Geplaatst op 19 juli 2016

Iedereen wordt er beter van als je vooruitgang boekt. Wanneer jij namelijk vooruitgang boekt, dan heeft iemand anders daar vaak ook baat bij. Wanneer jij jouw verkoopskills steeds verder ontwikkelt, dan ben jij blij als je de klant binnenhaalt. Alleen zou jouw werkgever niet net zo blij zijn? Hij heeft er tenslotte er ook weer een nieuwe klant bij. Een ander voorbeeld: Je bent een jaar werkzaam als salarisadministrateur en jij leert steeds meer, waardoor jij steeds meer een kritische blik ontwikkelt. Binnen no time zie jij dat er een fout is gemaakt in het proces. Jij bent trots op jezelf, omdat je progressie maakt, maar jouw manager is net zo blij?  Zij hoeft namelijk jouw werk minder of niet meer te controleren. Nu een andere situatie: een organisatie zit met hun handen in het haar. Ze hebben het overzicht niet meer of ze hebben de kennis niet in huis. Een externe partij komt hen helpen om hun ‘probleem’ op te lossen. De organisatie heeft geen omkijken meer naar dit project en de externe partij heeft er weer een opdracht bij. Ideaal: bij alle voorbeelden, zijn twee vliegen in 1 klap tevreden.

 

Blijf leren 

Hoe je het wendt of keert vooruitgang boeken is voor iedereen zinvol. Ondanks dat een opleiding goed voor je is en je veel leert in deze periode, blijf je uiteindelijk je hele leven leren. De ene keer leer je doordat je doorstroomt naar een hogere functie en andere werkzaamheden krijgt, de andere keer leer je omdat je hard tegen de lantaarnpaal bent aangelopen en de volgende keer leer je door een situatie die je hebt mee gemaakt. Leren is belangrijk, daardoor groei je. Houd in gedachten dat wanneer je stopt met het verbeteren van jezelf, je in wezen ook stopt met het bereiken van de doelen die je nastreeft. En je bent het niet alleen aan jezelf verschuldigd. Ben je het niet ook aan de mensen om je heen verschuldigd om de beste versie van jezelf te zijn?

 

Kennis uitbreiden

Wij vinden van wel. Groeien doe je met zijn allen. Oftewel kennis is vooruitgang en kennis doe je op door kennis te delen. En nee dat doe je niet alleen met je eigen organisatie. Soms doe je er ook goed aan om dingen uit te besteden. Buitenstaanders hebben vaak nieuwe inzichten die je zelf niet meer ziet, omdat je al teveel in het DNA van de organisatie zit. Dit geldt ook voor het aannemen van jong bloed binnen jouw organisatie. Net afgestudeerden kijken anders tegen dingen aan dan mensen die al langer in het werkveld zitten.

 

Ons effect van vooruitgang 

Optimo biedt vooruitgang bij organisaties door hun bedrijfsprocessen te verbeteren en te vereenvoudigen. Dat doen wij met een team van gedreven specialisten, met een gestructureerde aanpak en een dynamische werkwijze. Wij ondersteunen bij het hele traject, van advies tot uitvoeren. Buiten dit om, ontzorgen wij organisaties ook door de juiste medewerkers te werven en te selecteren. Optimo kan alle zorg rondom het vinden van salarisadministrateurs, personeelsadministrateurs, functioneel beheerders, consultants en projectleiders met AFAS-Profit-kennis uit handen nemen.

 

 

 

 

Daniel Ballijns
Directeur