AFAS expert Vakkennis Gespecialiseerde teams
18 september 2023

AFAS heeft in Profit 21 een nieuwe functie geïntroduceerd die het beheer van workflows aanzienlijk verbetert. Je kunt nu taken conditioneel afhandelen, wat zorgt voor meer efficiëntie, automatisering en overzichtelijkheid. In deze blog gaan we dieper in op deze functie en leggen we uit hoe het conditioneel afhandelen van workflows je helpt om taken efficiënter te beheren.

 

Wat is de nieuwe functionaliteit in Profit 21?

Vanaf Profit 21 is het mogelijk om de condities van een workflow dagelijks opnieuw te laten controleren. Dit betekent dat als een taak aan bepaalde voorwaarden voldoet, deze automatisch kan worden afgehandeld zonder menselijke tussenkomst. Het is mogelijk om in te stellen dat een workflow automatisch doorgaat naar een volgende stap, bijvoorbeeld bij het bereiken van een bepaalde datum of het wijzigen van andere gegevens. De conditie wordt gecontroleerd wanneer de workflow als taak bij de gebruiker komt. Vervolgens herhaalt deze controle zich elke dag opnieuw via de geplande taak ‘Workflowtaak conditioneel afhandelen’.

 

Voordelen van conditioneel afhandelen

Implementatie van conditioneel afhandelen in AFAS Profit 21 kan aanzienlijke voordelen opleveren voor bedrijven die streven naar verbeteringen in hun workflowbeheer:

  • Efficiëntie: Taken die al een tijdje openstaan, en bijvoorbeeld al drie maanden onaangeroerd zijn gebleven, worden met de optimalisatie dagelijks gecontroleerd en indien nodig afgehandeld of doorgezet naar de volgende stap in de workflow. Je hoeft dus geen tijd meer te besteden aan het handmatig controleren van dergelijke taken.
  • Automatisering: Taken die zijn toegewezen aan medewerkers die niet meer in dienst zijn, worden automatisch afgehandeld. Hierdoor wordt je workflow niet meer verstoord door verouderde taken.
  • Overzichtelijkheid: Door een actie een specifieke status te geven, zoals ‘Automatisch afgehandeld na 3 maanden’, kun je gemakkelijk zien welke taken automatisch zijn afgehandeld.

Kortom: met conditioneel afhandelen voorkom je dat taken open blijven staan en stroomlijn je jouw werkprocessen.

 

Implementatie

De bevlogen specialisten van Optimo adviseren je graag over het optimaal inzetten van AFAS software voor jouw organisatie. Wil je efficiënter werken door middel van het conditioneel afhandelen van workflows? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder vanuit onze AFAS kennis en expertise.

 

Extra tip voor gebruikers

Het is goed om regelmatig de status van je taken te controleren. Door ze een specifieke status zoals ‘Automatisch afgehandeld na uit dienst’ te geven, krijg je een beter overzicht van welke taken zijn afgehandeld en welke nog aandacht nodig hebben.

Het conditioneel afhandelen in Profit 21 is een handige functionaliteit voor bedrijven die op zoek zijn naar manieren om hun workflowbeheer te optimaliseren. Door taken automatisch en conditioneel af te handelen, kunnen teams zich concentreren op wat echt belangrijk is en de efficiëntie verhogen. Ga voor beter beheer en laat je adviseren over deze functie door de AFAS specialisten van Optimo.