AFAS expert Vakkennis Gespecialiseerde teams
4 april 2024

Elke organisatie en elk project heeft eigen behoeften en vraagstukken rondom de AFAS implementatie en optimalisaties. Wanneer je met Optimo werkt, ben je verzekerd van een goedlopend en gestroomlijnd proces. In deze blog leggen we uit hoe wij vorm geven aan projecten, om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen.

 

Jouw project, onze zorg

Om jouw project tot een succes te maken, werken de specialisten van Optimo zo veel mogelijk volgens een vaste methodiek. Voorspelbaarheid is belangrijk, terwijl projecten juist bekendstaan om hun dynamische verloop. Waarom dan toch kiezen voor zo veel mogelijk voorspelbaarheid? Wij willen graag bijsturen vóór de bocht. 

 

Onze werkwijze zorgt ervoor dat jij als klant weet waar je aan toe bent, maar ook wat wij van jou verwachten: we hebben vaste momenten waarop we opleveren, met elkaar in gesprek gaan, enzovoorts. Onze mijlpalenplanning zorgt ervoor dat jij weet waar je op kunt rekenen en wat je wanneer kunt verwachten, en het belangrijkste: we stellen samen vooraf vast wanneer een project meetbaar een succes is. 

 

Onze projectleider, jouw contactpersoon

Bij Optimo willen we het onze klanten zo gemakkelijk en overzichtelijk mogelijk maken. Daarom kiezen wij ervoor om bij projecten met één projectleider te werken die functioneert als jouw single point of contact. Dit houdt in dat de persoon waar jij mee te maken krijgt, verantwoordelijk is voor het bewaken van alle processen rondom de uitvoering van het werk. 

 

Wat doet de projectleider dan precies? Deze zorgt ervoor dat alles soepel verloopt, van planning en aansturing (wie, wat, wanneer) tot het maken van werkafspraken. Ook zorgt diegene ervoor dat verslaglegging actueel is. De projectleider kent jou als klant inhoudelijk: van de capaciteit die jouw organisatie heeft binnen het project, tot de mensen op de werkvloer. Daarnaast zijn onze projectleiders op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het AFAS-landschap en kennen zij de dienstverlening van Optimo door en door: Consultancy, Outsourcing en Detachering.

 

De projectleider zorgt samen met jou voor een soepel lopend project, waarbij aan het einde een dechargeverlening en strenge evaluatie plaatsvindt. Zo gaan wij na of we de afgesproken doelen hebben behaald en jouw project een succes is. En de verbeterpunten? Die implementeren we, zodat onze dienstverlening nog beter wordt.

 

Onze werkwijze, jouw voordeel

Door de centrale rol van onze projectleider ben jij altijd verzekerd van één aanspreekpunt, terwijl aan de achterkant de volle kracht van Optimo meedraait. Jij hoeft je namelijk geen zorgen te maken of je wel met de juiste persoon schakelt: daar zorgt onze projectleider voor. 

Daarnaast vindt de verslaglegging centraal plaats, waardoor je altijd op de hoogte bent van de status van jouw implementatie en optimalisaties.

 

De projectleider is verbonden aan de hele keten van Optimo, wat betekent dat deze inzicht heeft in alle mogelijkheden. Mocht je namelijk tijdens of na de implementatieperiode extra handen nodig hebben, dan schakelt de projectleider met de afdeling Detachering binnen Optimo. Of moet je de focus verleggen binnen jouw payrollproces, en heb je daardoor ondersteuning nodig bij de controle van jouw salarisrun?  De projectleider kan hiervoor onze afdeling Outsourcing voor je inschakelen. 

 

Projectleiding speelt zich voornamelijk af op tactisch, maar ook op strategisch niveau. Wij vergelijken het vaak met een luchtverkeersleider die alles in goede banen leidt. Een projectleider is het centrale aanspreekpunt en sparringpartner voor de klant en toegangspoort tot de interne organisatie van Optimo.” – Esther IJsselstijn, Senior Projectleider Optimo.

 

De projectleider komt bij jou langs, maar heeft alle bevlogen AFAS specialisten achter zich. Hierdoor kunnen we jou volledig ontzorgen. Ben je benieuwd geworden naar onze werkwijze, of naar wat onze specialisten voor jou kunnen betekenen? Neem dan snel contact op.