AFAS expert Vakkennis Gespecialiseerde teams
21 juni 2018

Optimo streeft iedere maand naar een foutloze salarisverwerking voor al haar klanten in de outsourcing. De afdeling Outsourcing werkt met buddy’s om dit doel te bereiken. Maar wat als je échte buddy’s bent? Vanaf het moment dat je wordt geboren? Maak kennis met Jeroen en Benny, de tweelingbroers van Optimo.

 

Twee in één

‘Wij zijn een twee-eiige tweeling’, begint Benny. Dat klinkt vreemd, want Benny en Jeroen Blomsma, beiden Salaris Specialist bij Optimo, lijken sprekend op elkaar. ‘Dat geldt niet alleen voor ons uiterlijk’, vertelt Jeroen. ‘Onze persoonlijkheden lijken ook sterk op elkaar. We hebben dezelfde hobby’s, interesses en karaktereigenschappen.’ Al zesendertig jaar volgen ze bewust en onbewust hetzelfde pad.

 

 

Een half woord is genoeg

‘Ik werkte in het noorden van Nederland, toen Benny mij in 2009 naar Utrecht haalde en kennis liet maken met het salarisvak. We hebben tot 2012 samengewerkt bij een payrollbedrijf en dat beviel goed’, licht Jeroen toe. Benny vult aan: ‘Daarna ben ik bij de Universiteit Utrecht gaan werken. Ik heb het daar erg naar mijn zin gehad, al werd ik meteen enthousiast van de verhalen van Jeroen toen hij twee jaar geleden bij Optimo ging werken. Een goede sfeer, veel verschillende klanten en uiteenlopende cao’s. Sinds december 2017 zijn we weer collega’s geworden.’

 

Beide broers hadden geen ervaring met AFAS voordat ze bij Optimo kwamen werken. Jeroen heeft het zichzelf eigen gemaakt. Benny heeft het geluk dat Jeroen hem vaak op weg kan helpen: ‘Wij spreken dezelfde taal en hebben aan een half woord genoeg. Zonder Jeroen had ik de software en de werkwijze van Optimo niet zo snel onder de knie gehad’, vertelt Benny.

 

 

Kenpo Karate

Dat ze elkaar door en door kennen, maakt de communicatie op de werkvloer eenvoudig. Jeroen: ‘Voordat Benny bij Optimo kwam werken hebben we samen afspraken gemaakt. We zouden allebei in een andere ruimte werken en niet teveel samen doen. In de praktijk bleek dat we elkaar alleen maar versterken.’ Benny zegt daarover: ‘Daar zijn we ook beter in geworden. We doen samen aan Kenpo Karate. Deze sport traint je om te incasseren en te verdedigen. We hebben geleerd dat je dingen niet te persoonlijk moet nemen. Wanneer Jeroen feedback krijgt op zijn werk, moet ik mij daar niet mee bemoeien en het van mij af schudden. Dat is leerzaam voor een tweeling.’

 

 

Vier-ogen-principe

Benny en Jeroen hebben veel overeenkomsten, waaronder hun sociale karakter en perfectionisme. Dat komt goed van pas in hun werk als salarisadministrateur. Zeker bij Optimo, waar wordt gewerkt volgens het vier-ogen-principe. ‘Binnen de outsourcing werken wij met buddy’s. We controleren elkaars berekeningen, uitgebreide mails en vraagstukken. Voorheen werkten we met een verwerker en een controleur binnen het team. Tegenwoordig is de klant meer betrokken bij de salarisverwerking. De klant levert aan, wij controleren, signaleren en adviseren’, legt Jeroen uit.

 

 

ISAE 3402-certificering

Het vier-ogen-principe is kenmerkend voor het werken met de ISAE 3402-certificering. Optimo beschikt over dit certificaat dat de internationale standaard voor (beheersing van) uitbesteding aantoont. Optimo bewijst met dit keurmerk dat de outsourcedienst op een zorgvuldige manier wordt uitgevoerd. De continue controles van collega’s onderling – volgens vaste analyses en rapportages – zorgt voor een nagenoeg foutloze salarisverwerking, of zij nou tweelingbroers zijn of niet!

 

 

Dit artikel komt uit O-Magazine. Wil je meer lezen? Vraag O-Magazine gratis aan.

 

Denise Bijl

Denise Bijl
Marketing & Communicatie