AFAS Consultancy

Efficiënt ingerichte software vermindert administratief werk en onnodige handelingen binnen jouw organisatie. Op doeltreffende wijze laten onze AFAS consultants jouw interne processen en de software samenvloeien. Wij bieden AFAS Consultancy HRM/Payroll, AFAS Consultancy ERP en AFAS Consultancy Finance en hebben gespecialiseerde teams in AFAS Koppelingen en Dataconversie.

Ontvang de brochure

AFAS Consultancy HRM/Payroll

HRM/Payroll is de enige module uit de ERP-software die door AFAS los wordt aangeboden. Onze AFAS Consultants richten jouw HRM/Payroll-software in naar de behoeften van jouw organisatie. Dit betekent een einde van foutgevoelige, handmatige processen en het begin van een geautomatiseerd en overzichtelijk systeem. Zowel de personeelsadministratie als de salarisadministratie gaat vooruit, doordat uitvoerende taken komen te vervallen en er meer focus komt op een adviserende en controlerende rol. De AFAS consultants van Optimo kunnen je ondersteunen bij alles omtrent de salarisadministratie en het in-, door- en uitstroomproces van jouw personeel door dit optimaal in te richten.


AFAS Consultancy HRM / Payroll

AFAS Consultancy ERP

Er is veel mogelijk in de ERP-software van AFAS. Daarom is het belangrijk om van te voren goed te inventariseren wat je met de software wilt bereiken. Deskundig advies van ervaren AFAS consultants kan in dit proces een mooie aanvulling zijn. Onze AFAS consultants zijn dagelijks bezig met de software-inrichting. Hierdoor weten zij jou scherpe vragen te stellen om uiteindelijk het optimale uit jouw softwaresysteem te halen. Zij zijn experts in het vertalen van bedrijfsprocessen naar inrichting en fungeren als ‘meewerkend voorman’ bij de implementatie en het optimaliseren van jouw systeem. Door deze digitalisering en automatisering is up-to-date stuurinformatie altijd binnen handbereik.


AFAS Consultancy ERP

AFAS Consultancy Koppelingen

Eén softwaresysteem voor al jouw bedrijfsprocessen zoals de AFAS software is natuurlijk ideaal. Maar in sommige gevallen is een koppeling met een ander systeem gewenst. Denk hierbij aan NAW-systemen, websites, roostersystemen, webshops en klantenservice. In dit geval zullen de systemen met elkaar moeten synchroniseren en zal er dus via meerdere bronnen data binnenstromen. Een eenmalige dataconversie is daarbij niet voldoende. Met een stukje techniek kan Optimo een koppeling bouwen tussen jouw systemen en AFAS Profit. Optimo kent diverse systemen en begrijpt wat er binnen jouw organisatie met de data gebeurt. Jouw processen kunnen worden geautomatiseerd en een medewerker hoeft nooit meer dezelfde informatie in meerdere systemen in te voeren.

AFAS Consultancy Koppelingen

AFAS Consultancy Dataconversie

De datamigratie van het huidige softwaresysteem naar AFAS Profit moet met uiterste precisie gebeuren. Ieder systeem heeft zijn eigen invoer- en validatieregels en in geen enkel geval sluiten deze naadloos op elkaar aan. De conversiespecialisten van Optimo weten gelukkig raad met deze datamigratie. Zij hebben oog voor detail en slaan de brug tussen het oude en het nieuwe systeem. Iedere organisatie is uniek, maar door ruime ervaring weten onze conversiespecialisten de knelpunten te omzeilen. Met een grondige en gestructureerde aanpak worden al jouw gegevens foutloos overgezet.AFAS Consultancy Dataconversie

Hoe werken wij?

Van een complete software implementatie, optimalisatieslagen, een herinrichting tot functioneel- of applicatiebeheer: de AFAS experts van Optimo weten de juiste aanpak. De consultants zijn oud-functionarissen, kennen daardoor jouw positie als geen ander en weten voor welke beslissingen jij staat. Met hun ervaring en kennis maken zij eenvoudig de vertaalslag tussen jouw interne processen en de AFAS software. Met hun implementatie- en optimalisatie advies wordt jouw software maatwerk. Wij hebben AFAS Consultants in dienst met verschillende specialismes: zo kunnen wij jou altijd de kennis en ervaring bieden waar jij naar op zoek bent.