AFAS expert Vakkennis Gespecialiseerde teams
10 april 2020

Organisaties die door het coronavirus een omzetverlies lijden, kunnen onder bepaalde voorwaarden een subsidie aanvragen via de NOW-regeling. Om weten of je aan de voorwaarden voldoet, is het belangrijk dat je jouw personeelsadministratie op orde hebt. Een goed administratiesysteem kan jou hierbij helpen! In deze blog lees je meer over de NOW-regeling met AFAS Profit.

 

 

Financiële ondersteuning

Op zondag 15 maart kwam het nieuws naar buiten dat winkels en bedrijven in bepaalde branches hun deuren moeten sluiten vanwege het coronavirus. Met als gevolg: dalende inkomsten voor ondernemers, en mogelijk geen werk voor personeel. Met de NOW-regeling biedt de overheid financiële ondersteuning aan ondernemers.

 

 

NOW aanvragen: de voorwaarden

Voor het aanvragen van deze NOW-regeling gelden een aantal belangrijke voorwaarden. Onder andere de loonkosten en de gerealiseerde omzet zijn belangrijke stuurcijfers. De voorwaarden zijn al een aantal keer gewijzigd. Lees hier de meest actuele informatie die de overheid verstrekt.

 

 

Doorbetaalde salarissen bijhouden

Kom je in aanmerking voor de NOW-vergoeding? Dan is het wel zo fijn om het overzicht te behouden in jouw administratie. Veel organisaties houden momenteel veel strakker de cijfers in de gaten. AFAS Profit biedt een aantal functionaliteiten die jou hierin ondersteunen. Zo kun je bijvoorbeeld inzichtelijk maken welk deel van de salarissen is doorbetaald volgens de NOW-regeling. Via een analyse zet je gemakkelijk de feiten op een rij en heb je altijd de meest actuele cijfers bij de hand.

 

Vastlegging loonstrook en journaalpost

Ook kun je de uren en het doorbetaalde salaris apart op de loonstroken vermelden. Daarnaast is het mogelijk om de uren die worden doorbetaald vanuit de NOW, apart vast te leggen in de journaalpost. Hetzelfde geldt voor doorbetaalde oproepkrachten, die vanwege het coronavirus niet kunnen komen werken.

 

 

Gevolgen NOW-regeling met AFAS Profit inzichtelijk

Kortom: er zijn genoeg opties om de NOW-regeling met AFAS Profit inzichtelijk te maken. Zo weet je niet alleen zeker dat alles goed staat vastgelegd, jouw financiële afdeling zal ook blij zijn met duidelijke stuurcijfers.

 

De AFAS experts van Optimo helpen je graag bij het inrichten van het systeem, al dan niet met terugwerkende kracht. Zij staan klaar voor al jouw vragen over de NOW-regeling en de personeelsadministratie in AFAS Profit. Neem gerust contact met ons op!

 

Thijs Kruimink

Thijs Kruimink
Payroll Consultant