De Stichting Gereformeerde Scholengroep (GSG) verzorgt gereformeerd voortgezet onderwijs en gereformeerd beroepsonderwijs. Onder de stichting vallen onder andere Het Gomarus College en het ROC Menso Alting. Binnen de stichting zijn ongeveer 550 medewerkers werkzaam. Vanuit het dienstencentrum wordt onder andere de personeels- en salarisadministratie verzorgd.

 

Pieken

“Rond de jaarwisseling en de zomervakantie lopen de werkzaamheden rondom de interne processen binnen onze branche op. Op een moment lag er zoveel werk, dat onze collega’s achter de receptie zelfs hielpen met verschillend administratief werk. Op dat moment het ik de beslissing gemaakt dat dit anders moest. We hadden iemand nodig die hetzelfde werk als onze personeels- en salarisadministrateur kon oppakken. Maar ook iemand met een frisse blik die aangeeft wat anders kan. Wij kenden destijds al een specialist die ons ondersteunde met deze werkzaamheden en twee keer in het jaar controles uitvoerde. Zij maakte de overstap naar Optimo en kwam in een andere functie terecht. Vanwege haar zijn wij ook met Optimo in gesprek gegaan”, vertelt Snip.

 

Passend profiel

GSG vond het belangrijk dat er iemand bij hun team werd gevoegd die goed binnen het team paste. “Wij zijn een school met een christelijke identiteit. Niet in naam, maar ook in doen. Bij het werven van nieuwe medewerkers vinden we dit belangrijk”, verklaart Snip. “Bij externen ligt dit wel iets anders”, gaat Snip verder, “dan is het vooral mooi meegenomen als iemand onze normen en waarden deelt, zoals de personeelsadministrateur van Optimo. Ze past verder goed bij onze wensen vanwege haar inzet. Wij zochten iemand met inhoudelijke kennis om het vele werk op te pakken en een frisse blik voor nieuwe inzichten, en dat hebben we gekregen.”

 

Quickscan

“De personeelsadministrateur van Optimo heeft naast haar gewone werkzaamheden een quickscan uitgevoerd. Met de scan is in kaart gebracht op welke manieren wij onze AFAS-software en administratie kunnen verbeteren. Ze heeft alle processen beschreven en een lijst van optimalisatieslagen opgesteld. Een consultant van Optimo kan vervolgens aan de slag met de inrichting”, vertelt Snip.

 

Benieuwd naar meer voordelen van detacheren via Optimo? Lees dan deze blog. En heb je een vraag voor onze Accountmanager Detachering Bob Berkhof? Bel: 06 57 03 88 21 of stuur jouw vraag in.

 

Lees ook de verhalen van ARAG en Onderwijs Primair.