Wij helpen jou graag op weg

Optimo helpt organisaties hun bedrijfsprocessen verbeteren en vereenvoudigen op basis van de AFAS software. Dat doen we met een team van 80 gedreven specialisten, met een gestructureerde aanpak en een dynamische werkwijze. Wij ondersteunen bij het hele traject, van advies tot uitvoering.

Diensten AFAS Partner

Missie

Optimo ontzorgt organisaties door hun primaire en/of secundaire processen optimaal in te richten en te beheren. Door een persoonlijke en professionele aanpak streven wij altijd naar klanttevredenheid op het hoogste niveau.

Kernwaarden

- Vooruitstrevend;
- Servicegericht;
- Toegankelijk;
- Eerlijk.

Visie

Wij willen de beste en meest gewaardeerde dienstverlenende partner zijn voor onze opdrachtgevers. In de veranderde omgeving waarin automatisering en optimalisatie van softwaresystemen van grote toegevoegde waarde zijn, helpt Optimo met specialistische kennis de organisaties op weg. Wij aanschouwen gedegen kennis van de branche als noodzakelijk, willen wij de organisaties optimaal vooruit helpen. Met persoonlijke aandacht en door met elkaar samen te werken, zijn wij in staat om met onze opdrachtgevers de beoogde bedrijfsdoelstellingen op een efficiënte, professionele en toegankelijke manier te behalen.

Wij geloven in optimaal ingerichte processen, die ervoor zorgen dat organisaties zo efficiënt mogelijk werken. Wij blijven altijd vernieuwen, omdat goed altijd beter kan. Door elk jaar nieuwe specialismen neer te zetten en te vermarkten, blijven wij onszelf verrijken en zorgen wij ervoor dat de opdrachtgever een totaaloplossing kan verwachten. Zo stimuleren en garanderen wij de professionaliteit en kwaliteit van onze organisatie. Optimo wil voor de opdrachtgever de eerste keus zijn en voor medewerkers een aantrekkelijke werkgever.

Bedrijfscultuur

Wij zetten onze medewerkers in hun kracht en helpen ze het uiterste uit zichzelf te halen. Daarom investeren wij veel in de groei van onze medewerkers. Wij verwachten van onze medewerkers ondernemerschap, leiderschap, visie en veel passie. Wij ondersteunen onze medewerkers hierin, maar verwachten ook veel zelfinitiatief.

Wij kijken naar de mens en niet naar de leeftijd, achtergrond, geslacht of geloofsovertuiging. Zo kom je bij Optimo een grote diversiteit aan medewerkers tegen. Maar hoe verschillend onze medewerkers ook zijn, ze hebben veel gemeen: ze zijn professioneel, gemotiveerd, leergierig en weten wat doorzetten is. En het zijn goede teamplayers. Onze werksfeer is open en informeel en samen gaan we geen enkele uitdaging uit de weg.


Klanten over Optimo

Achmea

Ronald Daniëls, Senior Projectmanager bij Achmea: “Optimo is flexibel en klantgericht. Optimo kan zich goed verplaatsen in de klant aan de hand van de vraag: “Onze klant heeft een probleem, hoe kunnen wij maximaal helpen?” De medewerkers hebben veel kennis van hoe het Profit-systeem in elkaar steekt en weten precies wat wel en niet kan. Ik ben echt heel blij dat ik de dataconversie heb uitbesteed en zeg nu tegen iedereen dat ze voor conversies bij Optimo moeten zijn.”

FD Mediagroep

Désirée Smael, HR-manager bij FD Mediagroep: “Optimo heeft veel fiscale kennis in huis en neemt ons als klant daarin mee. Wanneer de medewerkers iets signaleren wat anders kan, reageren ze heel proactief.” Liselotte Saelman, HR Assistent bij FD Mediagroep voegt daaraan toe: “Iedereen denkt mee en is heel open. Wanneer je een vraag hebt, volgt er altijd een goede uitleg. Optimo doet niet aan halve antwoorden”.

Wasko

Frank Willenborg, manager Financiën en Bedrijfsvoering: ''Het team van Optimo bestaat uit leuke mensen. Je kunt tussendoor even een lolletje met ze hebben en als het wat serieuzer moet dan kan dat ook. Ze kennen alle ins en outs van hun specialisme en zijn daarnaast van elkaar op de hoogte. De snelheid waarmee consultants werken is de investering zeker waard. Dat vind ik belangrijk bij een partner.''