AFAS expert Vakkennis Gespecialiseerde teams
26 juni 2024

Met de zomer voor de deur komt AFAS weer met een grote update in de vorm van Profit 3. In deze eerste blog in een serie van twee zoomen we in op de meest interessante veranderingen.

 

Grote wijzigingen in het onboarding proces 

Een veel geuite wens was het aanpassen van het onboardingproces en daar heeft AFAS uitgebreid op ingespeeld. Profit 3 introduceert één centraal onboarding portal, wat betekent dat de oude type dossieritems voor Indienst, Herindienst en Sollicitant Indienst verdwijnen. Zo wordt alles op één centrale plek gemakkelijk zichtbaar. Alle klanten hebben tot de zomer van volgend jaar om over te stappen op deze nieuwe werkwijze.

 

Nieuw! (Betaald) Ouderschapsverlof

Voor de aanstaande ouders komt er met Profit 3 een functionaliteit die hopelijk een glimlach op je gezicht brengt! Het wordt namelijk mogelijk om (betaald) ouderschapsverlof aan te vragen via de verlofaanvraag. Dit maakt het eenvoudiger en flexibeler om ouderschapsverlof op te nemen. De optie om verlof via het rooster op te nemen blijft beschikbaar, maar het is niet mogelijk om deze twee methoden tegelijkertijd te gebruiken. Heb je een aanvullende regeling voor betaald ouderschapsverlof, zoals gedeeltelijke doorbetaling na het eerste jaar? Ook dat kan nu gemakkelijk worden ingesteld in AFAS na Profit 3.

 

Pocket App nu aanpasbaar naar eigen huisstijl

Met Profit 3 wordt het eindelijk mogelijk om jouw AFAS Pocket App aan te passen naar jouw eigen stijl. Naast deze functie, zijn er ook extra opties toegevoegd om dossieritems beschikbaar te maken in de Pocket App. En als kers op de taart kun je binnenkort ook workflowtoelichtingen zichtbaar maken.

 

Nog sneller, met meer nieuwe functies

De snelheid van AFAS Profit is ook flink opgevoerd, zodat deze nog soepeler werkt. Daarnaast introduceert AFAS ook de nieuwe donkere modus. Het vertrouwde slotje voor het verbergen en zichtbaar maken van geblokkeerde regels is ook terug van weggeweest. Tot slot zijn de zoekweergaven ook geoptimaliseerd, waardoor je meteen kunt beginnen met zoeken. 

 

Digitale handtekening zetten waar jij dat wilt

Na de update kun je zelf kiezen waar de digitale handtekening moet komen. Handig, want zo kun je je organisatie-logo in de rechterbovenhoek plaatsen. Je documenten worden hierdoor een stuk herkenbaarder. Deze nieuwe functie zorgt ervoor dat je je branding makkelijk kunt doorvoeren in al je digitale documenten en geeft je de vrijheid om de lay-out helemaal naar jouw smaak te maken.

 

Maar … dit is nog niet alles!

Tot zo ver heb je gezien dat de Profit 3 update groot en impactvol is. De update is zelfs zo groot dat we het niet allemaal kunnen benoemen in een blog. Daarom volgt binnenkort de opvolging met meer details over de andere wijzigingen. Je leest meer in onze tweede blog.

 

Vragen? Stel ze aan ons gedreven team van specialisten

Heb je nog vragen na het lezen van deze blog, of wil je meer informatie over de mogelijkheden met Profit 3? Neem gerust contact op met ons. Onze bevlogen specialisten helpen je altijd graag!


Ben je benieuwd geworden naar welke veranderingen Profit 3 nog meer met zich meebrengt? Lees dan snel verder in de tweede blog.