AFAS Consultancy HRM/Payroll

De AFAS HRM en Payroll software automatiseert het werk dat eerder de uren van jouw medewerkers opslokte. Mits alles goed staat ingericht natuurlijk! Optimo heeft AFAS Consultants in huis die dagelijks met AFAS HRM en Payroll werken. Omdat zij zelf oud-functionarissen zijn, kennen zij jouw positie en weten zij zich als geen ander wat er op jouw bordje komt. Zij kunnen jou van A tot Z ondersteunen en advies geven bij een implementatie- en optimalisatietraject.

Ontvang de brochue

AFAS Profit HRM/Payroll implementeren en optimaliseren

HRM en Payroll is de enige module uit de ERP-software die door AFAS los wordt aangeboden. Onze consultants verzorgen de implementatie van jouw HRM en Payroll-software naar de behoeften van jouw organisatie. Dit betekent een einde van foutgevoelige, handmatige processen en het begin van een geautomatiseerd en overzichtelijk systeem. Zowel de personeelsadministratie als de salarisadministratie gaat vooruit, doordat uitvoerende taken komen te vervallen en er meer focus komt op een adviserende en controlerende rol. De AFAS consultants van Optimo kunnen je ondersteunen bij alles omtrent de salarisadministratie en het in-, door- en uitstroomproces van jouw personeel door dit optimaal in te richten.

Neem contact op

Payrollscan

De salarisadministratie op een deskundige manier bijhouden is voor iedere organisatie belangrijk. Het is alleen niet altijd even makkelijk om het op een zorgvuldige manier bij te houden. De regels rondom salaris, premies en andere afdrachten veranderen continu. Daarom hebben wij de payrollscan ontwikkeld. De scan geeft je een overzicht van hoe jouw salarisadministratie momenteel is ingericht op basis van wet- en regelgeving, arbeidsvoorwaarden en eigengemaakte looncomponenten en wordt er bekeken waar kansen zitten voor optimalisatie van de salarisadministratie software. Onze AFAS Consultants kunnen jouw software vervolgens efficiënt inrichten, maar je kunt ook zelf met de uitkomsten aan de slag.

Payrollscan

Individueel Keuzebudget (IKB)

Het Individueel Keuzebudget (IKB) is niet meer weg te denken bij modern ondernemen. Wendbare organisaties trekken flexibele medewerkers aan en daarom is het belang om het Individueel Keuzebudget in te zetten. Zo krijgen de medewerkers zelf de verantwoordelijkheid over hun loopbaan en de inzet van hun salaris. De doorgaans stugge arbeidsvoorwaarden verdwijnen door de flexibele invulling van het salaris en is aanzet tot modernisering van de cao. De invoering van het IKB vraagt echter om de nodige voorbereiding en een HR-systeem dat is toegerust op de specifieke eisen. Kennis van wet- en regelgeving en een goed ingericht e-HRM systeem is hierbij een absolute must. Onze consultants gespecialiseerd in AFAS HRM en Payroll kunnen je hierbij helpen.

Individueel Keuzebudget

Detachering HR / Salarisadministrateur

Heb je (tijdelijk) te veel werk en te weinig capaciteit op de salaris- en/of personeelsadministratie? Bijvoorbeeld door de overgang naar nieuwe software, ziekte, verlof of omdat je specifieke kennis mist. Detachering is de oplossing. De specialisten van Optimo kunnen jou direct, of op locatie, op interim basis ondersteunen bij de salaris- en personeelsadministratie. Optimo heeft eigen salarisspecialisten, die snel in te zetten zijn. Alle AFAS HRM en Payroll specialisten werken dagelijks met software toegespitst op het uitvoeren van de salarisadministratie. Afhankelijk van wat nodig is, ondersteunt Optimo je tijdelijk of op structurele basis.


Detachering