Transitie vóór outsourcing PIJL_Z

Als je hebt gekozen om de salarisadministratie aan team Outsourcing uit te besteden, heb je de keuze gemaakt voor duidelijke processen. Wij werken volgens de ISAE 3402-norm, en dat betekent dat de verloning volgens gekaderde fases verloopt. Onze Transitie Consultants nemen je stap voor stap mee in deze nieuwe situatie. 

 

ISAE-3402-certificering

PSA Specialisten PIJL_Z

De consultants in team Transitie zijn specialist op het gebied van personeels- en salarisadministratie. Zij hebben kennis van het vak, de wet- en regelgeving, de AFAS software én de werkwijze van team Outsourcing. Met die ingrediënten zijn zij jouw ideale sparringspartner tijdens de overgangsperiode.

 

Transitie Consultants

Stappenplan

Stap 1
Proces inventarisatie

Een Transitie Consultant kijkt mee op jouw afdeling om een proces inventarisatie op te stellen. Belangrijk hierbij is de inrichting van de software en de processen. Per proces legt de consultant vast wie er verantwoordelijk is voor een proces, welke werkzaamheden erbij komen kijken, wat voor mutaties er worden aangeleverd, welke afdeling er verantwoordelijk is, wie input levert en wie output ontvangt. 

Stap 2
Risico inventarisatie

Het is tijd voor de risico inventarisatie. Welke processen gaan er voor jou veranderen en verdienen de aandacht? Deze keer ga je samen met de consultant de verloning draaien. De consultant neemt het voortouw door jou tijdens deze periode veel uitleg te geven over de nieuwe situatie en inzicht te geven in de processen die gaan wijzigen.

Stap 3
Overdracht Outsourcing

De consultant doet een voorstel welke onderdelen van de software je kunt (laten) optimaliseren, om zo jouw salarisprocessen te versnellen. Daarnaast omschrijft de consultant alle gemaakte afspraken, de risico’s en de borging ervan in een SLA. Tot slot maak je kennis met de Salaris Specialist die vanaf nu iedere maand met veel aandacht de salarisadministratie verzorgt.