AFAS expert Vakkennis Gespecialiseerde teams
7 oktober 2017

Steffan Spanjaard is Senior Payroll Consultant bij Optimo. Op een verjaardag laat hij dat vaak achterwege, want hoe leg je aan de tante van een vriend uit wat een looncomponent precies inhoudt? In deze blog kan Steffan helemaal losgaan en vertelt hij over zijn functie, werkzaamheden en werken bij Optimo.

 

 

Uiteenlopende dagen

Als Senior Payroll Consultant is geen dag hetzelfde. Ik word voor allerlei opdrachten ingezet en werk heel zelfstandig. De klant en de opdracht zijn echt mijn eigen verantwoordelijkheid. Ik help klanten met lastige vraagstukken en dataconversies van het oude systeem naar AFAS Profit. Maar ook door looncomponenten in te richten, pensioenregelingen te bouwen, klanten te instrueren hoe AFAS Profit werkt en door een payrollscan uit te voeren. In dat laatste geval komt het voor dat ik juist drie dagen achter elkaar op kantoor in Amersfoort zit. Dat is ook leuk, dan zie je veel collega’s weer eens! Kortom, een gemiddelde dag is niet te beschrijven.

 

 

Een ‘eerste’ dag

Laatst had ik een eerste dag bij een klant. Ik had een verkeerd adres, waardoor ik ergens midden in Rotterdam stond. Toen ik de klant later had gevonden werd ik op de parkeerplaats al opgewacht. Dat is nog eens een warm welkom! Zo’n eerste dag staat in het teken van kennismaken en zo snel mogelijk aan de slag gaan met de betreffende opdracht. Dan start je natuurlijk met koffie. Ondertussen nemen we de opdracht en de planning voor die dag en door.

 

Terwijl ik opstart en een tweede kop koffie inschenk, zoekt de klant een aantal documenten bij elkaar die ik nodig heb. Vervolgens kan ik aan de slag met de afgesproken werkzaamheden, met tussendoor een lekkere lunch. Ik houd altijd goed in te gaten hoe laat men stopt met werken, zodat ik de klant nog even kan meenemen in wat ik die dag heb gedaan en zaken kan overdragen. Gedurende de dag houd ik een bezoekersverslag bij. Aan het einde van de dag stuur ik dit naar de klant en rijd ik naar huis. Tijd om te sporten, eten, overhemden strijken… Ja, dat hoort er ook bij!

 

 

Dresscode

Al draag ik niet dagelijks een overhemd, hoor. Optimo heeft een informele cultuur en dat stralen we ook uit. Een stropdas laat ik dus altijd thuis. Maar het moet natuurlijk wel netjes blijven. Als de mussen écht van het dak vallen en er is geen airco aanwezig, maak ik een uitzondering en trek ik een makkelijk T-shirt aan.

 

 

Kilometers maken

Met mijn werk is het handig als je geen hekel hebt aan autorijden. Klanten zitten door heel het land en soms niet pal aan de snelweg. Daarom kun je flinke reistijden hebben. Echter, laatst zat ik bij een klant die tien minuten van mijn huis zit. Dat gebeurt ook en dat is een groot voordeel aan het werk als consultant. Ik gebruik de autoritjes om even bij te praten met vrienden of collega’s. Ik vermaak me prima!

 

 

Werken aan de top

Plezier in mijn werk gaat natuurlijk verder dan alleen het geluk van af en toe korte reistijden. Ik vind de combinatie van techniek met de wet- en regelgeving erg interessant. Optimo hoort bij de top van Payroll Consultants. Wij worden ingehuurd wanneer organisaties zelf helemaal vastlopen. Wij werken met duidelijke richtlijnen en procedures. Daardoor hebben wij eenheid in onze werkwijze en kunnen we werk van elkaar overnemen. Ook kunnen we zo eenvoudig met elkaar overleggen en van gedachten wisselen. Bij Optimo werken veel jonge mensen. Of in ieder geval mensen die jong van geest zijn 😉. Ook ben ik tevreden met de arbeidsvoorwaarden. We hebben bij Optimo helemaal niets te klagen!

 

Steffan Spanjaard

Steffan Spanjaard
Senior Payroll Consultant