling én de software. Onze specialisten weten inhoudelijk waar ze over praten en maken jou wegwijs in de software, waardoor jij op den duur zelfstandig kunt werken in het systeem.

 

 

Consultancy of detachering?

Wij hebben vakspecialisten op het gebied van HR, Finance en Payroll in huis. Zij kunnen kundig analyseren, signaleren en adviseren. Loop je tegen een vraagstuk aan waarbij technische inrichting van AFAS Profit komt kijken? Dan raadplegen onze vakspecialisten hun collega’s van AFAS Consultancy. Onze AFAS Consultants en vakspecialisten schakelen soepel heen en weer, met oog op één doel: een succesvolle AFAS implementatie!

 

 

Zit jij middenin een AFAS implementatie of zit deze eraan te komen? Lees in de brochure alles over detachering via Optimo Staffing.