Geplaatst op 20 oktober 2016

Met plezier naar je werk gaan is ontzettend belangrijk. Alleen hoe kom je aan een baan waar je echt werkplezier uithaalt? Uiteraard moet je af en toe een beetje geluk hebben, maar je moet er ook werk van maken om de baan te vinden die je wil hebben. Je brengt veel uren door op de werkvloer en daarom is het van belang dat je op je plek zit binnen een organisatie.

 

Alleen hoe krijg jij de baan, waardoor jij elke ochtend met een glimlach opstaat? Waarschijnlijk ben je niet de enige die solliciteert voor de functie die je graag wil hebben. Benieuwd hoe jij de recruiters kan overtuigen? Lees dan de volgende 6 tips:

 

Tip 1. Een goede voorbereiding is het halve werk

Nog vaak gebeurt het dat mensen onvoorbereid op sollicitatiegesprek komen. Dit is ook gelijk de grootste ergernis van onze recruiters als ze merken dat de sollicitant zich niet heeft voorbereid op het gesprek. Verdiep je daarom in het bedrijf door informatie te verzamelen via de website, brochures en hun social media, zodat je weet waar je op gesprek komt. Uiteindelijk geeft het ook jou meer rust en zelfvertrouwen, wanneer je weet waar je het over hebt. En dit heeft een positief effect als je top of mind wilt blijven bij een recruiter.

 

Tip 2. Jezelf zijn

Juist door jezelf te zijn, blijven recruiters je onthouden. Een sollicitatiegesprek geeft je de mogelijkheid om jezelf te laten zien en het is zonde als je er dan niet alles uithaalt wat erin zit. Schroom niet, om iets karakteristieks te laten zien: heb je een schaterende lach? Hou je van fotograferen? Ben je een boekenwurm of ben je een echte sportfanaat? Laat in ieder geval zien wat jou beweegt in je privétijd. Door iets opvallends te vertellen over jouw persoonlijkheid, krijgt de recruiter een betere indruk van jou. Daarnaast kan zij gelijk een inschatting maken of je binnen de bedrijfscultuur past.

 

Tip 3. Vraag om feedback voor meer zelfinzicht

Zelfinzicht hebben, helpt om jezelf te ontwikkelen. Je dromen te verwezenlijken en lekker in je vel te zitten. Want, heb je inzicht in jezelf? Dan ken je jouw eigen gebruiksaanwijzing. Weet wie je bent en wat je sterke en minder goede punten zijn. Dit is precies wat recruiters van jou willen weten. Kijk dus kritisch naar jezelf, maar vraag ook anderen eens hoe ze jou zien. Je zal zien dat het jouw zelfinzicht een boost zal geven.

 

Tip 4. Sprankelende voorbeelden trekt de aandacht van een recruiter

Je springt eruit door origineel te beginnen en sprankelende voorbeelden te geven. Vaak zeggen mensen alleen de kernwoorden wat hen typeert, maar recruiters willen juist jouw ervaringen horen. Welke werkzaamheden van je vorige werk, kan je meenemen naar de potentiële werkgever? Werkte je al in dezelfde bedrijfstak? Cruciaal punt in een sollicitatiegesprek is dat jij iets te bieden hebt dat de ander nodig heeft en daar kan de ander alleen achter kan komen als je het onder de aandacht brengt. Laat dus zien wat voor meerwaarde je hebt voor de organisatie en wat jouw huidige werkervaring daaraan heeft bijgedragen.

 

Tip 5. Concrete antwoorden

Probeer concrete antwoorden te geven en weet precies te omschrijven wat je aanspreekt in een functie. Hierdoor weet de recruiter wat jij wilt en zorgt het ervoor dat ze een duidelijke schets van je kan maken.

 

6. Stel vragen

Tijdens je grondige voorbereiding kom je ongetwijfeld zaken tegen die niet duidelijk zijn. Stel daar gerust een vraag over. Ook kun je hierdoor laten zien dat je je goed hebt voorbereid en dat wordt altijd gewaardeerd door een recruiter.

 

Suzanne Hauer
Senior Talent Sourcer