AFAS expert Vakkennis Gespecialiseerde teams
27 juni 2024

Welkom bij het tweede deel van de Profit 3 update! Van de overstap naar PowerBI voor al je dashboards en nieuwe functies in InSite voor kilometervergoeding, tot een volledig vernieuwde rapportgenerator – Profit 3 zit boordevol verbeteringen en nieuwe functionaliteiten. Lees snel verder om het tweede deel van de Profit 3 update te leren kennen.

 

Dashboards zijn verplaatst naar PowerBI

Met de introductie van Profit 3 maakt AFAS een belangrijke overstap: de dashboards verhuizen naar PowerBI. Hoewel AFAS nog steeds standaarden levert, krijg jij nu veel meer controle over je dashboards. Je kunt ze aanpassen en zelfs vrije velden toevoegen, zodat je jouw gegevens precies kunt weergeven zoals jij dat wilt. Meer flexibiliteit dus!

 

Nieuwe functies voor kilometervergoeding declaratie

Binnenkort wordt het nog gebruiksvriendelijker om kilometervergoedingen te declareren via InSite. Je kunt straks direct zien welk bedrag je terug gaat krijgen voor de gemaakte kilometers. En dat is niet alles – het wordt ook mogelijk om een voorschot aan te vragen. Dit maakt het indienen van declaraties niet alleen eenvoudiger, maar ook veel transparanter. Zo voorkom je vervelende verrassingen in jouw organisatie en weet je precies wat je kunt verwachten.

 

Periodieke velden met eigen tijdsafhankelijkheid

Ook de periodiekvelden krijgen een upgrade. Je kunt met Profit 3 deze periodieken gemakkelijk aanpassen via functiewijziging, roosterwijziging of salariswijziging. Dit maakt het allemaal veel soepeler en nauwkeuriger om contracten te beheren.

 

InSite is verbeterd! 

Na Proft 3 wordt InSite een stuk gebruiksvriendelijker. Het wordt mogelijk om taken direct in InSite te laten openen in de ‘aanpassing’-pagina. Zo bespaar jij niet alleen tijd, het maakt jouw workflows ook een stuk eenvoudiger. Daarnaast wordt het mogelijk om per workflowstap aparte beoordelingsprofielen te koppelen. Zo kun jij je processen nog beter afstemmen op wat jij nodig hebt.

 

Contextafhankelijke velden in Profit en InSite

In zowel Profit als InSite worden de velden straks contextafhankelijk. Dit houdt in dat deze velden pas zichtbaar worden wanneer in een ander veld een bepaalde keuze is gemaakt. Bijvoorbeeld, als je in een formulier een specifieke optie selecteert, verschijnen automatisch aanvullende velden die gerelateerd zijn aan deze keuze. Zo stroomlijn je het proces, en kun je overzichtelijker en efficiënter gegevens invoeren.

 

Nóg meer optimalisaties in Workflows

Een goede workflow maakt het verschil tussen een soepele of chaotische dag. Daarom wordt er met Profit 3 nog meer ingezet op het verbeteren van de workflow editor. Eén van de belangrijkste updates is de optie om condities direct te testen. Hiermee kun je meteen checken of een nieuw aangemaakte workflow werkt zoals je voor ogen had, of dat de ingestelde condities gevolgd worden. Daarnaast wordt het met Profit 3 k ook mogelijk om workflows te importeren en exporteren; dat is wel zo handig! Hiermee heb je ruimte om flows te delen tussen verschillende systemen of om back-ups te maken van je huidige workflow configuraties.

 

Introductie van een volledig nieuwe rapportgenerator

Hoewel deze update als een van de laatste op de lijst staat, betekent dat zeker niet dat deze minder belangrijk is! We zijn namelijk ontzettend enthousiast over de lancering van de volledig vernieuwde rapportgenerator. Deze tool komt met een eigentijdse lay-out, tal van nieuwe functies en diverse mogelijkheden voor output. Of je nu gedetailleerde rapporten voor intern gebruik nodig hebt of professionele documenten voor externe belanghebbende, deze rapportgenerator kan het allemaal. De overgang van de oude naar de nieuwe rapportgenerator zal stapsgewijs gebeuren, zodat iedereen voldoende tijd heeft om aan de nieuwe omgeving te wennen en de werkprocessen soepel aan te passen.

 

Onbeperkt regels toevoegen in formatieverdeling vanuit InSite

Vanaf Profit 3 worden er ook aanzienlijke verbeteringen doorgevoerd in de formatieverdeling. Je kunt nu een onbeperkt aantal regels toevoegen vanuit InSite in plaats van de maximaal 5 formatieverdelingsregels zoals we nu gewend waren in Insite. Dit betekent dat je veel meer flexibiliteit hebt bij het beheren van formatiegegevens. Of je nu een groot aantal medewerkers moet indelen over verschillende afdelingen of gedetailleerde wijzigingen moet aanbrengen in de personeelsformatie, de nieuwe functionaliteiten maken het allemaal mogelijk. Deze uitbreiding zorgt ervoor dat je formatiebeheer veel dynamischer en gebruiksvriendelijker wordt.

 

Onze specialisten helpen je graag verder

Heb je vragen over de wijzigingen in Profit 3, loop je ergens tegenaan of kan jouw organisatie hulp gebruiken bij het inrichten van jouw AFAS omgeving? Neem snel contact met ons op en onze specialisten helpen je graag verder! Wil je nog eens teruglezen welke wijzigingen en vernieuwingen Profit 3 met zich meebrengt? Je leest meer in de eerste blog van onze Profit 3 serie.