AFAS expert Vakkennis Gespecialiseerde teams
24 augustus 2023

Het beheren van gebruikersautorisaties in Profit kan een uitdaging zijn voor Functioneel Beheer. Het kan onoverzichtelijk zijn, waardoor belangrijke dingen over het hoofd worden gezien. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat medewerkers autorisatie hebben die zij niet mogen hebben of dat er mogelijk een datalek ontstaat. Gelukkig heeft Optimo een optimalisatie die dit proces aanzienlijk vereenvoudigt. In deze blog bespreken we Dashboard Autorisatie. Wat kun je met deze optimalisatie? En hoe ondersteunt Optimo hierbij?

 

Het belang van grip op autorisatie

Een helder overzicht krijgen van de autorisaties van individuele gebruikers en gebruikersgroepen binnen AFAS is niet altijd eenvoudig. Hierdoor ontstaat verwarring en inefficiëntie. Je hebt geen overzicht, en ziet daarom dingen in het systeem over het hoofd. Zonde, want dat kan anders. Het is belangrijk om je autorisaties op orde te hebben. Zo hou je overzicht in de gebruikers en bespaar je tijd die je kunt besteden aan andere taken.

 

Dit biedt de optimalisatie Dashboard Autorisatie AFAS jou: 

  • KPI’s: deze bieden waardevolle inzichten in gebruikers en gebruikersgroepen.

 

  • Compleet overzicht: een 360-graden beeld van autorisaties over verschillende platforms zoals In- en OutSite, Pocket en Profit.

 

  • Vergelijkingsfunctie: een krachtige tool waarmee je snel de verschillen in autorisaties tussen gebruikers of groepen kunt identificeren.

 

Efficiëntieslag met Dashboard Autorisatie

Het vergelijken van gebruikersgroepen en individuele gebruikers is echt een uitkomst. Heb je je ooit afgevraagd waarom twee medewerkers met dezelfde functie verschillende toegangsrechten hebben? Of wil je de verschillen tussen gebruikersgroep A en B snel identificeren? Dit dashboard maakt het in één oogopslag duidelijk.

 

 

Het Dashboard Autorisatie is een zeer efficiënte aanvulling op Profit, waarmee het beheer van gebruikersrechten eenvoudiger en transparanter wordt. Of je nu een IT-manager bent of verantwoordelijkheid draagt voor het toewijzen van rechten binnen je organisatie, het Dashboard Autorisatie zal ongetwijfeld je workflow verbeteren.

 

Implementatie 

De AFAS experts van Optimo ondersteunen je graag bij het inrichten van het Dashboard. Zo weet je zeker dat je de meest efficiënte software gebruikt en geen tijd verspilt. Het Functioneel Beheer kan verder geoptimaliseerd worden. Zo kunnen we bijvoorbeeld een beheerpagina aanmaken, waarop automatisch signalen komen over bijvoorbeeld geplande taken die fout zijn gegaan. 

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Dashboard Autorisatie voor jouw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op, onze experts helpen je graag verder.