Met onze processcan gaan we de belangrijkste processen in kaart brengen, ten behoeve van optimalisatie- en standaardisatiedoeleinden (ofwel kwaliteitsmanagement).

 

Processcan AFAS Profit: Wat gaan we voor je doen?

 1. We scannen de processen en output in de AFAS Profit omgeving om zo een goed beeld te hebben van de huidige situatie.
 2. We gaan de diepte in door de stakeholders te interviewen en de processen en output (vanuit punt 1) met hen te bespreken. We onderzoeken en bespreken een mogelijke toekomstige situatie. Hierbij houden wij rekeningen met de AFAS standaard en onze Optimo ‘best practices’.
 3. We maken een gespreksverslag of een eerste weergave van de huidige situatie.
 4. We bespreken het gespreksverslag met de stakeholders en toetsen of alle informatie juist en compleet is.
 5. We leveren het ‘Risico- en adviesrapport’ op. In dit rapport geven we, naast advies over hoe er efficiënter of effectiever kan worden gewerkt, ook een actieplan voor korte- en lange termijn ten behoeve van implementatie.
 6. We gaan samen in gesprek over de toekomstige situatie a.d.h.v. het ‘Risico- en adviesrapport’. We lichten toe waarbij Optimo zou kunnen ondersteunen.

 

Door jou aan te leveren:

 • De ingevulde vragenlijst.

 

Investering (schatting):

Dit is afhankelijk van een aantal factoren zoals het aantal werkgevers-werknemers en CAO’s. De scan wordt gedaan per AFAS Profit omgeving en kost gemiddeld drie tot vijf consultancydagen. Dit is inclusief alle interviews, een volledig uitgewerkt risico- en adviesrapport en het bespreken ervan.
Heb je meerdere omgevingen, dan zal het aantal dagen toenemen.

 

Extra mogelijkheden:

Wanneer je de keuze maakt om de processcan af te nemen, bieden we ook een aantal extra mogelijkheden aan:

Werkinstructies

Wanneer de processen onder de loep genomen worden kan het handig zijn om deze direct uitvoerig te beschrijven tot een zogeheten werkinstructie. Dit heeft als doel dat (nieuwe) medewerkers door middel van de werkinstructie het proces stap voor stap kunnen uitvoeren. De werkinstructies kunnen dan aan een handboek of manual worden toegevoegd.

Visio stroomschema’s

Soms werkt het makkelijker om processen visueel weer te geven. Dit kan door de processen in een Visio stroomschema te laten weergeven met of zonder uitgebreide werkbeschrijving. Een illustratie van deze processen is terug te zien in een voorbeeld ‘Risico en adviesrapport’ waarin een aantal standaard MSS processen zijn gedefinieerd. Deze kan worden opgevraagd.

Vraag de processcan hieronder aan. Om je een zo specifiek mogelijke offerte te presenteren, helpt het als je ons alvast wat informatie geeft bij ‘toelichting’. Denk daarbij aan:

 1. Het aantal AFAS Profit omgevingen;
 2. Het aantal cao’s;
 3. Het aantal werkgevers en medewerkers;
 4. De extra mogelijkheden waarin je bent geïnteresseerd;
 5. En al het andere wat je relevant vindt om aan ons door te geven!

Product aanvragen