AFAS expert Vakkennis Gespecialiseerde teams
16 augustus 2023

AFAS is een toonaangevend systeem dat een breed scala aan modules biedt om je bedrijfsprocessen te stroomlijnen en te centraliseren. Maar hoe haal je het meeste uit deze krachtige tool? In deze blog duiken we in de wereld van AFAS Consultancy. Ontdek de voordelen van een ervaren adviseur, en hoe AFAS partner Optimo je gaat helpen om je bedrijfsvoering naar een hoger niveau te tillen.

 

AFAS software als totaaloplossing

AFAS geeft je bedrijf echt een boost. Ze hebben van alles in huis, waaronder een HRM/Payroll module voor al je HR- en salariszaken, een CRM-module om je klantrelaties te beheren en Workflowmanagement om je bedrijfsprocessen soepel en efficiënt te laten verlopen.

 

AFAS kan je bedrijf echt een boost geven. Het maakt je bedrijfsprocessen efficiënter, bespaart je tijd en geld, en geeft inzicht in de belangrijkste bedrijfsgegevens. Een succesvolle implementatie van AFAS vereist echter grondige kennis en ervaring, inclusief het in kaart brengen van bedrijfsprocessen en het betrekken van de eindgebruikers bij het implementatieproces. Hier komt het belang van AFAS Consultancy om de hoek kijken. 

 

Met AFAS Consultancy weet je zeker dat je goed zit

Het inschakelen van een AFAS Consultant kan je helpen om het meeste uit je AFAS software te halen, je bedrijfsprocessen te verbeteren en je team de tools te geven die ze nodig hebben om succesvol te zijn. Het is een investering die zichzelf terugverdient in verbeterde efficiëntie en productiviteit. Dit is hoe: 

  • Expertise: AFAS Consultants zijn experts in de software en weten hoe ze deze moeten aanpassen aan jouw bedrijfsbehoeften. Zo haal je het maximale uit de software.
  • Tijdbesparing: Een AFAS Consultant versnelt het implementatieproces, zodat jij je kunt concentreren op de hoofdzaken van je bedrijf.
  • Training: Consultants trainen je team om de software effectief te gebruiken. Zo leert jouw team om zelfstandig de voordelen van de software te benutten.
  • Ondersteuning na implementatie: Consultants bieden ook ondersteuning en onderhoud na de implementatie. Hierdoor blijft je software geoptimaliseerd en kom je niet in de problemen met bijvoorbeeld een achterstand op veranderende wetgeving.
  • Optimalisatie van bedrijfsprocessen: Consultants helpen je met het optimaliseren van je bedrijfsprocessen en het identificeren van inefficiënties. Zo wordt het werk voor iedereen een stukje makkelijker.

 

AFAS partner Optimo als Consultancy partij

Peter de Bruijn, AFAS Consultant bij Optimo, benadrukt het belang van een goede Consultancy partij als je als bedrijf wilt gaan werken met de AFAS software. “Vaak beseffen klanten zelf niet hoe complex het systeem is, en hoe lastig het is om dat zelf echt goed in te richten. Je moet rekening houden met heel veel onderdelen, en vaak is dat voor de klant zelf lastig te overzien. Het gevolg: ze halen lang niet het optimale uit hun software, zonde! Want dit kost tijd en maakt de bedrijfsprocessen foutgevoeliger,” vertelt Peter. 

 

De AFAS Consultants van Optimo staan altijd klaar om je te ondersteunen bij de implementatie, optimalisatie, het beheer en de dataconversie van de AFAS Profit software. Ze zorgen ook voor een koppeling van de software met andere systemen, zoals de belastingdienst of pensioenfondsen. Zo is je software precies ingericht om in de behoeften van jouw bedrijf te voorzien.

 

Hoe verloopt een AFAS Consultancy proces? 

“Het Consultancy proces is bij Optimo gestroomlijnd en overzichtelijk. Zo weet je precies in welke fase je staat en wat er van je organisatie wordt verwacht,” vertelt Peter. Het proces bestaat over het algemeen uit vijf stappen: 

  • Kennismaking: In de eerste stap van het Consultancyproces leer je als klant de Consultant kennen. Hij onderzoekt de behoeften en uitdagingen van jouw organisatie. Dit omvat het definiëren van de uitdagingen en de winsten die er te halen vallen met de AFAS software.
  • Analyse: De Consultant analyseert de huidige situatie van je organisatie, verzamelt relevante gegevens en identificeert de valkuilen van het huidige systeem. Dit gaat in samenwerking met jouw bedrijf.
  • Advies: Op basis van de analyse ontwerpt de AFAS Consultant een op maat gemaakte oplossing om het geïdentificeerde probleem aan te pakken. Dit kan een strategie, een procesverandering, een technologische implementatie of een combinatie daarvan zijn.
  • Implementatie: De Consultant helpt de organisatie bij het implementeren van de voorgestelde oplossing. Dit omvat het begeleiden van veranderingen, het trainen van je medewerkers of het ondersteunen van technologische implementaties.
  • Evaluatie en follow-up: Na de implementatie evalueert de Consultant de effectiviteit van de oplossing en maakt aanpassingen indien noodzakelijk. Dit kan ook gaan om het bieden van voortdurende ondersteuning en follow-ups, om ervoor te zorgen dat de oplossing blijft werken zoals bedoeld.

Wil je meer weten over hoe onze consultants samenwerken met onze klanten? Lees dan de klantverhalen op onze website!

 

Haal het beste uit je software met AFAS Consultancy 

Het inschakelen van een AFAS Consultant is een cruciale stap voor bedrijven die het meeste uit hun AFAS Software willen halen. Consultants verzorgen niet alleen waardevolle expertise en tijdsbesparing tijdens de implementatie, ze zorgen ook voor effectieve training, en ondersteuning na implementatie en optimalisatie van bedrijfsprocessen. Bovendien profiteren bedrijven met een partner als Optimo van een gestroomlijnd en overzichtelijk Consultancy proces. AFAS Consultancy is een waardevolle investering die kan leiden tot verbeterde efficiëntie en productiviteit. 

 

Ben je klaar om je bedrijfsprocessen naar een hoger niveau te tillen en het meeste uit je AFAS Software te halen? Neem dan vandaag nog contact op met Optimo! Ons team van gedreven specialisten staat voor je klaar om je te helpen bij elke stap, van implementatie tot optimalisatie.