ARTIKELEN & NIEUWS

AFAS InSite inrichten

AFAS InSite inrichten: de implementatie

Geplaatst op 10 april 2019

Als AFAS Consultant bij Optimo heeft Chantal Visscher al veel InSite-omgevingen mogen inrichten en optimaliseren voor uiteenlopende klanten. Vanuit haar ervaring weet ze precies wat jou te wachten staat wanneer je InSite gaat inrichten. Ze geeft je graag wat ‘inside’ information! In deze blog: de implementatie.

Verder met ERP
Door Chantal Visscher op 10 april 2019
AFAS Profit in de zorgbranche

De kansen van AFAS Profit in de zorgbranche

Geplaatst op 14 maart 2019

Als Accountmanager Zorg & Welzijn bij Optimo neemt Renier Douma zorgorganisaties op sleeptouw in de wereld van de software AFAS Profit. Vanuit zijn kennis en ervaring, deelt hij zijn visie op automatisering in de zorg.

Verder met ERP
Door Liselotte Razoux Schultz op 14 maart 2019
AFAS InSite inrichten

AFAS InSite inrichten: look & feel

Geplaatst op 31 januari 2019

Als AFAS Consultant bij Optimo heeft Chantal Visscher al veel InSite-omgevingen mogen inrichten en optimaliseren voor uiteenlopende klanten. Vanuit haar ervaring weet ze precies waar je tegenaan loopt wanneer je InSite voor het eerst gaat inrichten. Ze geeft je graag wat ‘inside’ information waarmee je direct aan de slag kan!

Verder met ERP
Door Chantal Visscher op 31 januari 2019
Wake up call voor de finance medewerker

Wake up call voor de finance medewerker

Geplaatst op 07 november 2018

Doet de AFAS software jouw financiële administratieve klussen? Of loop je zelf continu naar de scanner of de postbus, en voer je handmatig allerlei gegevens in je systeem? Dit is goed voor de dagelijkse beweging. Maar verder is het verloren tijd waarin je ander werk kunt doen.

Verder met ERP
Door Erik van Spijker op 07 november 2018
Finance afdeling

Finance afdeling ‘in control’ met realtime bedrijfsinformatie

Geplaatst op 10 juli 2018

Als controller of financiële afdeling zet je iedere maand alle zeilen bij om uit iedere hoek van de organisatie informatie te halen om de bedrijfsresultaten te kunnen samenstellen én op leesbare en toegankelijke wijze te presenteren. Daar gaat meer werk inzitten dan je lief is, en aan andere werkzaamheden kom je dan amper toe. Als je dit herkent is het tijd… Tijd om aan de gang te gaan met jouw informatiesystemen.

Verder met ERP
Door Cees van der Bent op 10 juli 2018
Conversie specialisten AFAS Profit expert

Dataconversie naar Profit: waar moet je rekening mee houden?

Geplaatst op 12 oktober 2017

Als de keuze voor AFAS Profit is gemaakt, en de basisinrichting gereed is, wordt het tijd voor dataconversie. Dat betekent: de data van het huidige systeem naar het nieuwe systeem verplaatsen. Dit klinkt eenvoudig, maar onderschat het niet. Een externe partij kan het technische gedeelte oppakken, maar inhoudelijk moet je de data tot in detail uitpluizen en controleren op geschiktheid voor AFAS Profit. Dat vraagt voorbereiding!

Verder met ERP
Door Optimo op 12 oktober 2017
Maak een verandering - verandermanagement

Nieuwe software? Voorkom weerstand met verander- management

Geplaatst op 28 augustus 2017

De overstap naar een nieuw softwaresysteem leidt tot veel veranderingen in een organisatie. Buiten de technische veranderingen vraagt andere software ook om andere werkwijzen. En dat kan even slikken zijn voor de medewerkers. Vooral als er al jaren op dezelfde manier is gewerkt.

Verder met ERP
28 augustus 2017
MKB'er voor zijn winkel. ERP-implementatie

ERP-implementatie binnen het MKB: neem de tijd en denk groot!

Geplaatst op 19 april 2017

De kansen voor het MKB om te groeien liggen voor het oprapen. Toch lijken veel organisaties deze kansen niet te pakken. De boosdoeners? Drukte, tunnelvisie en onterechte bescheidenheid. Door kritisch te kijken naar bedrijfsprocessen en groots te durven denken is het MKB klaar voor een volgende stap op het gebied van ERP-software.

Verder met ERP
Door Gerrit van Velsen op 19 april 2017
Salarisadministratiescan

De voordelen van e-HRM

Geplaatst op 21 maart 2017

Ondanks dat de term e-HRM al flink is ingeburgerd bij HR-afdelingen, blijkt uit onderzoek van AFAS dat een groot gedeelte van de Nederlandse bedrijven niet optimaal gebruik maakt van hun mogelijkheden op softwaregebied. Zonde, want een goed geïntegreerd e-HRM softwaresysteem kent vele voordelen en verdient zichzelf snel terug. Optimo maakt maatwerk van AFAS software, waardoor het naadloos aansluit op jouw organisatie.

Verder met ERP
Door Optimo op 21 maart 2017
Qbuzz gooit interne processen op de schop met hulp van Optimo

Optimo introduceert ‘Optimo ERP voor MKB’

Geplaatst op 19 januari 2017

Waar het bedrijf voorheen focuste op organisaties met meer dan 250 medewerkers, wil Optimo zich met het AFAS ERP-systeem nu ook richten op het midden- en kleinbedrijf.

Verder met ERP
Door Optimo op 19 januari 2017