Stichting Onderwijs Primair

Stichting Onderwijs Primair heeft 17 scholen onder haar beheer in de regio Krimpen aan de Lek en Utrecht en biedt, zoals de naam al doet vermoeden, regulier onderwijs. Het stafbureau bevindt zich in Bergambacht en biedt werkruimte voor de afdelingen P&O, Financiën, huisvestiging, ICT en Passend Onderwijs. De afdeling P&O bestaat uit Pötgens als beleidsmedewerker en haar naaste collega als personeelsadviseur. Na wat onrust op de afdeling kwam de PSA-functie vrij. Als tijdelijke oplossing kwam het werk bij Pötgens terecht. Dat was natuurlijk niet ideaal.

 

Flexibiliteit en advies

Het was meteen duidelijk om de functie in te vullen met iemand op detacheringsbasis. De markt zit behoorlijk vast. Pötgens en haar collega’s hadden al weinig tijd, dus zelf werven zat er niet in. “Onze organisatie is volop in ontwikkeling en dat geldt ook voor onze AFAS-software. Niet alle processen werken al optimaal. Het is daarom moeilijk om in te schatten voor hoeveel uur er een salaris- en personeelsadministrateur moet worden aangenomen. Met iemand op detacheringsbasis zijn we flexibel en kunnen we ons tegelijkertijd laten adviseren om tot een optimale inrichting te komen. Want als je niet weet wat de mogelijkheden zijn, maak je niet de goede keuzes. Dan heb je kennis nodig van iemand die wel de mogelijkheden kent. Dan kun je bouwen”, licht Pötgens toe.  

 

Snel schakelen

“Mijn collega van Financiën kende Optimo van de AFAS dagen. Bijna binnen één dag was alles rond en hadden wij de ondersteuning die we zochten. Wat mij opviel aan het contact was het inlevingsvermogen van de accountmanager. Hij begreep echt waar de behoefte lag, zodat hij de juist persoon kon vinden”, vertelt Pötgens. Vanwege gezondheidsredenen moest er helaas vervanging worden gezocht voor de persoon die als eerste werd ingezet. Terwijl er werd gezocht, hield Pötgens contact met Optimo. “De accountmanager bleef geïnteresseerd en vroeg ook hoe het met mij was. Ik pakte namelijk in de tussentijd weer het werk op. Gelukkig werd er al gauw iemand anders gevonden door Optimo. Eerst voor twee dagen, en inmiddels voor vijf dagen”, voegt Pötgens toe.

 

Communicatie op alle niveaus

Bij Optimo zijn verschillende personen verantwoordelijk voor verschillende onderdelen. Daardoor is communicatie op allerlei niveaus mogelijk. Dat onderstreept Pötgens: “Iedere accountmanager of verantwoordelijke is makkelijk te benaderen. Ik kan daarnaast de pragmatische invalshoek waarderen. Geen lange verhalen en filosofieën. Even inventariseren en dan gewoon gaan! Optimo zegt wat ze doet en doet wat ze zegt. Dat komt erg overeen met onze eigen cultuur. Daarom past de medewerker van Optimo zo goed bij ons. Dat is natuurlijk erg belangrijk. Iemand wordt echt je naaste collega.”