AFAS Consultancy
MKB

Iedere organisatie is anders en daarom is er binnen ERP software niet één standaardoplossing aan te bieden. Speciaal voor het MKB gaat Optimo op zoek naar efficiënt maatwerk binnen de standaarden van AFAS. De korte lijnen die te zien zijn binnen jouw organisatie, zie je ook bij ons terug. Je schakelt met één consultant die jou op alle vlakken ondersteunt bij jouw AFAS-inrichting en interne processen.

Ontvang de brochure

Eén overkoepelend systeem

Optimo zoekt continu naar de beste oplossing voor de klant. Eén overkoepelend systeem voor alle ERP-zaken is ideaal voor kleine(re) organisaties. Onze consultants hebben overall kennis van de AFAS ERP Software en veel ervaring met het MKB. Ze zijn in staat creatieve oplossingen te bieden voor jouw specifieke wensen, waardoor al jouw processen in het systeem passen en kosten laag worden gehouden. We houden de lijnen kort met één AFAS consultant als aanspreekpunt tijdens jouw project.

Korte termijn aanpak

Het MKB kenmerkt zich door een hoog werktempo en beperkte budgetten. Lange implementatieprocessen zijn daardoor vaak niet mogelijk. Wij weten het beste uit jouw AFAS ERP Software te halen. En wanneer jij met een specifieke vraag zit, of je hebt hulp nodig bij de implementatie van je AFAS ERP Software, dan gaan wij zo efficiënt mogelijk te werk. We schrijven geen uitgebreide projectplannen maar gaan direct aan de slag. Onze ervaren consultants kennen de processen en zien snel waar mogelijkheden zitten. Jouw software-inrichting is binnen no time klaar voor gebruik en de resultaten zullen snel zichtbaar zijn.

Applicatie- en autorisatiebeheer

Een softwaresysteem implementeren is één, het systeem onderhouden een tweede. Wanneer jouw organisatie kennis of capaciteit tekortkomt, kunnen wij het applicatiebeheer overnemen. Hierbij wordt op afstand met behulp van kleine wijzigingen of groot onderhoud jouw AFAS ERP-systeem bij de tijd gehouden.
Optimo beheert onder andere autorisatietools. Bij veel organisaties binnen het MKB ligt deze verantwoordelijkheid bij één of twee medewerkers. Dit is echter niet wenselijk. Allereerst omdat het lastige materie is waar medewerkers maar weinig mee te maken krijgen. Kennis vervliegt hierdoor snel. Daarnaast is de tool erg fraudegevoelig en kan het een zwakke plek in jouw organisatie worden. Extern is up-to-date kennis wel aanwezig waardoor jouw autorisatie-inrichting altijd op orde is. Ook is extern beleggen handig voor jouw eigen certificering. Je kunt namelijk altijd aan een accountant aantonen dat de autorisatie buitenshuis ligt en niemand intern kan frauderen.

Advies afgestemd op het MKB

De AFAS consultants van Optimo hebben een brede kennis van ERP en HR en ruime ervaring binnen het MKB. Dit maakt dat zij uitermate goed kunnen inschatten hoe jouw processen het best worden geïntegreerd in software. Onze consultant leert jouw organisatie goed kennen waardoor het makkelijker wordt om jouw wensen te vertalen naar inrichting. Je kunt altijd bij jouw consultant terecht voor advies over de bruikbaarheid van nieuwe functionaliteiten. Daarnaast kan hij of zij dienen als klankbord voor kleine en grote vragen rond ERP.
Naast persoonlijk contact met de consultant, heeft Optimo ook een uitgebreide supportafdeling voor je klaarstaan. Deze afdeling is altijd up-to-date en staat klaar om al jouw vragen rondom software-inrichting te beantwoorden. De supportafdeling is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur en via de klantenportal kan je 24 uur per dag vragen en verzoeken indienen.