AFAS expert Vakkennis Gespecialiseerde teams
18 maart 2024

Het hoge woord is eruit: je kunt eindelijk gaan beginnen bij Optimo! Maar hoe gaat dat in z’n werk? In deze blog gaan we in op de vraag hoe jouw start bij Optimo eruitziet, wat je kunt verwachten, en natuurlijk waar je terechtkomt. 

 

Relaxed starten met jouw nieuwe baan

Voor de een is het een spannende dag, terwijl de ander er rustig onder is, maar een eerste werkdag bij jouw nieuwe baan brengt altijd wat met zich mee. Wat voor bijna iedereen opgaat zijn vragen zoals wie is wie, waar moet ik zijn, en is de koffie een beetje lekker? 

 

Om met die laatste vraag te beginnen, onze koffie is natuurlijk lekker, die heb je al bij ons kennismakingsgesprek gehad! De andere vragen bespreken we allemaal op jouw Optimo Onboardingsdag. 

 

De Onboardingsdag

Onze Onboardingsdag vindt, uitzonderingen daargelaten, plaats op de 1ste van de maand waarin jij start. Tijdens deze dag maken jij en een groep nieuwe collega’s kennis met Optimo: welke afdelingen zijn er, en bij wie moet je zijn met vragen over HR? Ook maak je kennis met onze Algemeen Directeur. Daarnaast ontvang je alles wat jij nodig hebt om een vliegende start te maken: laptop, telefoon, en (eventueel) de sleutels van jouw leaseauto. 

 

Naast alle informatie maken jullie een wandeling door het schitterende Amersfoort en ga je samen lunchen met alle aanwezigen, waar verschillende collega’s bij aansluiten! Maar het gaat niet alleen over wat Optimo jou biedt. We gaan graag het gesprek aan: wie ben je, wat drijft jou en waarom heb je voor Optimo gekozen? 

 

Ben je benieuwd hoe je collega’s vóór jou de Onboardingsdag hebben ervaren? Bekijk dan de video en krijg meteen een voorproefje.

 

En na de Onboardingsdag?

Aan het eind van de dag ontmoet je de collega’s uit jouw team. Met ongeveer tien anderen en een teamleider vorm je een team. 

 

En de start van jouw werk? Dat verschilt per functie en team. Je begint in ieder geval met een evaluatie van de Onboardingsdag en je gaat samen met jouw teamleider een plan opstellen. Je maakt samen afspraken op basis van jouw behoeften, passend bij jouw functie. Soms werken we met een buddy-systeem: dan koppelen we je aan een ervaren collega die jou helpt bij jouw start in Optimo. Ook kan het zo zijn dat je snel aan de slag gaat en meteen naar klanten kan.

 

Jouw onboarding bestaat daarnaast nog uit een aantal momenten: na je eerste maand heb je een gesprek met HR en recruitment. Na twee maanden heb je een gesprek met je leidinggevende: dit markeert het einde van je proeftijd. En als kers op de taart ga je na drie à vier maanden nog eens lunchen met je onboardingsgroep om het onboardingsproces af te sluiten en met elkaar te bespreken.

 

Wat wij belangrijk vinden

Voor Optimo is het belangrijk dat jij je op je plek voelt. Dit houdt voor ons in: korte lijntjes, iedereen kent elkaar bij naam, je kent elkaar ook als persoon en niet alleen als collega, hard werken en heel veel gezelligheid. 

 

Om dit te bevorderen organiseren wij verschillende activiteiten, waaronder een Optimodag. Deze dag plannen we één keer in de twee maanden. Het draait daar om kennis en ontwikkeling, maar ook vooral veel gezelligheid. Bij Optimo combineren we graag werk en gezelligheid (en lekker eten!). 

We willen jouw start samen maken, zodat jij je thuis voelt bij Optimo. Ben je nu benieuwd geworden naar onze Onboardingsdag? Bekijk dan snel de vacatures en wie weet ben jij er volgende maand bij!