AFAS expert Vakkennis Gespecialiseerde teams
27 december 2023

Aan het eind van het jaar verschijnen natuurlijk de jaarlijstjes, de terugblikken en bevlogen verhalen over 2023. Wat ons betreft was 2023 een geweldig jaar, maar het is natuurlijk veel interessanter om vooruit te kijken! Daarom blikken we vooruit op 2024: wat gaan wij volgend jaar doen, waar liggen de kansen, en hoe gaan we onze klanten nog beter helpen om hun bedrijfsprocessen te optimaliseren? Lees snel verder.

 

Kansen voor jouw organisatie in 2024

Niet alleen voor Optimo zijn er weer mooie kansen in 2024, ook voor jouw organisatie liggen er kansen en uitdagingen in het verschiet! De grote vraag is: heb jij al nagedacht hoe je ook in 2024 zorgt voor een soepel lopende backoffice? Anticipeer op aanstaande wet- en regelgeving, zodat je voorkomt dat je voor verrassingen op het gebied van Payroll, HRM en Finance komt te staan? Je kunt hierbij denken aan veranderingen op het gebied van Werkgebonden personenmobiliteit, zoals de verplichting om gegevens over woon-werkverkeer en zakelijke reizen van werknemers aan te leveren. Verrassingen wil je zo veel mogelijk voorkomen, zeker als jouw sector voor grote uitdagingen staat of voor grote veranderingen, zoals de zorg en de flexbranche.

 

De noodzaak van een goed geregelde backoffice in de zorg

In de zorg zijn veel uitdagingen. Al jaren zijn er veel tekorten, en deze zullen naar verwachting alleen maar verder toenemen. Dit is een probleem waar geen pasklare oplossing voor is, maar organisaties kunnen wel zorgen voor rust op de achtergrond. Door een goed geregelde backoffice kun je al wat druk van de ketel halen. Zorg ervoor dat jouw payroll en HR vlekkeloos lopen! Hier kan Optimo je bij helpen.

 

Vergeet ook niet om op 30 januari wat extra aandacht aan jouw collega’s in de zorg te besteden: dan is het namelijk de Dag van het Werkplezier in de Zorg. Wil jij dat jouw collega’s vol plezier hun werk kunnen doen? Wij kunnen daar bij helpen: onze specialisten ontlasten jouw backoffice, zodat jij je kunt focussen op het vergroten van het werkplezier!

Benieuwd wat onze specialisten voor de zorg kunnen betekenen? Lees dan hier verder.

 

De snel veranderende flexbranche vraagt om een stevige backoffice

De flexbranche blijft snel veranderen én veel eisen. In 2024 liggen hier dus weer kansen genoeg! Wil jij je bijvoorbeeld op het ontwikkelen van jouw bedrijf richten, en kan jouw backoffice daarom wel wat hulp gebruiken? Heb je hulp nodig bij het digitaliseren, automatiseren of optimaliseren van jouw AFAS omgeving?

 

Daarnaast moet je in de flexbranche zicht hebben op het snel veranderende landschap. Heeft jouw organisatie voldoende zicht op veranderende wet- en regelgeving? Is jouw organisatie bijvoorbeeld al voorbereid op de mogelijke inwerkingtreding van de wet Meer zekerheid flexwerkers in 2025? En heb je al nagedacht over wat dit voor jouw backoffice gaat betekenen? Voor deze en al je andere vragen staan onze bevlogen specialisten voor je klaar!

 

Wij bouwen hierbij op onze kennis van de snel veranderende flexbranche. Wij zijn bekend met de cao’s, wet- en regelgeving, en bieden alle diensten die je nodig hebt om jouw processen te optimaliseren!

 

Houdt daarnaast onze website in de gaten, want we gaan met meer informatie over AFAS Flex komen, en welke kansen dit jouw bedrijf in de flexbranche gaat bieden.

 

Optimo in beweging

Om meteen met de deur in huis te vallen: in 2024 bestaat Optimo alweer tien jaar! En dat is natuurlijk reden voor feest. We vieren dit met zijn allen middels een Summer Event. Met ruim 100 mensen gaan we naar een nog nader te verklappen bestemming. Dat wordt sowieso een gedenkwaardige trip vol inspiratie en informatie!

 

Tien jaar lijkt natuurlijk een lange tijd, maar voor ons is het pas echt het begin. ’Beweging’ is niet voor niets een van onze kernwaarden. Dit gaan we dan ook letterlijk doen: we gaan verhuizen! In het aankomende jaar gaan we niet één, maar zelfs twee nieuwe panden betrekken. In Amersfoort komt in de Zeepfabriek het Optimo moederschip, onze hoofdlocatie. Van waaruit we onze sterke en mooie bedrijfscultuur gaan versterken.

 

Daarnaast vestigen we ons ook samen met andere AFAS-partners in Leusden op de AFAS Campus dotNL! Hier kunnen we bevlogen bewegen in het AFAS-netwerk, om samen met andere AFAS-partners onze kennis nog verder te ontwikkelen. We zitten straks op twee locaties, maar Optimo blijft één geïntegreerd team dat werkt vanaf zowel dotNL als onze nieuwe locatie in Amersfoort.

 

Optimo Excellent
Daarnaast blijven we inzetten op het versterken van duurzame relaties met onze klanten. Om dit te doen vergroten we in 2024 de zichtbaarheid van ons abonnement, Optimo Excellent. Hierin komt de dienstverlening van onze verschillende specialisten onder één dak samen. Vanuit centrale aansturing stelt een projectleider samen met jou, als klant, een jaarplan op met de doelen en prioriteiten. Een abonnement geeft jou als klant een excellente positie met optimale aandacht en wij garanderen de realisatie van het jaarplan.

 

One-stop-shop

Onze bevlogen vakspecialisten gaan graag aan de slag om samen met jou het optimale uit je backoffice te halen onder de bezielende leiding van de projectleider. Zo blijven wij jouw one-stop-shop voor al je AFAS vraagstukken. Houd onze site goed in de gaten, want hier gaat het komende jaar nóg meer informatie over komen!

Ben je benieuwd naar deze en alle andere ontwikkelingen en plannen van Optimo? Blijf onze blogs, LinkedIn en Instagram in de gaten houden!

 

2024 en daar voorbij

En hoe nu verder? Natuurlijk kijken we bij Optimo ook verder dan 2024. Ons doel is namelijk om in 2025 dé toonaangevende partner voor het duurzaam optimaliseren van de backoffice van organisaties in Nederland te zijn. Dankzij ons samenspel van vakspecialisten en diensten zijn we uniek in de markt.

 

Er liggen mooie gebeurtenissen in het verschiet voor Optimo, maar ook voor jouw organisatie. Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen ontzorgen in 2024? En wil je nog meer uit de AFAS software halen? Onze specialisten staan ook in het nieuwe jaar voor je klaar. Neem dit jaar nog contact met ons op!

 

We wensen iedereen een Optimale kerst en een zorgeloos nieuwjaar!