Salarisadministratie uitbesteden

Hoeveel tijd en moeite kost de salarisverwerking jouw team elke maand? Optimo zorgt voor een optimale inrichting van jouw salarisadministratie in AFAS Profit en neemt desgewenst een deel, of het volledige proces van je over. Door het uit handen geven van het proces krijg je zelf meer tijd om de focus op de core business te leggen en te doen waar je goed in bent.

Ontvang de brochure

Salarisadministratie uitbesteden

Door het uitbesteden van de salarisadministratie van jouw organisatie bij Optimo wordt het salarisproces efficiënter, inzichtelijker en transparanter. De salarisadministrateurs van Optimo zijn altijd een stapje voor op het gebied van ontwikkelingen van AFAS Profit en de snel veranderende wet- en regelgeving. Zij passen veranderingen snel toe en richten de payroll software direct optimaal in. Onze salarisspecialisten houden elkaar scherp en werken volgens het vier-ogen-principe. Dankzij diverse analyses en controlepunten worden fouten voorkomen en kan Optimo zekerheid, gemak en continuïteit bieden.

ISAE 3402-certificering

Optimo is ISAE 3402 gecertificeerd. ISAE 3402 is de internationale standaard voor rapportage over uitbestede processen. Bij uitbesteding van jouw bedrijfsprocessen is het van belang om inzicht te hebben in de informatie, beveiliging van persoonlijke gegevens en onze risicobeheersing. Afspraken over onze dienstverlening worden vastgelegd in een Service Level Agreement (SLA). Maar om de kwaliteit nog meer te waarborgen, worden wij periodiek gecontroleerd door een onafhankelijke auditor. Zo weet je zeker dat alle processen die je aan ons uitbesteedt volgens de normen van de certificering worden uitgevoerd.

Meer informatie

Salarisadministratie en personeelsadministratie verweven

Salarisadministratie is de laatste stap van een salarisstrook. De stap die daaraan voorafgaat is de personeelsadministratie. De personeelsadministratie maakt de mutaties die de salarisadministratie vervolgens verwerkt. Wanneer zowel de personeelsadministratie als de salarisadministratie bij Optimo liggen, kan het complete proces van in-, door- en uitstroom van medewerkers door onze specialisten worden opgepakt. Optimo is aanwezig vanaf de aanlevering van gegevens en laat het proces gestroomlijnder verlopen.
Salaris- en personeelsadministratie werken optimaal wanneer ze verweven zijn met elkaar. Daarom kunnen organisaties ook voor uitbesteding van personeelsadministratie bij Optimo terecht.

Meer informatie

Payrollscan

Het is voor iedere organisatie belangrijk om de salarisadministratie op een deskundige manier bij te houden. Het is alleen niet altijd even makkelijk om dit op een zorgvuldige manier te doen. De regels rondom salaris, premies en andere afdrachten veranderen continu. Daarom voeren wij bij al onze nieuwe klanten die hun salarisadministratie aan Optimo willen uitbesteden altijd eerst de payrollscan uit in AFAS Profit. De scan geeft je een overzicht van hoe jouw salarisadministratie momenteel is ingericht op basis van wet- en regelgeving, arbeidsvoorwaarden en eigengemaakte looncomponenten en wordt er bekeken waar kansen zitten voor optimalisatie van de salarisadministratie software. Zo kan de salarisadministratie op de juiste manier worden overgedragen aan ons outsourcingsteam.

Meer informatie

Back-up salarisadministrateur

Is de loonadministratie uitbesteden jou een stap te ver, maar wil je wel gaan voor continuïteit? Een onvoorziene onderbreking van de salarisadministratie kan immers vervelende gevolgen hebben. Mocht je salarisadministrateur onverwachts uitvallen, dan staat Optimo voor jouw organisatie klaar als back-up. Dit doen wij door een volledige beschrijving te maken van het salarisproces van jouw organisatie. Deze beschrijving wordt tweejaarlijks onderhouden.
Jouw volledige salarisadministratie is voor ons inzichtelijk. Zo kunnen onze specialisten in AFAS Profit snel in actie komen wanneer er iets mis is. Wij kunnen de verantwoordelijkheid over de salarisverwerking dragen wanneer de organisatie dat zelf niet kan.

Detachering salarisadministrateur

Heb je (tijdelijk) te veel werk en te weinig capaciteit op de salaris- en/of personeelsadministratie? Detachering is de oplossing. De specialisten van Optimo kunnen jou direct, op locatie, ondersteunen bij de salaris- en personeelsadministratie. Optimo heeft eigen interim salarisspecialisten, die snel in te zetten zijn. Alle specialisten werken dagelijks met software toegespitst op het uitvoeren van de salarisadministratie. Afhankelijk van wat nodig is, ondersteunt Optimo je tijdelijk of op structurele basis.

Meer informatie