AFAS expert Vakkennis Gespecialiseerde teams
14 maart 2019

Als Accountmanager Zorg & Welzijn bij Optimo neemt Renier Douma zorgorganisaties op sleeptouw in de wereld van de software AFAS Profit. Vanuit zijn kennis en ervaring, deelt hij zijn visie op automatisering in de zorg.

 

Update 2021: inmiddels heeft Renier een nieuwe uitdaging gevonden. Uiteraard blijft Optimo klaarstaan voor organisaties in de zorg! 

 

Hoe kijk jij naar automatisering in de zorg?

“Zorgorganisaties kunnen vaak meer uit kun software halen. De focus gaat voornamelijk naar de primaire werkzaamheden: zorg verlenen. Volkomen logisch! Er is niet altijd ruimte binnen organisaties om iemand geheel vrij te maken voor het onderhoud en optimalisatie van AFAS Profit. Er liggen veel kansen om intern efficiënter te werken, maar men ziet vaak door de bomen het bos niet meer, omdat ze niet altijd weten wat er allemaal mogelijk is. Aan ons de taak om hen mee te nemen in de mogelijkheden van het uitgebreide ERP-systeem.”

 

 

Commercieel denken, dat past niet per se bij de zorg, toch?

“De zorg kent een mooie cultuur. Medewerkers willen elkaar helpen. Als mensen moeite hebben op hun plek, krijgen ze allerlei kansen om zichzelf binnen een andere rol in de organisatie te ontwikkelen. Het is een sociale sector, soms mis je daardoor het bedrijfselement. De zaken verlopen op een mensvriendelijke manier. Snelle, harde beslissingen maken, dat gebeurt niet altijd.”

 

 

Toch heb jij een vol portfolio met zorgklanten die willen automatiseren.

“Het is een sector die wel graag wil, ze hebben feeling voor de organisatie. En waar een wil is, is een weg. Die weg moet je soms begeleiden. Door te schetsen waar ze moeten beginnen, of waar ze überhaupt staan.”

 

 

Wat is de waarde van AFAS Profit in de zorgbranche?

“Optimalisatie van bedrijfsprocessen. Veel zorgorganisaties werken van oudsher op papier en hebben eigen stromingen binnen de organisatie ontwikkeld. Dat maakt dat er vaak dozen worden verschoven en er weinig integratie is tussen de interne processen. Die integratie kun je bereiken met de juiste inrichting van AFAS Profit. Bijvoorbeeld: door je HR-processen te stroomlijnen en de inrichting van de payroll te toetsen met de payrollscan, creëer je een efficiënte werkwijze. Dit zorgt ervoor dat medewerkers zichzelf kunnen ontwikkelen en de organisatie naar een hoger niveau kunnen tillen.”

 

 

Optimo wil zich in 2019 meer profileren als specialist in de zorgbranche. Gaat jouw visie nog verder dan dat?

“Ik wil niet alleen organisaties helpen met optimaliseren, maar ze ook meenemen in de mogelijkheden en laten inzien wat deze stap kan betekenen voor een organisatie. Ik zie voor me dat we een zorgbrede kennispartner worden, maar ook specifiek beleid ontwikkelen voor verschillende branches in de zorg. Zodat we de specifieke gevallen van alle sectoren kennen, en geheel op de hoogte zijn.”

 

 

De specialisten van Optimo hebben ervaring met AFAS Profit in de zorgbranche, wat maakt dat zij als geen ander begrijpen voor welke uitdagingen jouw zorgorganisatie staat. Lees wat Optimo kan betekenen in de Zorg & Welzijn.

 

Liselotte Razoux Schultz van Optimo

Liselotte Razoux Schultz
Content Specialist