Onderwijs

Iedereen heeft zijn eigen specialisme. Dat van Optimo is het automatiseren en optimaliseren van bedrijfsprocessen. Daarnaast nemen wij de zorg over de salaris- en personeelsadministratie uit handen. Met Optimo haal je extra expertise op die gebieden in huis, zodat jouw organisatie zich volledig kan richten op zijn kernactiviteit.

Onze diensten Download de brochure

Onderwijs

Mensen in het onderwijs willen bezig zijn met hun vak. Leerlingen zo goed mogelijk opleiden is daarom de doelstelling. Door overheidsbezuinigingen en krimpgebieden dienen onderwijsinstellingen steeds efficiënter met beschikbare middelen om te gaan. Daarnaast zijn gerichte investeringen in personeel en processen noodzakelijk. Daar kan Optimo, onder het motto “Onderwijs ondernemend maken”, bij helpen. Dit doet Optimo door bedrijfsprocessen te vereenvoudigen en te optimaliseren.
In het verleden besteedden veel onderwijsinstellingen hun personeels- en salarisadministratie uit en hadden zij het gevoel de grip op de zaak te verliezen. Daarom gaan meer en meer onderwijsinstellingen terug naar ‘insourcing’. Wellicht heeft de bijbehorende kennis jarenlang buiten jouw organisatie gelegen. Daarom ondersteunt Optimo bij dit proces. Optimo maakt de inrichting van de AFAS FA- en PSA-software perfect passend bij jouw organisatie. Daarnaast biedt Optimo allerlei andere diensten aan (zoals training on the job) waarmee jouw onderwijsinstelling in staat is om het hele proces weer intern uit te voeren. Hierbij geldt altijd: Jij bepaalt de snelheid van het proces. Doordat administratieve zaken worden geautomatiseerd en gegevens meetbaar en inzichtelijk worden gemaakt, weet jij altijd wat er speelt. Hiermee maakt Optimo de bedrijfsvoering efficiënter waardoor er geld en tijd bespaard wordt dat weer in het onderwijs zelf kan worden geïnvesteerd.