AFAS Consultancy
groot zakelijk

Bij de automatisering en optimalisatie van de bedrijfsprocessen van de ERP-software binnen jouw organisatie moet alles kloppen. Logisch dat je daarbij advies en ondersteuning kunt gebruiken. Bij Optimo staat een team van gedreven specialisten met AFAS-kennis klaar om jou te helpen. Van implementatie tot verandermanagement; al jouw financiële, order-, project-, salaris- en personeelsadministratie wordt doeltreffend aangepakt.

Ontvang de brochure

De ERP-software van AFAS inrichten

Er is veel mogelijk in de ERP-software van AFAS. Daarom is het belangrijk om van te voren goed te inventariseren wat je met de software wilt bereiken. Deskundig advies van ervaren consultants kan in dit proces een mooie aanvulling zijn. Onze AFAS consultants zijn dagelijks bezig met de software-inrichting. Hierdoor weten zij jou scherpe vragen te stellen om uiteindelijk het optimale uit jouw softwaresysteem te halen. Zij zijn experts in het vertalen van bedrijfsprocessen naar inrichting en fungeren als ‘meewerkend voorman’ bij de implementatie en het optimaliseren van jouw systeem. Hiermee worden medewerkers ontlast van administratieve taken en krijgen ze meer tijd voor beleidsmatige werkzaamheden. Door deze digitalisering en automatisering is up-to-date stuurinformatie altijd binnen handbereik.

De HRM-software van AFAS inrichten

HRM/Payroll is de enige module uit de ERP-software die door AFAS los wordt aangeboden. Onze consultants richten jouw HRM/Payroll-software in naar de behoeften van jouw organisatie. Dit betekent een einde van foutgevoelige, handmatige processen en het begin van een geautomatiseerd en overzichtelijk systeem. Zowel de personeelsadministratie als de salarisadministratie gaat vooruit, doordat uitvoerende taken komen te vervallen en er meer focus komt op een adviserende en controlerende rol. De AFAS consultants van Optimo kunnen je ondersteunen bij alles omtrent de salarisadministratie en het in-, door- en uitstroomproces van jouw personeel door dit optimaal in te richten.


Projectleiding

De automatisering en optimalisatie van jouw AFAS Software moet efficiënt worden gemanaged. Onze projectleiders adviseren, coördineren en begeleiden. Samen met jou stellen ze een inrichtingsplan op waarin jouw wensen zijn vertaald naar concrete projectonderdelen. Ze weten welke projectonderdelen van elkaar afhankelijk zijn en houden in de gaten dat taken tijdig worden uitgevoerd. Naast deze inhoudelijke projectkennis, weten zij door hun ervaring ook hoe belangrijk verandermanagement is. Medewerkers moeten leren omgaan met nieuwe functionaliteiten en oude gewoontes loslaten. Onze projectleiders kunnen je op dit gebied adviseren en ondersteunen.

Advies & Training

Onze consultants denken mee vanuit jouw organisatie. Ze kennen de mogelijkheden binnen de AFAS Software en adviseren je graag over hoe deze mogelijkheden bij jouw organisatie vorm kunnen krijgen. Daarnaast zorgen ze ervoor dat jij, na afloop van het project, de benodigde kennis is huis houdt. Dit doen de consultants door jouw medewerkers ‘training on the job’ te geven. Dit is een intensieve manier van begeleiding waarbij je medewerkers extra kennis opdoet omtrent de AFAS Software. Hiermee zijn jouw salaris- en personeelsadministrateurs en functioneel beheerders na afloop van het traject zelf in staat het softwaresysteem te onderhouden.