1. De wet- en regelgeving

Met de payrollscan controleren wij jouw payroll ten eerste op de laatste wet- en regelgeving. Denk hierbij aan bijzondere verloningen, de werkgeverspremies, de belastingen, pensioenberekening en andere verzekeringen.

2. Alle arbeidsvoorwaarden

Ook kijken we of de aanvullende regelingen goed staan ingericht. Hierbij kijken we onder andere naar verlof, vakantietoeslagen, ouderschapsverlof, loonkorting bij ziekte, premiekortingen en stagiaires.

3. Eigen gemaakte looncomponenten

Tot slot checken wij de looncomponenten die jij zelf hebt aangemaakt en niet onderhouden worden door AFAS. Hierbij kunnen fouten ontstaan in de salarisverwerking. Dit kunnen onze Payroll Consultants voor jou oplossen.

Het proces van de payrollscan

Je kunt onze scan los afnemen. Wanneer je kiest om jouw salarisadministratie aan ons uit te besteden, wordt de payrollscan sowieso uitgevoerd. Afhankelijk van het aantal eigen gemaakte looncomponenten, duurt dit een aantal dagen. We bespreken de resultaten en stellen een verbeterplan op.

Voordelen van de payrollscan

Met de payrollscan en het optimaliseren jouw payrollprocessen, ben je voor 95% zeker van een foutloos ingericht systeem. Mutaties worden automatisch doorgevoerd en dat voorkomt menselijke fouten. Het scheelt jou tijd én kosten.