Het verwerken van wachtdagen bij ziekte is een actie die vaak met de hand wordt uitgevoerd. Dat is zonde want dit proces kun je eenvoudig automatiseren. Je kunt AFAS Profit rekening laten houden met het aantal ziekmeldingen van een medewerker, het maximum aantal wachtdagen in een jaar en het rooster van de medewerker. Ook kun je kiezen voor het inhouden van wachtdagen op het salaris of het inhouden van verlofdagen. Dat scheelt een hoop administratieve handelingen!

 

Wachtdagen automatiseren: wat gaan we voor je doen?

 • We richten de urensoort wachtdagen voor je in;
 • We controleren de looninrichting en indien nodig activeren we de benodigde looncomponenten;
 • We integreren de urensoort met de salarisverwerking;
 • We richten de integratie wachtdagen in voor alle arbeidsvoorwaarden;
 • Alle mogelijke situaties worden grondig nagerekend, zodat je zeker bent van een juiste inrichting;
 • De inrichting wordt door ons volledig gedocumenteerd opgeleverd.

 

Aandachtspunten:

 • Een voorwaarde voor deze inrichting is dat de medewerkers een gespecificeerd rooster hebben en dat de ziekmeldingen worden vastgelegd in de verzuimmodule van AFAS Profit.


Investering (schatting):

 • Is de inrichting van toepassing op één werkgever met één cao, dan kost dit ongeveer een halve consultancydag voor deze inrichting. Is er sprake van meerdere werkgevers en/of cao’s of is er aanvullende inrichting nodig, dan komen er consultancy-uren bij.

 

Wachtdagen automatiseren aanvragen

Vraag wachtdagen automatiseren hieronder aan. Om je een zo specifiek mogelijke offerte te presenteren, helpt het als je ons alvast wat informatie geeft bij ‘toelichting’. Denk daarbij aan:

 1. Hoe moet de regeling bij jou werken? Bij voorkeur ontvangen we het reglement of personeelshandboek van jouw organisatie waarin de wachtdagen beschreven staan.
 2. Voor hoeveel werkgevers moet de regeling gelden?
 3. Voor welke cao’s moet de regeling gelden?
 4. En al het andere wat je relevant vindt om aan ons door te geven!

Product aanvragen