Wees verzekerd van een juiste payroll inrichting met een onderhoudsabonnement. We controleren de complete inrichting – ook jouw eigen looninrichtingen –, maken twee keer per jaar aansluitingsanalyses, doen één keer per jaar een volledige jaarcontrole én controleren de impact van alle AFAS Profit en cao-updates. Daarnaast komen we twee keer per jaar bij jou op locatie om alle gevolgen door te nemen!

 

Specificaties:

 • We starten altijd met een payrollscan. Indien je in het jaar dat we starten al een payrollscan hebt gehad, heb je dit niet nodig. Indien deze in het verleden heeft plaatsgevonden, zullen we met je overleggen in hoeverre een nieuwe payrollscan nodig is.
 • Eenmaal per jaar doen we een volledige jaarcontrole op de premies. Daardoor ben je ervan verzekerd dat de wijzigingen van de wettelijke premies, pensioenverzekeringen, WIA-verzekeringen etc. elk jaar worden gecontroleerd. Dit leveren we op aan de hand van een analyse. Deze werkzaamheden worden in januari uitgevoerd door een consultant bij jou op locatie.
 • We doen twee keer per jaar een volledige rondrekening van de sociale lasten van de loonaangifte met de verzamelloonstaat en loonjournaalpost.
 • Aan het einde van het jaar leveren we een overzicht op van de saldo’s vakantietoeslag, eindejaarsuitkering en eventuele waarde van het verlof.
 • We controleren bij iedere cao- of AFAS-update of dit gevolgen heeft voor de loonverwerking.
 • Eenmaal per jaar controleren we de looninrichtingen die afwijken van de AFAS standaard.

Met het onderhoudsabonnement kun je vertrouwen op de software. Daarnaast zijn de jaarcontrole en rondrekeningen ideaal voor jouw accountant en scheelt het je tijd in de aanlevering aan hem of haar.

 

Door jou aan te leveren:

 • Wij willen graag weten hoe de regelingen bij jouw organisatie werken. Hier komen we achter door middel van een payrollscan. Deze informatie hebben we al, of vragen we bij de start van het onderhoudsabonnement bij je op.

 

Investering (schatting):

 • Indien van toepassing een payrollscan.
 • De kosten van het onderhoudsabonnement zijn afhankelijk van het aantal cao’s, eigen gemaakte looncomponenten en werkgevers. Het starttarief voor een onderhoudsabonnement is € 1.000 per maand. Heb je meer dan meer 4 werkgevers, meerdere CAO’s of meer dan 50 eigen gemaakte componenten, kan het tarief hoger zijn. Het abonnement wordt voor een jaar afgesloten. Je kan op ieder moment instromen, maar dan is het altijd met terugwerkende kracht voor het hele jaar.

 

Offerte onderhoudsabonnement

Vraag het onderhoudsabonnement aan via onderstaand formulier. Om je een zo specifiek mogelijke offerte te presenteren, helpt het als je ons alvast wat informatie geeft bij ‘toelichting’. Denk daarbij aan:

 1. Het aantal cao’s (en welke);
 2. Het aantal werkgevers;
 3. Het aantal eigen gemaakte looncomponenten. Mocht je dit niet weten, dan kan Optimo hier altijd mee helpen om dit in beeld te krijgen;
 4. En al het andere wat je relevant vindt om aan ons door te geven!

Product aanvragen