Geplaatst op 06 september 2016

Leusden, 6 september 2016 – De Sint Maartenskliniek, een opleidingsziekenhuis dat als enige in Nederland volledig gespecialiseerd is in houding en beweging, gaat samenwerken met Optimo voor het outsourcen van haar salarisadministratie. Optimo’s professionaliteit en ervaring zijn voor de Sint Maartenkliniek de doorslaggevende factor om de samenwerking aan te gaan met de dienstverlener van bedrijfsprocessen.

 

De Sint Maartenskliniek heeft 1.800 medewerkers, waardoor het beheer van de salarisadministratie een flinke klus is. De kliniek ging daarom op zoek naar een partner die haar ondersteuning kan bieden op het gebied van e-HRM, en dan met name de salarisadministratie.

 

Na een gedegen selectieproces kwam het ziekenhuis uit bij Optimo. De Sint Maartenskliniek is vooral te spreken over de organisatie en de verregaande ondersteuning van de dienstverlener. Daarnaast scoorde Optimo hoog door in het selectietraject al mee te denken en een all-in propositie aan te bieden. Ook de omvang van de organisatie, en de professionaliteit en de ervaring waar Optimo over beschikt, hebben bijgedragen aan het besluit om de dienstverlener voortaan de 1.800 verloningen per maand van de Sint Maartenskliniek te laten verzorgen.

 

Marion Pronk, P&O-manager bij de Sint Maartenskliniek: “We hebben voor Optimo gekozen, omdat we een goed gevoel hebben bij deze dienstverlener. Eerder hadden we al twee organisaties vol lof over het bedrijf horen spreken. Daarnaast is de prijs-kwaliteitsverhouding in balans. Als onderdeel van een eigen onderzoek zijn wij langs geweest op het kantoor van Optimo om er een kijkje te nemen op de payrollafdeling. Uiteindelijk hebben we zo de weloverwogen keuze kunnen maken en besloten om een samenwerking aan te gaan.”

Daniel Ballijns, directeur van Optimo:Onze focus ligt voor de komende tijd op uitbreiding van onze ervaring in de zorgbranche. De samenwerking met de Sint Maartenskliniek speelt daarin een belangrijke rol en we zijn er trots op dat deze partij voor ons heeft gekozen. Met de uitgebreide branche-ervaring die we opdoen bij de Sint Maartenkliniek, kunnen we in de nabije toekomst nog veel meer ziekenhuizen ondersteunen op het gebied van bedrijfsprocessen.”

 

###

Over de Sint Maartenskliniek

Als gespecialiseerd ziekenhuis is de Sint Maartenskliniek in Nederland en Europa toonaangevend in de behandeling van aandoeningen op het gebied van houding en beweging. De Sint Maartenskliniek biedt haar behandelingen en zorg aan in Nijmegen, Woerden, Boxmeer en Tiel. De vestiging in Nijmegen heeft een Orthopediecentrum, Reumacentrum en een Revalidatiecentrum. In Woerden heeft de Sint Maartenskliniek een zelfstandige vestiging in het Zuwe Hofpoort ziekenhuis waar patiënten terechtkunnen voor orthopedische en reumatologische zorg. Op de locatie Boxmeer, in het Maasziekenhuis Pantein, kan men terecht voor orthopedische zorg en poliklinische behandelingen op het gebied van reumatologie en revalidatie. In Tiel biedt de Sint Maartenskliniek poliklinische revalidatie in het ziekenhuis Rivierenland. Meer informatie over de kliniek is te vinden op  hun website en in deze video. 

 

Over Optimo

Optimo is een jonge, frisse en dynamische organisatie met een fullservice-dienstverlening op het gebied van AFAS Profit. Het bedrijf – gevestigd in Leusden – is gespecialiseerd in het automatiseren van administratieve ERP-processen en het outsourcen van deelprocessen, zoals salaris- en personeelsadministratie. Daarnaast voegde Optimo onlangs twee nieuwe dienstverleningen aan het portfolio toe: detachering op het gebied van softwarebeheer en -onderhoud, en medewerkerswerving en -selectie voor klanten. Optimo startte in januari 2014 met zes medewerkers en dat aantal is in 2016 toegenomen tot 58. www.optimo.nl

 

Contactinformatie

Renier Douma
Accountmanager Zorg & Welzijn 
Tel: +316 11 45 65 36
E-mail: renier.douma@optimo.nl

 

Optimo