AFAS expert Vakkennis Gespecialiseerde teams
13 november 2019

Salarisadministrateurs in de zorg: opgelet! Durf jij je hand ervoor in het vuur te steken dat jouw payrollprocessen foutloos staan ingericht? Wij controleren het graag voor je. Hoe? Met de payrollscan voor de zorgbranche.

 

Optimo voert al jaren payrollscans uit bij allerlei soorten en maten organisaties en heeft nu een variant ontwikkeld speciaal voor organisaties in de zorg. Na de uitvoering van de payrollscan voor de zorgbranche, ben jij verzekerd van een foutloze inrichting van jouw salarisprocessen.

 

 

Dezelfde uitdagingen

Tim van der Esch is Managing Consultant bij Optimo en heeft samen met zijn team van Payroll Consultants al vele payrollscans mogen uitvoeren. Tim vertelt: ‘Iedere klant is uniek, dat staat vast. Toch zien wij vaak dezelfde uitdagingen terug bij onze klanten in de zorg. De organisaties hebben allemaal te maken met uitgebreide cao’s en wet- en regelgevingen. Denk hierbij aan de MKSA, IZZ-premie, dubbele dienstverbanden en controle op de automatische berekening van ORT bij ziekte. Ik schreef hier al eens een blog over. Of neem de PAWW-premie: die is niet specifiek voor de zorg, maar komen wij wel negen van de tien keer tegen tijdens onze scans. Al dit soort punten hebben wij gebundeld in een zorgvariant van onze payrollscan.’

 

 

Wat houdt de payrollscan in?

De payrollscan van Optimo controleert jouw salarisadministratie op de volgende drie onderdelen:

  1. De wet- en regelgeving (de wettelijke regelingen)
    Dit zijn de werkgeverspremies, de belastingen, pensioenberekening en andere verzekeringen.

  2. De arbeidsvoorwaarden (aanvullende regelingen)
    Denk aan verlof, vakantietoeslagen, ouderschapsverlof, loonkorting bij ziekte, stagiaires en andere regelingen.

  3. De eigengemaakte looncomponenten
    Dit zijn de looncomponenten die door de organisatie zelf of door externe partijen zijn aangemaakt en niet worden onderhouden door AFAS. De ervaring leert dat er bij de salarisverwerking fouten kunnen ontstaan. Onze Payroll Consultants kunnen dit voor een groot deel oplossen en indien nodig is voor jouw organisatie automatiseren.

 

Wat levert de payrollscan op?

Bij een payrollscan nemen wij de totale salarisverwerking en alle berekeningen onder de loep. Tim legt uit: ‘Fouten die naar voren komen, worden in kaart gebracht en opgelost. Dat scheelt jou correcties in salarissen en daarmee een hoop stress! Ook maken wij een analyse van welke administratieve handelingen je kunt automatiseren. Wanneer je die handelingen laat overnemen door de AFAS software, bespaar je per maand een hoop tijd die je vervolgens kunt besteden aan jouw collega’s en het geven van advies.’

 

Meer lezen over de payrollscan en de voordelen ervan? Lees hier een uitgebreide blog.

 

Tim van der Esch

Tim van der Esch
Managing Consultant