AFAS expert Vakkennis Gespecialiseerde teams
30 november 2022

Het einde van het jaar nadert. Iedereen is druk om alles netjes af te ronden voordat we de kerstvakantie ingaan. Tegelijkertijd wordt er ook alweer gekeken naar het nieuwe jaar. Des te meer reden om zo efficiënt mogelijk te werk gaan. Werk jij ook met AFAS Profit 21? Kijk dan naar onderstaande tips en zet stressvrij de eindsprint in!

 

1 Extra informatie rondom dossieritems

Workflows zijn ideaal om administratief werk te laten verdampen. Als processen geautomatiseerd verlopen en iedereen op het juiste moment aangehaakt wordt, kan er weinig misgaan. Toch is het wel fijn om de status van een workflow in één oogopslag te kunnen zien. Wie is er aan de beurt in een workflow of wie heeft als laatste gereageerd en hoe? Zeker voor collega’s van Finance is het prettig om te weten waarom een inkoopfactuur niet op ‘betalen’ is gezet. En welke beoordelaar daar iets over gezegd heeft. Door extra informatie rondom dossieritems beschikbaar te maken, zijn bijzonderheden sneller te traceren. Dat helpt ook om zo nodig doelgericht actie te ondernemen.

 

2 Beken kleur!

De tweede tip heeft ook met inzicht te maken. De nieuwe visuele ondersteuning met kleuren zorgt dat je altijd meteen ziet wat de status van een workflow is. De kleuren van een verkeerslicht zijn hierbij een mooie inspiratiebron. Rood geeft bijvoorbeeld aan dat een actie afgekeurd is en oranje betekent nog in behandeling. En als je declaratie goedgekeurd is, staat alles natuurlijk op groen. In Profit 21 maak je met kleuren eenvoudig inzichtelijk wat er aan de hand is. Of wat je nog moet doen.

 

3 Uitbreiding logging op gegevensfilters

Autorisatie is een kernonderdeel van Profit. Daar deel je de rechten uit aan collega’s. Het autoriseren en beheren van gegevensfilters is cruciaal omdat hier vastgelegd is wie welke informatie van medewerkers of facturen mag zien. De uitbreiding van de logging van deze autorisaties is heel nuttig omdat dit gaat om toegang tot mogelijk vertrouwelijke of privacygevoelige data. Het is dus belangrijk te weten wie hier op welk moment wijzigingen heeft uitgevoerd op het filter en bij het toekennen ervan. Dit wil je als organisatie zelf weten, maar het is ook van belang bij externe audits of accountantscontroles. Met deze uitbreiding in Profit 21 bied je ook hen snel inzicht. 

 

Wil je hier meer over weten of onze klanten helpen om hun backoffice nóg beter te automatiseren? Neem dan contact met ons op.
Alvast fijne feestdagen gewenst!