Ontdek de veelzijdigheid van de projectenmodule binnen AFAS! Een van de meest gebruikte varianten van deze module is de urenregistratie op projecten. In de afgelopen jaren zijn er aanzienlijke verbeteringen aangebracht. We voeren graag een scan voor je uit. Hierbij onderzoeken we de processen die momenteel lopen via de projectenmodule en identificeren we potentiële kansen die hiermee gepaard gaan.

 

Waarom?

Misschien maakt jouw organisatie al langer gebruik van AFAS projecten. Zolang alles naar behoren functioneert, lijkt er geen reden te zijn om iets te veranderen. Maar, let op! Want in deze situatie kunnen er potentiële verbeteringen over het hoofd worden gezien. Misschien ben je terughoudend om iets te wijzigen, of is er een gebrek aan tijd voor functioneel beheer om nieuwe updates vanuit AFAS te implementeren, en dat is zonde.

Gelukkig kunnen we met onze ervaring bij andere organisaties en onze kennis van de meest recente verbeteringen op dit gebied snel helpen bij het identificeren van mogelijke verbeterpunten. Samen kunnen we mogelijke blindspots aanpakken en de efficiëntie van het AFAS-projectenproces in jouw organisatie naar een hoger niveau tillen.

 

Doelgroep

Je kunt deze scan laten uitvoeren als je organisatie uren registreert voor projecten binnen AFAS.

 

Waar moet ik aan denken?

Aanpassingen of optimalisaties kunnen onder andere betrekking hebben op de volgende aspecten:

 • De methode voor het vastleggen van uren
 • De methode voor goedkeuring en verwerking van uren
 • Het werken met teams binnen projecten
 • Methodes voor het beheer van onderhanden werk
 • Verschillende vormen van facturatie en factuuropmaak
 • Integratie met facturatie vanuit abonnementen
 • Het verkrijgen van goedkeuring van klanten voor facturatie

 

Wat kun je verwachten?

Jij geeft ons inzicht in jouw huidige proces en laat ons meekijken in de huidige inrichting. Op basis daarvan zullen we een plan voorstellen om eventuele verbeterpunten door te voeren. Je kunt kritische vragen verwachten over elk onderdeel van het proces, zodat wij een grondige analyse kunnen uitvoeren.

 

Enkele van de mogelijke varianten

 • Heb je een proces met urenregistratie dat nog niet (volledig) in AFAS is geïntegreerd? Geen zorgen, we kunnen dit uiteraard ook voor je uitwerken
 • Urenregistratie voor subsidieverantwoording
 • Integratie tussen urenregistratie en de verwerking van tijd voor tijd of uitbetaling van overuren
 • Reverse billing (terug facturatie)

 

Investering (schatting)

Voor de scan van de huidige situatie en mogelijkheden kun je rekenen op één dag consultancy. In de ochtend doen we een uitvraag, in de middag zullen we dit zorgvuldig uitwerken. Op deze manier kunnen we snel en efficiënt de benodigde informatie verzamelen en je voorzien van een gedegen plan voor eventuele verbeteringen.

Product aanvragen