Personeelsadministratie uitbesteden

Hoeveel uur besteed jij aan het bijhouden van de personeelsadministratie? Waarschijnlijk kan dit een stuk efficiënter. Optimo zorgt ervoor dat al jouw personeelsgegevens in één geïntegreerd systeem (AFAS) komen te staan. Dit betekent het einde van handmatig gegevens invoeren en het begin van een overzichtelijke en geautomatiseerde personeelsadministratie. Besteed je het liever uit? De specialisten van Optimo pakken dit graag voor je op.

Ontvang de brochure

Personeelsadministratie uitbesteden

Bij Optimo kun je er zeker van zijn dat jouw personeelsadministratie volledig uit handen wordt genomen maar dat je er wel grip op houdt. Het is niet een kwestie van ‘jouw gegevens over de schutting gooien en maar zien wat eruit komt’, wij zorgen ervoor dat jij altijd inzichtelijk hebt wat er met je personeelsgegevens gebeurt. Onze specialisten hebben veel kennis en werken altijd volgens het vier-ogenprincipe. Jouw organisatie loopt daardoor altijd een stapje voor op onverwachte ontwikkelingen. Zo worden fouten voorkomen. Jouw personeelsadministratie uitbesteden bij Optimo zorgt voor continuïteit en zekerheid in jouw HR-proces. Wanneer je zelf je personeelsadministratie wilt blijven uitvoeren, maar wel verzekerd wilt zijn van een geschikte invaller bij onverwacht verzuim biedt Optimo een back-up service aan. Zoek je een goede personeelsadministrateur die tijdelijk jouw organisatie komt ondersteunen? Kijk dan bij detachering.

Detachering

De kracht van de combinatie van personeels- en salarisadministratie

Wanneer jouw organisatie een medewerker in dienst heeft horen daar allerlei contracten, formulieren en andere documenten bij. Dit zijn administratieve handelingen die juist verwerkt en opgeslagen moeten worden in dossiers binnen het personeelssysteem. Optimo voorkomt handmatig administratief werk en daarmee ook menselijke fouten door dit proces volledig in te richten in AFAS PA- en Payroll software. Hierbij worden onder andere mutaties geautomatiseerd die direct invloed hebben op de salarisverwerking zodat daar geen fouten in kunnen ontstaan. Wanneer zowel de personeelsadministratie als de salarisadministratie bij Optimo liggen, betekent dit dat Optimo aanwezig is vanaf de aanlevering van de gegevens tot aan de loonstrook. Door deze twee te combineren zal het gehele in-, door- en uitstroomproces gestroomlijnd verlopen. Daarom kan Optimo jouw organisatie ook ondersteunen met salarisadministratie.

Salarisadminstratie uitbesteden

Zicht op het in-, door- en uitstroomproces

Personeelsadministratie heeft betrekking tot alles omtrent het in-, door- en uitstroomproces van een medewerker. Met behulp van een op maat gemaakt AFAS personeelsadministratie softwaresysteem krijgt jouw organisatie alles rond dit proces volledig inzichtelijk. Optimo doet dit door binnen de software dashboards, analyses en rapporten in te richten die naadloos aansluiten bij jouw organisatie. Ondanks het uitbesteden van je personeelsadministratie heb je altijd inzicht dankzij het geïntegreerde personeelssysteem waarin HR-processen geborgd kunnen worden. Door dit overzicht is jouw organisatie altijd in het bezit van de meest recente stuurcijfers en kunnen werknemers eenvoudig hun actuele gegevens inzien, aanvragen indienen en wijzigingen aanbrengen.

De voordelen van e-HRM

Support

Wanneer jouw organisatie moet werken met slechts één of enkele personeelsadministrateurs is het vrijwel onmogelijk om altijd up-to-date te blijven op het gebied van personeelsadministratie. Gelukkig heeft Optimo een groot team van AFAS- en HR-specialisten die jouw organisatie samen advies kunnen geven. Dit doen zij onder andere op het gebied van wet- en regelgeving en software-inrichting. De supportafdeling is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur en via de klantenportal kan je 24 uur per dag vragen en verzoeken indienen.