AFAS expert Vakkennis Gespecialiseerde teams
7 september 2018

Doet de AFAS software jouw financiële administratieve klussen? Of loop je zelf continu naar de scanner of de postbus, en voer je handmatig allerlei gegevens in je systeem? Dit is goed voor de dagelijkse beweging. Maar verder is het verloren tijd waarin je ander werk kunt doen.

 

Je hebt ‘werken met software’ en ‘werken met software en álles eruit halen’. Dat laatste is best lastig. Software heeft soms functionaliteiten waarvan je het bestaan niet weet. En door de sneltrein waar je op de finance afdeling dagelijks in zit met deadlines en opleveringen, heb je vaak geen tijd om op ontdekkingstocht te gaan.

 

 

Geen tijd voor AFAS functioneel beheer

Als finance medewerker staat het functioneel beheer voor de module Finance onderaan jouw prioriteitenlijstje. Je hebt er simpelweg niet voldoende tijd voor. Je vraagt je af hoe andere organisaties dat toch doen. Want software ontwikkelt zich continu. Wanneer je denkt up-to-date te zijn, staan er weer nieuwe toepassingen klaar om geïmplementeerd te worden. Als je een beetje technisch bent aangelegd, kan optimalisatie nog wel eens een leuke taak zijn in een rustigere periode. Maar voor de niet-technische mensen onder ons is dit een vermoeiende klus.

 

 

Kies een AFAS partner

De specialisten bij een AFAS partner werken dagelijks met de software en weten alles van de laatste updates. Door jouw werkwijze en processen overzichtelijk in kaart te brengen, weet de AFAS specialist dit te vertalen naar een handige software inrichting. Met deze inrichting bespaar jij uiteindelijk tijd doordat administratief werk verdwijnt.

 

 

4 simpele software trucjes die werk schelen:

  • Lees facturen in door middel van een scanoplossing met tekstherkenning. Een AFAS specialist met kennis van koppelingen tussen AFAS en andere software regelt dit voor je.
  • Activeer het communicatieprofiel voor bedrijfs- en adresinformatie. Op deze manier wordt de straatnaam automatisch gevuld na het invoeren van een postcode en huisnummer.
  • Tegenwoordig hebben bijna alle banken een eigen koppeling met AFAS. Je haalt eenvoudig mutaties op en stuurt betaal- en incassobestanden heen en weer.
  • Met een simpele sms-code kun je officiële documenten via de computer digitaal (laten) ondertekenen. Dat scheelt uitprinten, ondertekenen, scannen én doormailen. Daar wordt elke finance medewerker blij van, toch?

 

Extra tip: zet op www.afas.nl aan dat je nieuwsbrieven wilt ontvangen die bestemd zijn voor financieel nieuws en updates. Zo word je op de hoogte gebracht van ontwikkelingen!

 

Erik van Spijker

Erik van Spijker
AFAS Consultant