Heb je te maken met controles van de accountant of wil je zelf graag aansluitingen maken? Dan kan Optimo je helpen door een analyse van de aansluiting van je grootboek op de fiscus en journaalpost aan te leveren. Hierin berekenen we na hoeveel werkgeverslasten en loonheffingen je moet afdragen aan de fiscus, hoeveel er in je journaalposten is opgenomen en wat er daadwerkelijk geboekt is. Deze analyse bevat ook een onderbouwing voor de percentages. Reken maar dat jouw accountant hier blij van wordt! 

 

Aansluiting grootboeken: wat gaan we voor je doen?

Met onze analyse brengen we het volgende in kaart:

  • Een vergelijking tussen het bedrag aan loonheffingen en werkgeverslasten (WIA Basispremie, ZVW werkgeversheffing e.d.) in de journaalpost en de loonaangifte;
  • Een vergelijking met de verzamelloonstaat aan deze lasten;
  • Een overzicht hoeveel er berekend is door de looncomponenten gedurende het jaar;
  • Deze bovenstaande bedragen vergelijken en controleren we met elkaar en waar nodig verklaren we de verschillen.

Je kan deze analyse op twee manieren bij ons afnemen; eenmalig een volledige controle of een geautomatiseerde analyse die de premies in kaart brengt en zodat je zelf kunt aansluiten.

 

Maak je gebruik van ons onderhoudsabonnement? Dan is deze analyse al inbegrepen.

 

Door jou aan te leveren:

  • Een beschikking werkhervattingskas van het aan te sluiten jaar.

 

Investering (schatting):

  • Het eenmalig laten uitvoeren van de aansluiting is naar schatting ongeveer vier uur consultancywerk (afhankelijk van het aantal werkgevers waarbij dit moet gebeuren).
  • Wanneer je de analyse automatisch ingericht wilt hebben, en de acties zelf wilt uitvoeren kost dit €1000,- inclusief installeren en testen. Dit is exclusief (jaarlijks) onderhoud.

 

Aansluiting grootboeken aanvragen:

Vraag aansluiting grootboeken automatiseren aan via de knop ‘aanvragen’. Om je een zo specifiek mogelijke offerte te presenteren, helpt het als je ons alvast wat informatie geeft bij ‘toelichting’. Denk daarbij aan:

  1. Voor hoeveel werkgevers moet de regeling werken?
  2. Wil je gebruik maken van het eenmalig laten uitvoeren van de controle of wil je de hele analyse hebben?
  3. En al het andere wat je relevant vindt om aan ons door te geven!

Product aanvragen