AFAS expert Vakkennis Gespecialiseerde teams
18 september 2023

AFAS heeft weer een mooie nieuwe functionaliteit toegevoegd die het beheer van workflows aanzienlijk verbetert: het automatisch afhandelen van de workflow ‘Beoordelen aflopend contract’. In deze blog leggen we uit wat deze nieuwe functie inhoudt en welke voordelen het biedt om je werkprocessen te stroomlijnen.

 

Wat houdt de nieuwe functionaliteit in?

Wellicht heb je de knop al zien staan bij de speciale acties, maar er is tegenwoordig een actieknop ‘Afhandelen workflow’. Deze knop is bedoeld om de workflows automatisch af te handelen als er vanuit de workflow ‘Beoordelen aflopend contract’ een nieuw dossieritem aan is gemaakt. 

 

Om gebruik te maken van deze nieuwe functionaliteit vervang je de acties ‘Contract is verlengd’ en ‘Medewerker is uit dienst gemeld’ door de nieuwe actie ‘Afhandelen workflow’. Stel de status in op de nieuwe actie, bijvoorbeeld ‘Afgehandeld’, en publiceer je de workflow. Dit zorgt ervoor dat als een medewerker bijvoorbeeld een contractverlenging krijgt, de leidinggevende niet handmatig de taak hoeft af te handelen nadat de mutatie is gedaan. AFAS doet dit automatisch voor je.

 

Optimo Aflopend Contract

 

Waarom is deze functie zo belangrijk?

Het automatische afhandelen van deze workflow biedt meerdere voordelen:

  • Gerichte tijdsbesparing: In plaats van dat leidinggevenden handmatig de taak ‘Beoordelen aflopend contract’ moeten afhandelen nadat een mutatie is gedaan, zorgt deze functie ervoor dat de taak ‘Beoordelen aflopend contract’ automatisch wordt afgehandeld. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt ook voor een gestroomlijnd proces.
  • Minimaliseren van fouten: Door het automatiseringsproces heb je een meer accurate en betrouwbare workflow; de kans op menselijke fouten wordt aanzienlijk verminderd.
  • Verbeterd overzicht: Leidinggevenden krijgen een duidelijker beeld van welke taken zijn afgehandeld en welke nog in behandeling zijn.

 

Aandachtspunten

De functie biedt veel voordelen, maar let op: deze speciale actie werkt niet wanneer er buiten de workflow om een nieuw contract aan is gemaakt via Profit of InSite. Daarom is het cruciaal om binnen de vastgestelde workflow te blijven.

 

Implementatie

Onze specialisten adviseren je graag om AFAS software optimaal in te zetten voor jouw organisatie. Wil jij efficiënter werken door de workflow voor het beoordelen van aflopende contracten automatisch af te handelen? Neem contact met ons op, we zetten graag onze kennis en expertise van AFAS voor je in!