De koppeling ONS Nedap en AFAS Profit betekent minder administratieve handelingen, meer overzicht, geen fouten, verloning van uren en salarisverwerking meer in eigen hand en kostenbesparing.

 

Stichting Urtica de Vijfsprong zegt:

“Minder administratieve handelingen, meer overzicht, geen fouten, verloning van uren en salarisverwerking meer in eigen hand en kostenbesparing.’’


Wij gebruiken de ONS Nedap koppeling omdat dit perfect aansluit bij het personeelsinformatiesysteem AFAS. De inzet van uren en mutaties hoeven nog maar op 1 plek te worden geregistreerd. Dit betekent minder administratieve handelingen, meer overzicht, geen fouten, verloning van uren en salarisverwerking meer in eigen hand en kostenbesparing. Daarnaast past het goed met het proces van zelfondernemende teams om zelf aan het stuur te zitten. Ik beveel de koppeling AFAS met ONS van harte aan!

 

Hoe werkt de koppeling?

Veel klanten gebruiken de software van AFAS voor bijvoorbeeld de personeelsadministratie en payroll en voor het roosteren van medewerkers de software van ONS – Nedap. Voor een efficiënte en eenmalig vastlegging is het wenselijk om alle relevante personeelsmutaties vanuit AFAS naar ONS te sturen. Hiervoor heeft Optimo een standaard automatische koppeling gemaakt welke de benodigde HR data naar ONS stuurt (eenrichtingsverkeer).

 

 

Wat levert het je op?

Door middel van het ONS Nedap rooster systeem zorg je ervoor dat medewerkers op de juiste plek ingedeeld worden en dat zij de juiste werkzaamheden uit kunnen voeren. De ONS koppeling zorgt voor automatische vastlegging van:

 1. Het in- en uitdienst melden van medewerkers;
 2. Aanpassingen van roosteruren;
 3. Overige mutaties die in AFAS belangrijk zijn.

Hierdoor hoef je het maar één keer in AFAS vast te leggen in plaats van in verschillende systemen. Deze automatisering bespaart je tijd, geld en bovenal fouten in de invoer!

 

Wat gaan we voor je doen?

 • We stemmen de configuratie met je af zodat de AFAS data aansluit met de inrichting van de ONS omgeving.
 • We zorgen ervoor dat binnen AFAS Profit alles gereed staat voor de automatische koppeling.
 • Wij richten een stuk vrije inrichting in binnen Profit zodat de gemaakte configuratie later altijd nog te wijzigen is.
 • Indien gewenst leveren wij na elke run de bronbestanden aan in jullie Profit omgeving. (voor controle / audit doeleinden)
 • Wij zorgen ervoor dat de koppeling elke dag (of meerdere keren per dag) draait en dit ook bij toekomstige wijzigingen blijft doen.
 • Aan de start van elke run van de koppeling wordt alle klantdata van de koppeling verwijderd, dit in verband met AVG & privacy.

 

Hoe ziet het eruit in praktijk?

Deze AFAS – ONS koppeling ondersteunt geautomatiseerd de volgende processen:

 • Nieuwe medewerkers in AFAS worden automatisch aangemaakt in ONS Nedap met behulp van de medewerkerscode in combinatie met het dienstverbandnummer.
 • Mutaties op de stam van de medewerker worden doorgestuurd naar ONS Nedap.
 • Eventuele wijzigingen in telefoonnummers worden volgens klantafspraak correct doorgestuurd naar ONS, inclusief het authenticatie nummer.
 • Functie wijzigingen op de actuele regel en toekomstige regels worden automatisch doorgestuurd. Dit is dus inclusief de organisatorische eenheid.
 • Rooster wijzigingen op de actuele en toekomstige regels worden automatisch meegenomen. Inclusief contract type.
 • Verlofrechten toegekend in AFAS worden bij elke rooster en/of contract wijziging naar ONS Nedap gestuurd.
 • In de ONS Nedap importmodule zijn alle onderdelen duidelijk inzichtelijk te onderscheiden.

 

Ja! Ik wil deze geautomatiseerde oplossing

Ben je geïnteresseerd in de koppeling of heb je vragen? Vul ons contactformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Product aanvragen