ARTIKELEN & NIEUWS

Pensioenregelingen AFAS Profit

Pensioenregelingen inrichten in AFAS Profit

Geplaatst op 19 maart 2019

In een aantal blogs behandelt Payroll Consultant Tim verschillende regelingen die met een optimale inrichting in AFAS Profit volledig automatisch draaien. Dat scheelt jou flink wat werk op de salarisadministratie! In deze blog: pensioenregelingen.

Vooruit met Payroll
Door Tim van der Esch op 19 maart 2019
Veranderingen voor werkgevers in 2019

Veranderingen voor werkgevers in 2019

Geplaatst op 07 januari 2019

In het nieuwe jaar gaat het een en ander veranderen voor werkgevers, en dus ook voor salarisadministrateurs en personeelsadministrateurs. De salarisspecialisten van Optimo zijn na een uitgebreide kennissessie helemaal op de hoogte van de veranderingen in wet- en regelgeving. Sylvia Alberts, Manager Outsourcing bij Optimo, brengt een aantal belangrijke wijzigingen overzichtelijk in kaart.

Vooruit met Payroll
Door Sylvia Alberts op 07 januari 2019
Zorg voor salarisadministratie

Zorg voor salarisadministratie

Geplaatst op 04 januari 2019

De zorg is een andere tak van sport als het gaat om salarisadministratie. Tim van der Esch, Managing Consultant bij Optimo, weet dat maar al te goed. Door de jaren heen heeft hij voor veel zorgorganisaties controlescans uitgevoerd op een juiste inrichting van AFAS Profit. Hij weet dus moeiteloos de vinger op de zere plek te leggen. Hij zet vijf typerende pijnpunten van salarisadministratie in de zorg op een rijtje. Herkenbare issues? Het team van Tim richt jouw AFAS Profit graag efficiënt voor je in.

Vooruit met Payroll
Door Tim van der Esch op 04 januari 2019
Wat er na Prinsjesdag verandert in PSA

Prinsjesdag: de veranderingen in PSA

Geplaatst op 02 oktober 2018

Prinsjesdag is voor team Outsourcing van Optimo een goede aanleiding om eens de koppen bij elkaar te steken: welke impact heeft de troonrede op de personeels- en salarisadministratie? We zetten de belangrijkste veranderingen voor jou op een rij.

Vooruit met Payroll
Door Sylvia Alberts op 02 oktober 2018
De vliegende start voor outsource klanten

De vliegende start voor outsource klanten

Geplaatst op 25 september 2018

Met de digitalisering en automatisering van deze tijd gaat de huidige rol van salarisadministrateur op de schop. Volgens Sylvia Alberts, Manager Outsourcing bij Optimo, zal de functie veel interactiever worden: ‘Wij vinden dat we mee moeten met onze toekomst en dat betekent: als salarisadministrateur meer een adviserende rol pakken. Het is tijd om de uitvoerende rol in te ruilen voor een proactieve rol waarin we staan voor ons vak en klanten helpen in te zien hoe het vaak nog beter kan.’

Vooruit met Payroll
Door Anouk Janssen op 25 september 2018

Waar blijft de salarisadministrateur als je payroll automatiseert?

Geplaatst op 21 augustus 2018

Er is geen enkel bedrijf dat niet te maken heeft met de gevolgen van automatisering. In (bijna) iedere functie – of je nu dagelijks achter je bureau zit of met je handen werkt – kom je in aanraking met slimme software. De kapper houdt er de afspraken in bij, de vrachtwagenchauffeur weet waar hij de lading moet leveren, de docent helpt studenten door een online toets. Dit is niet anders voor de salarisadministrateurs.

Vooruit met Payroll
Door Sylvia Alberts op 21 augustus 2018
AFAS Payroll

Payrollscan: haal alles uit AFAS Payroll

Geplaatst op 14 augustus 2018

Haal jij echt álles uit jouw AFAS Payroll software? Durf jij de handen ervoor in het vuur te steken dat alles foutloos staat ingericht waardoor je optimaal gebruik maakt van het slimme systeem? Een payrollscan geeft jou duidelijkheid en zekerheid.

Vooruit met Payroll
Door Tim van der Esch op 14 augustus 2018
Salarisadministratie Uitbesteden

Salarisadministratie uitbesteden: de 5 meest gestelde vragen

Geplaatst op 02 juli 2018

‘Besteden we de salarisadministratie uit, of blijven we dit zelf verzorgen?’ Jouw organisatie zal niet de eerste zijn waar dit dilemma speelt. De salarisadministratie behoort niet tot de core business, maar een goede verloning is wél van groot belang. De kennis die jouw salarisadministrateur heeft is zeldzaam binnen de organisatie en het risico dat de salarisadministrateur onverhoopt uitvalt of vertrekt bezorgt onrust.

Vooruit met Payroll
Door Sylvia Alberts op 02 juli 2018
Detachering

De vele voordelen van detachering

Geplaatst op 11 januari 2018

Verzuim, verlof of een deadline. Het werk op de personeels- en salarisadministratie stapelt zich op voor jouw beschikbare collega’s. Hoewel zij zich voor de volle honderd procent inzetten, kunnen ze niet toveren. Een medewerker extra aannemen is niet de oplossing: want zo snel als een deadline komt, zo snel is die ook weer voorbij. Een specialist inhuren op detacheringsbasis biedt uitkomst.

Verder met ERP
Door Bob Berkhof op 11 januari 2018

Transitiefase optimaliseert outsourcingsproces

Geplaatst op 10 januari 2018

Je denkt het voor elkaar te hebben. Jouw medewerkers zijn tevreden, doen hun werk met veel plezier en leren iedere dag weer wat nieuws. Tot iemand van hen ziek wordt of toch een andere uitdaging vindt. In principe is niemand onmisbaar en kunnen andere medewerkers het gat opvullen. Tenzij die ene medewerker over zeldzame kennis beschikt. Dan moet je gaan nadenken over alternatieven.

Vooruit met Payroll
Door Sylvia Alberts & Marijke te Wierik op 10 januari 2018