AFAS expert Vakkennis Gespecialiseerde teams
17 oktober 2019

Het is een feestelijk jaar! Niet alleen viert Optimo haar vijfjarig bestaan, ook mogen wij ons voor de derde keer FD Gazelle noemen. Een mooie kroon op het werk van ál onze medewerkers.

 

Met een team van inmiddels 120 gedreven medewerkers, ondersteunen we onze klanten op het gebied van interne bedrijfsprocessen. Als partner van AFAS optimaliseren we de software van onze klanten met consultancy, dataconversie en koppelingen. We staan klaar om de interne processen en het functioneel beheer van de software op afstand over te nemen én detacheren professionals en startend talent om bij te springen op HR, Finance, Payroll, Sales en Marketing afdelingen.

 

 

Terug in de tijd

De detachering van marketeers en financiële medewerkers is dit jaar nieuw. Daniel Ballijns, Directeur Optimo Groep, vertelt: ‘Vorig jaar is Bart Faken bij ons aan boord gestapt als specialist in het detacheren van startend sales talent. Inmiddels hoort daar ook het detacheren van ambitieuze marketeers bij. Bart heeft daarnaast veel ervaring op het gebied van arbeidsbemiddeling in de financiële wereld. Deze specialismes zijn binnen de Optimo Groep gelanceerd als ‘Optimo Staffing’ (detachering van ervaren professionals) en ‘Optimo Talent’ (detachering van startend talent), waar Bart Faken directeur van is.’

 

 

Intern werk verzetten

In 2018 is er veel aandacht besteed aan het neerzetten van de bedrijfsstrategie. Dit jaar zijn we aan de slag gegaan met de thema’s ‘funderen’ en ‘borgen’. We hebben onze eigen processen onder de loep genomen en veel projecten opgepakt, zoals een nieuwe interne omgeving (InSite) met efficiënte processen en workflows. Want wat we voor onze opdrachtgevers doen, moet intern ook als een huis staan! Daniel: ‘Ik ben trots op het feit dat we ondanks onze groei, oog voor interne zaken blijven houden. Dat is niet altijd makkelijk en gaat niet altijd vanzelf. Gelukkig barsten we van de kritische collega’s, waardoor we elkaar scherp houden.’

 

 

Een nieuw jaar

Nu het einde van 2019 nadert, zijn we druk met de plannen voor volgend jaar. ‘Als vanzelfsprekend willen we de stijgende lijn van de afgelopen jaren voortzetten. In 2020 staan de thema’s ‘ontwikkeling’ en ‘verbinding’ centraal. Denk aan de ontwikkeling van onze eigen medewerkers, ontwikkeling van nieuwe dienstverleningen en de verbinding die we – ondanks de groei – met alle collega’s en bedrijfstakken willen behouden én meer willen opzoeken. Daar plukken onze klanten de vruchten van’, sluit Daniel af.

 

 

FD Gazellen

De FD Gazellen Awards worden uitgedeeld door Het Financieele Dagblad, onderdeel van FD Mediagroep. De FD Gazellen worden ingedeeld naar twaalf categorieën, waarbij een onderscheid wordt gemaakt in regio en omzetklassen. Sinds 2018 wordt ook de groei van werknemers (in fte’s) en de winstgevendheid meegewogen.

 

Meer weten over wat wij doen? Download de brochures.

Denise Bijl

Denise Bijl
Marketing & Communicatie Specialist