AFAS expert Vakkennis Gespecialiseerde teams
9 januari 2024

Krijg je ook regelmatig het verzoek om werkgeversverklaringen op te stellen? We begrijpen dat dit een tijdrovend en repetitief proces kan zijn. Maar geen zorgen, wij hebben de perfecte oplossing voor je: het automatiseren van het gehele proces rondom werkgeverklaringen kan in AFAS! Wil je weten hoe? Onze specialisten helpen je graag verder. 

 

Voordelen van het automatiseren van werkgeversverklaringen

Het is een gewoonte van banken om werkgeversverklaringen te vragen, wanneer iemand een hypotheek of lening aanvraagt. De financiële zekerheid voor banken en verhuurders heeft ook een keerzijde: het brengt voor organisaties een flink takenpakket met zich mee. Optimo heeft hier een oplossing voor: het automatiseren van werkgeversverklaringen.

 

Met onze geautomatiseerde oplossing kun je snel en efficiënt werkgeversverklaringen genereren, en dat brengt veel voordelen met zich mee. Je bent geen tijd meer kwijt aan het eindeloos handmatig invoeren van data, omdat de salarisgegevens automatisch worden berekend wat de kans op fouten vermindert. Daarnaast heb je geen gedoe meer met e-mails, omdat medewerkers de werkgeversverklaring rechtstreeks via InSite kunnen aanvragen. Het document wordt automatisch opgeslagen in het dossier van de medewerker én kan ook nog eens automatisch per mail verstuurd worden.

 

Bij de aanvraag wordt het standaard document van NHG gegenereerd, maar jij behoudt de controle. Je kunt ervoor kiezen om de gegevens van de NHG-werkgeversverklaring alleen te laten controleren en aanpassen door de betreffende afdeling. Wijzigingen in NHG-werkgeversverklaringen worden automatisch bijgewerkt, zodat je altijd voldoet aan de nieuwste eisen. Daarbij is ondertekening nog nooit zo eenvoudig geweest met de digitale handtekening.

 

Kortom, onze geautomatiseerde werkgeversverklaringstool is de ideale oplossing om je werkproces te stroomlijnen en te vereenvoudigen. Het is niet alleen tijdbesparend, maar verhoogt ook de nauwkeurigheid en bespaart kosten.

 

Wil je eerst lezen hoe dit optimalisatieproces werkt: hier leggen we uit hoe we werkgeversverklaringen voor je kunnen automatiseren.

 

Neem contact op met onze specialisten

Wacht niet langer! Neem contact met ons op, we zetten graag onze kennis en expertise van AFAS voor je in, zodat jij gemakkelijk werkgeversverklaringen kunt afgeven!