AFAS expert Vakkennis Gespecialiseerde teams
19 maart 2019

In een aantal blogs behandelt Payroll Consultant Tim verschillende regelingen die met een optimale inrichting in AFAS Profit volledig automatisch draaien. Dat scheelt jou flink wat werk op de salarisadministratie! In deze blog: pensioenregelingen.

 

Als salarisadministrateur kruip jij graag in de adviserende rol binnen jouw organisatie. Hoe fijn is het dan dat de payroll software van AFAS jouw administratieve taken oppakt! Benut de software optimaal en laat complexe regelingen inrichten door de Payroll Consultants van Optimo.

 

 

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Pensioenregelingen
  • WGA-verzekeringen
  • Reiskostenvergoeding
  • IKB
  • Fiscale uitruil reiskosten
  • MKSA

 

Pensioenregelingen

In deze blog behandelt Consultant Tim het inrichten van pensioenregelingen zonder cao in AFAS Profit. Wil jij dit ook laten inrichten? Neem dan contact op. 

 

 

Afwijkende cao

AFAS onderhoudt zelf standaard 200 cao’s in Profit. Werk jij zonder cao of wijk je af van de cao, dan heb je geen pensioenfonds en kies je zelf een pensioenverzekeraar. Je wilt dan dat de premie voor de medewerker zelf berekend wordt in het systeem, in plaats van dat jij bij elke contractwijziging handmatig gegevens moet aanpassen.

 

Dit kan Optimo voor je regelen. De Payroll Consultants richten dit voor je in en houden met alle typen wijzigingen rekening, zoals medewerkers met ouderschapsverlof, oproepkrachten, 30% regeling, meeruren en bijzondere looncomponenten.

 

 

Tijdwinst

Die inrichting gebeurt op basis van informatie van de door jou gekozen pensioenverzekeraar, zoals het pensioenreglement en de polisvoorwaarden. Je hoeft dus zelf geen hele Excellijsten aan te leveren, en dat scheelt een hoop tijd. Afhankelijk van de regeling en de pensioenmaatschappij kunnen onze specialisten een koppeling met AFAS bouwen. Hiermee communiceren Profit en de pensioenmaatschappij met elkaar zodat de aanlevering van data automatisch verloopt.

 

 

Weten hoe Tim en zijn team de WGA, reiskostenvergoedingen, het IKB, fiscale uitruil reiskosten en het MKSA inrichten in AFAS Profit?
Houd onze website en social media in de gaten.

 

Tim van der Esch

Tim van der Esch
Managing Consultant