AFAS expert Vakkennis Gespecialiseerde teams
15 april 2020

We werken massaal vanuit huis, waardoor digitaal werken belangrijker is dan ooit. Fysieke dossiers en geschreven handtekeningen bij het signeren van brieven, vormen daarbij praktische problemen. Los dit op met de functionaliteit ‘Digitaal ondertekenen’ in AFAS Profit!

 

 

Digitale dossiers

De software van AFAS geeft je de mogelijkheid om je dossiers digitaal op te slaan. Hierbij kun je de dossierstukken gestructureerd vastleggen, zodat deze overzichtelijk én voor de juiste personen inzichtelijk zijn. En wil je nieuwe documenten en brieven toevoegen aan een dossier? Dan gaat dit eenvoudig met een workflow.

 

Daarnaast kan je hiermee adequaat inspelen op de regels en bewaartermijnen die worden voorgeschreven vanuit de AVG, met betrekking tot het bewaren van persoonsgegevens.

 

 

Digitaal ondertekenen

Even een handtekening ophalen bij een collega is niet meer nodig. Ideaal, zeker in deze thuiswerktijd. Met digitaal ondertekenen van AFAS is het mogelijk om documenten, contracten en aktes volledig rechtsgeldig te ondertekenen. Dit is niet alleen sneller, goedkoper en beter voor het milieu, het geeft ook een beter inzicht in het proces.

 

De digitale handtekening is juridisch geldig met een grote bewijskracht door middel van een certificaat en een volledige audit trail met tijdstempels.

 

 

Toekomstproof werken

Optimo helpt je bij de omslag naar digitaal werken. We kunnen je helpen bij kleine optimalisaties, zoals digitaal ondertekenen inrichten, of bij een totaaltraject om jouw organisatie toekomstproof te maken. Vul ons contactformulier in, dan vertellen we je de mogelijkheden!

 

Thijs Kruimink

Thijs Kruimink
Payroll Consultant