Dataconversie van en naar AFAS

De dataconversie van het huidige systeem naar AFAS Profit moet met uiterste precisie gebeuren. Ieder softwaresysteem heeft zijn eigen invoer- en validatieregels en in geen enkel geval sluiten deze naadloos op elkaar aan. Optimo heeft AFAS Consultants in huis die gespecialiseerd zijn in dataconversie tussen softwaresystemen. Zij weten gelukkig raad bij iedere datamigratie. Zij hebben oog voor detail en slaan de brug tussen de oude en de nieuwe software.

 

Iedere organisatie is uniek, maar door ruime ervaring weten onze conversiespecialisten de knelpunten te omzeilen. Met een grondige en gestructureerde aanpak worden al jouw gegevens foutloos overgezet. En door duidelijke afspraken over de uitvoering van de dataconversie kun jij binnen no time met een gerust hart aan de slag met AFAS Profit.

Hoe werken wij? PIJL_Z

Een conversie wordt in gang gezet als de basisinrichting van AFAS Profit gereed is. Voorafgaand aan de conversie vindt een intake plaats. Daaruit volgt een conversieplan waarin het hele traject staat beschreven. Welke data moet worden geconverteerd? Op welke manier moet dit worden aangeleverd? Welke keuzes zijn tijdens de intake gemaakt? Alle stappen worden in dit plan toegelicht: van intake, acceptatiefase tot aan de liveconversie. De acceptatiefase dient als een technische controle voor de externe partij én inhoudelijke controle voor de klant. Zo neemt de druk voor de liveconversie af.

Onze specialisten

Zelf een dataconversie uitvoeren? PIJL_Z

Overstappen op een nieuwe software-omgeving is waarschijnlijk niet iets waar jouw organisatie dagelijks mee te maken heeft. Het is logisch dat je daarbij begeleiding en advies van de conversiespecialisten van Optimo kunt gebruiken wanneer je het conversietraject zélf wilt uitvoeren. Jij vervoert de data van het ene systeem naar het andere, onze conversiespecialist wijst je de weg en leidt je door de processen. Wij bieden hulp of afstand, of we komen bij je langs.

Liever een koppeling?

Heb je naast een dataconversie te maken met het bouwen van koppelingen tussen twee softwaresystemen? Dan zit je bij Optimo goed. Onze specialisten beschikken ook over alle kennis die je nodig hebt voor jouw vraagstukken omtrent koppelingen met AFAS.