AFAS expert Vakkennis Gespecialiseerde teams
3 januari 2024

Wil je moeiteloos en efficiënt de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) processen beheren binnen AFAS? In deze blog leggen we uit wat de voordelen zijn van effectief VOG-beheer in AFAS.

Met een VOG wil je als werkgever zorgen dat jouw nieuwe collega of vrijwilliger van onbesproken gedrag is. Nadat de aanvraag is ingediend bij het Ministerie van Justitie (via Justis) wil je overzicht houden over het aanvraagproces. Maar niet alleen tijdens het proces wil je overzicht houden. Het is belangrijk om je VOG-beheer op orde te houden, het gaat namelijk om privacygevoelige informatie!

De voordelen van geoptimaliseerd VOG-beheer

Met onze gespecialiseerde dienstverlening til je jouw VOG-beheer naar een hoger niveau. Er zijn verschillende voordelen aan het optimaliseren van je VOG-beheer:

  • Tijdbesparing: Wij implementeren aangepaste workflows in AFAS die de aanvraag en verwerking van een VOG vereenvoudigen. Dit bespaart niet alleen kostbare tijd, maar minimaliseert ook fouten.
  • Rapportage en tracking: Houd eenvoudig de voortgang van al je VOG aanvragen bij en ontvang tijdig meldingen als een VOG bijna verlopen is.
  • Veiligheid en compliance: Houd je bedrijf in overeenstemming met de laatste wet- en regelgeving op het gebied van screenings en VOG-verwerking.
  • Gebruiksvriendelijkheid: Maak het aanvragen en beheren van een VOG eenvoudiger voor jouw medewerker en HR Services team. HR Services krijgt inzicht in de aanvragen en de status van het proces. De gemaakte kosten voor de aanvraag worden direct, zonder dat er een aparte declaratie nodig is, overgemaakt aan de medewerker. Onze AFAS-inrichting is intuïtief en gemakkelijk te gebruiken, waardoor iedereen binnen no-time vertrouwd is met het vernieuwde proces

Deskundige teams die jouw VOG-processen optimaliseren

Onze deskundige teams staan klaar om je te begeleiden bij elke stap. Geen enkele organisatie is namelijk hetzelfde. Wij passen onze dienstverlening aan op jouw specifieke behoeften. Dit geldt niet alleen voor Verklaringen Omtrent het Gedrag, er zijn namelijk ook mogelijkheden voor zorgregistraties zoals de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG), Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) en Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS).

 

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze specialisten jouw VOG-processen kunnen optimaliseren!