Dataconversie & koppelingen

Een foutloze conversie van jouw data is cruciaal. Er moet veel beslist worden. Welke gegevens neem je bijvoorbeeld mee naar het nieuwe systeem, zoals AFAS Profit? En wat als er onjuiste of incomplete gegevens zijn? Optimo kan de dataconversie van je overnemen en je begeleiden en adviseren. En wanneer je met verschillende systemen werkt, helpt Optimo je met koppelingen.

Neem contact op

Dataconversie

De datamigratie van het huidige naar het nieuwe softwaresysteem zoals AFAS Profit moet met uiterste precisie gebeuren. Ieder systeem heeft zijn eigen invoer- en validatieregels en in geen enkel geval sluiten deze naadloos op elkaar aan. De conversiespecialisten van Optimo weten gelukkig raad met deze datamigratie. Zij hebben oog voor detail en slaan de brug tussen het oude en het nieuwe systeem. Iedere organisatie is uniek, maar door ruime ervaring weten onze conversiespecialisten de knelpunten te omzeilen. Met een grondige en gestructureerde aanpak worden al jouw gegevens foutloos overgezet. En door duidelijke afspraken over de uitvoering van de dataconversie kun jij binnen no time met een gerust hart aan de slag met jouw nieuwe softwaresysteem.

Koppelingen

Eén softwaresysteem voor al jouw bedrijfsprocessen zoals AFAS Profit is natuurlijk ideaal. Maar in sommige gevallen is een aanvulling vanuit een ander systeem gewenst. Denk hierbij aan NAW-systemen, websites, roostersystemen, webshops en klantenservice. In dit geval zullen de systemen met elkaar moeten synchroniseren (API) en zal er dus via meerdere bronnen data binnenstromen. Een eenmalige dataconversie is daarbij niet voldoende. Met een stukje techniek kan Optimo een koppeling bouwen tussen jouw systemen. Een koppeling tussen systemen kan ook voor een betere beveiliging van jouw organisatie zorgen. Zo maken wij koppelingen waarmee mensen die uit dienst zijn getreden automatisch niet meer kunnen inloggen in jouw Windows-omgeving. Optimo kent diverse systemen en begrijpt wat er binnen jouw organisatie met de data gebeurt. Hierdoor levert Optimo een service die naadloos aansluit. Jouw processen kunnen worden geautomatiseerd en een medewerker hoeft nooit meer dezelfde informatie in meerdere systemen in te voeren.

Rapportages

Wanneer jouw organisatie gebruik maakt van verschillende systemen en eventuele koppelingen, dan wil jij natuurlijk één plek waar jij alle data kunt vinden. Optimo helpt jou bij je rapportagevraagstukken door het ontsluiten van al jouw data richting rapportages en analyses (met behulp van Microsoft-tooling). Het voordeel hiervan is dat jij daardoor niet meer afhankelijk bent van allerlei rapportagetools binnen verschillende systemen. Je krijgt met één druk op de knop een overzicht van alle data die jij op dat moment nodig hebt.
Door dataconversie, koppelingen en rapportages te combineren, leg jij een duidelijke structuur aan in je data waardoor je deze optimaal kunt benutten.

Begeleiding

Overschakelen op een nieuwe software-omgeving is waarschijnlijk niet iets waar jouw organisatie dagelijks mee te maken heeft. Het is logisch dat je daarbij begeleiding en advies van Optimo kunt gebruiken wanneer je het conversietraject zelf wilt uitvoeren. Jij vervoert de data van het ene systeem naar het andere, onze conversiespecialist wijst je de weg.
Ook bij een koppeltraject kan Optimo een adviserende en begeleidende rol innemen. Onze specialisten kennen veel systemen en hebben kennis van ERP, HRM en Payroll. Hierdoor kunnen ze zich als geen ander inleven in jouw organisatie. Ook wanneer jij besluit de koppelingen door programmeerbedrijf te laten bouwen, kan Optimo vanuit jouw perspectief dit proces begeleiden. We adviseren onder andere over hoe de verzameling van invoerregels (API’s) van software het best aansluiten op jouw organisatie en met welke frequentie gegevens ververst zouden moeten worden. Van projectleiding tot koppeling, bij Optimo kun je terecht voor alles omtrent jouw conversie.