AFAS expert Vakkennis Gespecialiseerde teams
28 november 2016

De rol van onze salarisadministrateurs in team Outsourcing gaat op de schop; de functie zal in de toekomst interactiever worden, omdat klantrelaties meegenomen worden in het payrollproces. Dit doen zij door te laten zien welke mogelijkheden het salarisadministratieproces biedt en op welke wijze dit proces efficiënt ingericht kan worden. Oftewel: zij pakken de adviserende rol!

 

 

Adviserende rol

Waar voorheen mutaties handmatig werden ingevoerd, verloopt dit proces steeds meer geautomatiseerd via AFAS Profit. Onze salarisadministrateurs krijgen hierdoor ruimte voor een adviserende rol. We krijgen complexere taken op ons bordje en moeten op de hoogte blijven van fiscale wijzigingen in de wet- en regelgeving. In tegenstelling tot een traditionele adviseur, die een advies beschouwt als een opsomming van mogelijkheden, geven wij liever sturing. Hierbij kijken onze salarisadministrateurs naar de actuele situatie én de optimale uitgangspositie voor in de toekomst.

 

Team Outsourcing krijgt hierdoor een adviserende rol en zal optreden als sparringpartner voor onze outsourcingsklanten. Door dichtbij de opdrachtgever te staan, zijn we communicatief en hebben we een proactieve houding klantrelaties. 

 

 

Payrollscan

Om tot een optimaal payrollproces te komen, adviseren wij onze outsourcingsklanten te starten met een payrollscan. Deze scan controleert de salarisadministratie op wet- en regelgeving, arbeidsvoorwaarden en de eigen gemaakte looncomponenten. Vooral bij de eigen gemaakte looncomponenten kunnen wij onze adviserende rol toepassen; door het systeem zo efficiënt mogelijk en passend bij jouw organisatie in te richten, vallen administratieve lasten weg.

 

 

Individueel Keuzebudget

Het Individueel Keuzebudget (IKB) vormt een leuke uitdaging voor onze salarisadministrateurs. Het IKB houdt in dat medewerkers maandelijks hun salaris flexibel kunnen inzetten. Daar komt best wat vakkennis bij kijken. Wij ondersteunen onze klanten in deze flexibele regeling, treden op als sparringpartner en bekijken wat het meest rendabel voor hen is.

 

 

In één overzicht zien wat onze salarisadministrateurs voor jou kunnen betekenen? Vraag vrijblijvend onze brochure aan.

 

Sylvia Alberts - Manager Payroll & HR Services - Optimo

Sylvia Alberts
Manager Outsourcing